Yaşam Ayda 4 bin TL'ye 12 ülke gezdiler

Ayda 4 bin TL'ye 12 ülke gezdiler

Paylaş
Ayda 4 bin TL'ye 12 ülke gezdiler

Yasemin akademisyen, Murat beyaz yakalı bir çalışandı. Pandemi döneminde hayatlarını tamamen değiştirecek bir karar aldılar ve kurumsal hayatı geride bırakıp 14 ay önce bisikletle dünya turuna çıktılar. Şu ana kadar çok az parayla Asya'da 12 ülkeye gittiler ve yola devam ediyorlar.

NASIL BİR HAYAT?

Haberin Devamı

Murat Üstüner reklam ve pazarlama alanında çalışıyordu. Yasemin Kuruca ise üniversitede hem öğretim görevlisiydi hem de doktora yapıyordu. 2016'da evlendikten sonra kendilerine "Nasıl bir hayat yaşamak istiyoruz?" diye sordular. Zaten daha üniversitedeyken sırt çantalarını alıp defalarca seyahate çıkmışlardı. İstanbul'da yaşamanın ve çalışmanın kendileri için stres kaynağı olduğunu görünce bisikletle dünya turuna çıkmaya karar verdiler. Bu kararlarını da 14 ay önce hayata geçirdiler.


 

KONFORDAN VAZGEÇİŞ

İran’ın Tebriz şehrinden başladıkları yolculukta şu ana kadar Türkiye, Gürcistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Güney Kore, Japonya, Tayland, Laos, Kamboçya ve Malezya'ya gittiler. Sıradaki rota ise Singapur. Gittikleri yerlerde ya çadırda kalıyorlar ya da yerel halka misafir oluyorlar. Birçok konfordan vazgeçmişler. Ayda ortalama 4 bin lira harcıyorlar. Çift, "İstanbul'da yaşamak bu kadar pahalıyken biz düşük bütçelerle hem dünyayı geziyoruz hem de yeni kültürler keşfediyoruz" diyor.

Haberin Devamı