Yaşam Babylon'da müzik dolu bir hafta

Babylon'da müzik dolu bir hafta

Paylaş
Babylon'da müzik dolu bir hafta

Babylon'da Akbank Caz Festivali bu hafta Çarşamba akşamı The Tree Ladies of Blues konseriyle başlıyor

The Three Ladies of Blues, birbirinden farklı üç olağanüstü ses ile dinleyenlere göz alıcı bir ziyafet sunuyor. Görünüşleri gibi seksi, güçlü ve hareketli bir performans sunan grup, caz, blues ve gospel en iyi temsilcilerinden ve Bessie Smith, Billy Holiday, Diana Washington gibi efsane kadın vokallerinin anısını yaşatmayı başarıyor.

Haberin Devamı

Festivali muhteşem bir performansla ele geçirecek olan üçlü, zaman tünelinde katılımcıları Harlem’in eski yıllarına götürecek.

4 Ekim Perşembe akşamı İsviçreli piyanist ve besteci Nik Bartsch, 5 Ekim Cuma akşamı ise İskoçyalı grup Hidden Orchestra Babylon sahnesinde olacak.

Edinburgh’lu elektronik caz topluluğu Hidden Orchestra, ilk albümleri Night Walks’u 2010 yılında yayınladı. İki davul ve orjinal müzikleriyle dinleyiciyi; caz, klasik, drum’n’bass, rock ve hip hop müzikten öğeler taşıyan bir gezintiye çıkaran grup, deneysel fakat ulaşılabilir oluşuyla oldukça eklektik bir hayran kitlesine sahip.

Enerji dolu canlı performanslarını birbirinden güçlü isimlerle görsel bir şov eşliğinde aktarmaları festivalseverler tarafından heyecanla bekleniyor.

Haberin Devamı

Cumartesi gecesi Lura, Pazar ise Dutch Sunday konseriyle festival devam edecek.

Cuma gecesi ise Babylon Lounge’da electro swing tutkunları için White Mink DJ set de yine dans dolu bir Cuma gecesi vaat ediyor.

Gelecek hafta ise Akbank Caz Festivali kapsamında Babylon’da Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, Gregory Porter ve Firewater gibi bir çok başarılı grup ve müzisyeni konuk edeceğiz.