Bakım 1 haftada bebek gibi bir cilt sağlıyor! İşte evde doğal yoğun bakım maskesi

1 haftada bebek gibi bir cilt sağlıyor! İşte evde doğal yoğun bakım maskesi

Paylaş
1 haftada bebek gibi bir cilt sağlıyor! İşte evde doğal yoğun bakım maskesi

Gözenek probleminizi, renk eşitsizliklerini ve kusurları unutun. Japon kadınların güzellik sırlarını uygulayarak bembeyaz, ışıl ışıl ve porselen gibi bir cilde sahip olabilirsiniz. Matlaşan ve rengini kaybeden cildiniz 1 haftada doğal bir parlaklığa kavuşacak. Posta.com.tr okurları için porselen gibi bir cildin sırlarını bir araya getirdik.

Posta.com.tr | Bebek gibi bir cilde sahip olmak özünde pürüzsüz ve aydınlık, leke, akne ve siyah nokta gibi problemlerden arınmış eşit bir cilt tonu anlamında gelir. Peki, buna sahip olmak mümkün mü? Birçok cilt problemi iyileştirebilen basit hataların sonucunda ortaya çıkar. Cilt problemlerine eğilmek, doğru ve stabil bir cilt bakım rutini uygulamak her daim ışıl ışıl ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Cilt hücrelerinin yenilenmesi aslında 4 ile 6 hafta arasında sürebilir. Bu cildinizdeki problemlerin doğal iyileşme sürecine yakındır bu nedenle eğer sivilce ya da güneş lekesi gibi önemli cilt problemleri yaşıyorsanız, sürekli ve doğru bakımın yanı sıra cildinize yenilenmesi için gereken zamanı vermelisiniz. 

Günlük olarak yapacağınız temizlik ve nemlendirme birçok problemin üstesinden gelmenizi sağlar. Bebek gibi bir cilt için uygulayacağınız yoğun bakım cildinizde harikalar yaratabilir. Düzenli bakım, gözenekleri açar ve küçülmelerine fırsat verir. Cilt her daim neme doyduğu için daha sıkı ve canlı bir görünüme kavuşur. Cildin kendi kendini iyileştirmesine olanak sağlar. 

Bebek gibi bir cilt hayal değil!

Haberin Devamı

Bebek gibi bir cilde hızla ulaşmak için Koreli kadınların uyguladığı yoğun bakım yöntemini deneyebilirsiniz. 7 günlük pirinç maskesi kürü cildinizi aydınlatacak, canlandıracak ve cilt problemlerini hızla azaltacak.

Cildinizdeki pürüzleri yok etmek ve matlaşan cildinizin doğal bir ışıltıya sahip olmasını sağlamak için 7 günlük pirinç maskesi 1 haftada bebek gibi bir cilde sahip olmanızı sağlayacak.

Koreli kadınların sırrı: Pirinç suyu

Pirinç içeriğindeki özler sayesinde cilt pigmentlerini güçlendirerek cildin günden güne ışıldamasını ve aydınlanmasını sağlıyor. İçerisine ekleyeceğiniz bir kaç damla doğal yağ ile zenginleştirilmiş pirinç unu maskesi ile hızla daha güzel bir cilde kavuşabilirsiniz. 

7 gün boyunca uygulayacağınız pirinç unu maskesi kısa zamanda bebek gibi bir cilde sahip olmanızı sağlayacak kadar güçlü. 

PİRİNÇ UNU CİLDE NE YAPAR? 

  • Cildi onarır. Pirinç, cildin doğal bariyerini korumada ve onarmada da etkilidir. Ayrıca onu kirliliğe ve serbest radikallere karşı korur. 
  • Yaşlanma belirtilerini hafifletir. Pirinç, antioksidanlar açısından son derece zengindir. Bu antioksidanlar, erken yaşlanmaya neden olan elastaz adı verilen zararlı bir bileşiğin etkisine karşı koyar.
  • Fazla yağı emer. Pirinç unu yüz maskesi kullanmak gözeneklerinizi sıkılaştırır ve cildinizi tonlandırır. Böylece yağ seviyelerini dengeler ve mat bir etki verir.
  • Cildi yatıştırır. Pirincin doğası gereği iltihap önleyici olduğu bilinir ve cilt üzerinde yatıştırıcı bir etki yaparak kaşıntı ve iltihaplanmayı giderir.

İşte yapmanız gerekenler...

Bebek gibi bir cilt için pirinç unu maskesi tarifine geçmeden önce olmazsa olmaz günlük cilt bakımınızı iyileştirmeli ve mutlaka düzenli uygulamalısınız. Bunun için öncelikle şu ipuçlarını kontrol edin; 

  • Bebek gibi bir cilt için asla cilt temizliğini ihmal etmelisiniz. Derinlemesine ve doğru temizlik gözeneklerin küçülerek cildinizin daha bebeksi görünmesine katkı sağlar.
  • Cilt tipinize uygun temizleyici ve nemlendirici seçemediğiniz sürece cildinize doğru bir bakım sağlamış olmazsınız. Ürünlerinizin cilt tipinize uygun olduğundan emin olun.
    Unutmayın, başkalarının kullandığı ürünler size iyi gelmeyebilir. 
  • Yüzünüzü yıkadıktan sonra, nemlendiriciye geçmeden önce tonik kullanmayı ihmal etmeyin. Tonik hem makyaj kalıntılarının temizlenmesini sağlıyor hem de gözeneklerin sıkılaşmasına imkan veriyor
  • Cildiniz için en önemli şey, nemdir. Bunun için cildinizi sık sık nemlendirmeli ve bol bol su tüketmelisiniz. 
  • Haftada bir defa peeling yapmak, cildin ölü deri hücrelerinden arınmasını sağlıyor. Aşırı peeling yaparak cildinizin sebum dengesini bozar.
  • Bebek gibi bir cilt sırlarından en önemlisi olarak sayılabilecek en doğal yöntemlerden bir diğeri ise sağlıklı beslenmektir. Bol bol sebze tüketerek cildiniz için yeterli antioksidan alın.

Tüm bunlarla birlikte cilt bakımının en önemli konularından biri de yoğun bakım maskeleridir. Cildinizi yoğun bakıma alarak bebek gibi bir cilde sahip olabilirsiniz.

 

BEBEK GİBİ BİR CİLT İÇİN 7 GÜNLÜK MASKE TARİFİ

Haberin Devamı

Cildi aydınlatan ve ciltteki pürüzlerle savaşan bu maskenin tarifi ise şu şekilde... 

Pirinç ununun içerisindeki aktif maddeler, düzenli bir şekilde uygulandığında; hem beyazlatıcı etkiye sahiptir hem de gözenekleri sıkılaştırır.

Maskeyi uygulamadan önce, cildi buna hazırlamanız gerekiyor. Cildinizi temizleyin ve tonik ile silin. 

Bal, yulaf ve pirinç unu maskesi

Bal cildi yatıştırıp beslerken, yulaf güçlü bir nemlendirici, etkili bir arındırıcı görevi görür. Pirinçle birlikte bu bileşenler, aydınlanmış, beslenmiş, nemlenmiş ve temiz bir cilt için iyi bir yüz maskesi oluşturur.

  • Bir çorba kaşığı pirinç unu alın
  • Bir yemek kaşığı yulaf ezmesi alın
  • Bir çay kaşığı süt ekleyin
  • Bir çay kaşığı bal ekleyin
  • Tutarlı bir macun oluşturmak için hepsini karıştırın
  • Uygulayın ve 10 dakika bekletin
  • Durulayın ve nemlendirin

Bu maskeyi, 7 gün boyunca uygulamanız gerekmektedir. Boyun bölgesine de uygulamanızı tavsiye ederim. Maskeyi uyguladıktan sonra durulayın ve bir sonraki aşamaya geçin. Ardından güzel bir bakım kremi uygulayarak bakımınızı tamamlayın.