Astroloji Retrifikasyon nedir? Retrifikasyon nasıl yapılır, nasıl hesaplanır?

Retrifikasyon nedir? Retrifikasyon nasıl yapılır, nasıl hesaplanır?

Paylaş
Retrifikasyon nedir? Retrifikasyon nasıl yapılır, nasıl hesaplanır?

Doğum zamanı doğrulama olarak da bilinen retrifikasyon, astrolojik bir terim olarak ifade edilir. Aynı zamanda doğum anını tam olarak bulmaya yarayan tüm yöntemleri ifade etmektedir. Rektifikasyon nedir? Rektifikasyon nasıl yapılır, nasıl hesaplanır? İşte, tüm detaylar.

Astrolojik bir terim olarak ön plana çıkan retrifikasyon, genel olarak doğum zamanı doğrulama şeklinde anlatılmaktadır. Bireyin doğum anını tam olarak belirlemek amaçlı birçok farklı yöntemin bütünü olarak anlatılır. Böylece doğum anının ortaya çıkarılması ile beraber doğum haritasını belirlenmesinde önemli pay sahibidir.

Haberin Devamı

REKTİFİKASYON NEDİR?

Bir kişinin doğum zamanını doğrulamak rektifikasyon olarak bilinmektedir. Bu durum astroloji üzerinden ele alınır ve belli parametreler doğrultusunda değerlendirilir. Çünkü aynı zamanda kişinin doğumunun tarihi açıdan tam olarak bilinmesi noktasında kullanılan tüm yöntemler şeklinde anlatılır.

Bu yöntemler bir araya getirilmek suretiyle kullanılarak belli bir sonuç elde edilir. Bu sonuç ise kişinin doğum zamanını tam olarak doğrulanması biçiminde ifade edilmektedir.

REKTİFİKASYON NASIL YAPILIR?

Kendi içerisinde farklı kuralları olması ile beraber rektifikasyon birçok değişik yöntem üzerinden ele alınmaktadır. Yapılan tüm yöntemler ise temel olarak kişinin doğum tarihini doğrulama biçiminde değerlendirilir.

- Hermes yöntemi

Haberin Devamı

- Animodar yöntemi

- Transitten ağır sınav yöntemi

- Eklektik İslami astroloji yöntemi

Yukarıda verilen bütün farklı yöntemler bir bütün olarak ele alınır. Ancak aynı zamanda kendi içerisinde farklı kuralları, malzeme ve yapıları yer alır. Bu yapılar ele alınmak suretiyle rektifikasyon yöntemi ile beraber bütün olarak kişinin doğum zamanını doğrulama imkanı elde edilir.

REKTİFİKASYON NASIL HESAPLANIR?

Birçok farklı yöntem ele alınmak suretiyle rektifikasyon üzerinden hesaplama gerçekleşmektedir. Genel çerçevede Bunlar Hermes yöntemi, animodar yöntemi, transitten ağır sınav yöntemi ve eklektik İslami astroloji yöntemi şeklinde öne çıkar. Bu kapsamda kişinin genel olarak doğum tarihi, doğum saati ve dakika üzerinden tüm detaylar ele alınır.

Aynı zamanda kullanılacak yönteme bağlı olarak içerisindeki kurallar da ön plana çıkar. Bu kapsamda kişinin bulunduğu yaş, yükselen, gezegen konumları ve daha pek çok farklı unsur ele alınmaktadır. Böylece kişinin doğum zamanı tam olarak hesaplanır ve buna uygun biçimde doğum haritası ortaya çıkarılır.

REKTİFİKASYON ANALİZİ NEDİR?

Kişinin yaşadığı olayların ne tarihi ele alınmak suretiyle rektifikasyon analizi gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda kişinin doğum saati ve saati üzerinden dakika gibi birçok detayı hesaplaması ele alınır. Tarihlerde gerçekleşmiş olan olaylar üzerinden ilerletilmiş teknikler kullanılır. Sahibi kimseden derecesinde bir netlik sağlanmaya çalışılır.

Haberin Devamı

Bu da o kişinin doğum haritası ile beraber birçok farklı unsuru ortaya çıkmasına olanak verir. Özellikle doğum zamanı doğrulama açısından eleman ele alınması ile birlikte pek çok farklı yöntem üzerinden kullanılmaktadır. Astroloji bakımından ele alındığında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek mümkündür.