Astroloji Ay tutulması bugün saat kaçta? Türkiye’den izlenecek mi? Kanlı Ay tutulmasının burçlara etkisi nedir?

Ay tutulması bugün saat kaçta? Türkiye’den izlenecek mi? Kanlı Ay tutulmasının burçlara etkisi nedir?

Paylaş
Ay tutulması bugün saat kaçta? Türkiye’den izlenecek mi? Kanlı Ay tutulmasının burçlara etkisi nedir?

Ay tutulması gökyüzü tutkunları tarafından heyecanla bekleniyor. 25 Ekim’de gerçekleşen Güneş tutulmasının ardından Kanlı Ay tutulması bilim insanları ve astronomi ile ilgilenenlerin dikkatini çekiyor. Peki, Ay tutulması bugün saat kaçta? Türkiye’den izlenecek mi? Kanlı Ay tutulmasının burçlara etkisi nedir? İşte detaylar…

Kanlı Ay tutulması olarak bilinen tam ay tutulması, Ay’ın tamamen Dünya’nın gölgesinde kalmasıyla oluşuyor. Her gök olayında olduğu gibi de Kanlı Ay tutulmasının burçlara de etkisi astroloji düşkünlerinin son günlerde en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. İşte 2022 yılının ikinci Ay tutulması hakkında ayrıntılar…

Haberin Devamı

AY TUTULMASI BUGÜN SAAT KAÇTA?

Ay tutulması, 8 Kasım Salı günü yani bugün gerçekleşecek. Ay, Dünya'nın gölge konisine saat 12.09'da girmeye başlayacak, saat 13.17'de tamamıyla girecek. Saat 13.59'da tutulma ortasına ulaşıp bakır renginde görülecek. Tam tutulma, saat 14.41'de tamamlanacak. Ay, saat 15.52'de yarı gölgeden çıkacak ve tutulma sonlanacak.

AY TUTULMASI TÜRKİYE’DEN İZLENECEK Mİ?

2022 yılının ikinci Ay tutulması Avustralya, Asya, Kuzey ve Güney Amerika ile Kuzey ve Doğu Avrupa'nın bazı bölgelerinden izlenebilecek. Ancak Türkiye’den izlenemeyecek.

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

Kanlı Ay tutulması adı ile bilinen tam Ay tutulmasında Dünya, Güneş ile Ay arasına girerek Ay'ın tamamının Dünya'nın gölgesi altında kaldığı yörünge konumunda gerçekleşiyor. Bu konumda Güneş ışınlarının Ay'a ulaşması engellendiğinden Ay yalnızca Dünya'nın atmosferinden mavi bir filtreyle yansıyan ışıkla aydınlanıyor ve bu yüzden kızıl bir görünüme bürünüyor. Gökbilimciler Ay'ın bu durumuna "Kanlı Ay" adını veriyorlar.

Haberin Devamı

KANLI AY TUTULMASININ BURÇLARA ETKİSİ NEDİR?

Kanlı Ay tutulmasının burçlara etkisini Uzman Astrolog Filiz Özkol anlattı…