Bakım 2023 yılının trend saç renkleri... Bu yıl doğallık kazanacak!

2023 yılının trend saç renkleri... Bu yıl doğallık kazanacak!

Paylaş
2023 yılının trend saç renkleri... Bu yıl doğallık kazanacak!

Kusursuz saçlara sahip olmak her kadının hayâli... Saç renginiz ve saç kesiminiz tüm görüntünüzü baştan aşağı değiştirebilir. Kendinizi en iyi yansıtan saç rengini ve kesimini bulmaya çalışırken trendlerden de uzaklaşmak istemeyebilirsiniz. 2023 yılı itibarıyla artık çok abartılı olmayan saçlar trend haline geliyor. Doğallığın daha çok ön plana çıkacağı 2023 yılının en trend saç kesimini ve rengini uzman isme sorduk.

Aydan Durak / Posta.com.tr | Her kadın muhteşem görünen saçlara sahip olmak ister. Kusursuz renkler ve modeller elde etmek için vakitlerinin çoğunu kuaförde geçirebilirler. Saçlarında yenilik yapmak isteyenler için 2023 yılının trend saç renklerini ve modellerini Saç Tasarımcısı ve Renklendirme Uzmanı Hakan Şimşek'e sorduk.

Haberin Devamı

2023 YILINA DOĞAL TONLAR DAMGA VURACAK

Son yıllarda çokça saçlarda ombre, sombre dediğimiz renklendirme işlemlerini gördük. Ancak geçtiğimiz yıl ile birlikte artık sarı tonlarındaki saç renkleri yavaş yavaş geride kalmaya başladı. Doğallığa geri dönüş trendinin başlamasıyla 2023 yılında en çok tercih edilecek saç renkleri merak edilmeye başlandı. Saç Tasarımcısı ve Renklendirme Uzmanı Hakan Şimşek, 2023 yılı trend saç rengi ve modeli için "öncelikle doğallık" diyor.

Geçtiğimiz yıl itibarıyla saçlarda doğal tonlar ön plana çıkmaya başladı. 2023 yılı ile de saçlarda çokça doğal tonları göreceğiz. Özellikle natural ton olarak adlandırdığınız bej renkler ve kumrallar bu senenin gözde renklerinden olacak. Sarı tonları her zamanki gibi popülerliğini koruyacak ancak platin ve açık sarılar yerine küllü sarıları bu yıl daha çok göreceğiz. Ombre ve sombre dediğimiz saçı doğal tonundan uzaklaştırmadan hafif ışıltılar kazandırdığımız işlemlerde yine en çok tercih edilenler arasında olacak. Canlı ve sıcak tonlar da 2023 yılıyla birlikte en çok tercih edilen renkler arasında yer alacak.

Haberin Devamı

KISA VE HACİMLİ SAÇLAR GERİ DÖNÜYOR

Doğru ve iddialı bir stil için saç rengi kadar, saç kesimi de büyük önem taşıyor. Özellikle 2023 senesinde kısa ve hacimli saçlar tekrar ön plana çıkmaya başladı. Saç Tasarımcısı ve Renklendirme Uzmanı Şimşek, "Uzun saçlar her zaman kadınların vazgeçilmezi. Ancak 2023 yılı ile birlikte iddialı, kısa ve hacimli saçları çok sık görebiliriz. Özellikle bu yıl hareketli saçlar çok tercih edilecek." dedi.

"KADINLAR SAÇLARI KONUSUNDA ARTIK DAHA CESUR"

Güzelliğine ve bakımına düşkün olan her kadın saçlarını önemser. Bu sebeple belirli zamanlarını muhteşem görünen saçlar için kuaförde geçirebilirler. Peki, geçmişten günümüze kadar kadınların kuaför alışkanlıklarında değişim gözlendi mi? Saç Tasarımcısı ve Renklendirme Uzmanı Şimşek, artık kadınların kuaförde daha fazla zaman geçirdiğini söyledi.

Geçmiş yıllarda kadınlar arasında kuaföre gitmek bu kadar popüler değildi. Ancak özellikle son yıllarda artık her kadın saçlarını önemsemeye başladı. Zamanlarının çoğunu muhteşem saçlara sahip olabilmek için kuaförde geçiriyorlar. Değişimi ve yeniliği çok seviyorlar. Ayrıca geçmiş yıllara göre kadınlar saç rengi ve saç modeli konusunda daha çok cesur davranabiliyor. Klasik modellerin dışında cesur ve iddialı modelleri çekinmeden deniyorlar. Saç renkleri konusunda da kendi sınırlarının dışarısına çıkıp radikal değişimler yapabiliyorlar.

Haberin Devamı

BOYALI SAÇLAR İÇİN BAKIM ÖNERİSİ

Saçlarını boyatmaktan vazgeçmeyen kadınlar için bakım önerilerini de uzman isme sorduk. Kuaför Hakan Şimşek, saç bakımında en önemli konunun saçların nemini korumak olduğunu, bu nedenle saçın nem oranını düşüren şampuanlardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

Özellikle boyalı saçlar nemini daha çabuk kaybediyor. Bu sebeple nem oranını düşüren şampuanlardan uzak durmak gerekiyor. Bunun yerine tuz içermeyen şampuanları kullanmak boyalı saçlar için her zaman daha sağlıklı. Ayrıca haftada 1 kez mutlaka saça nem veren maskelerden uygulamaları gerekir. Bunun için piyasada profesyonel birçok bakım maskesi mevcut. Ancak saçlarına en uygun olan maskeyi tercih etmeleri gerekiyor. Günlük saç taramalarında muhakkak nemlendirici içeriğe sahip saç spreylerini kullanmalarını öneriyoruz.  Ayrıca 3 ayda 1 saçlarına profesyonel keratin bakım yaptırarak da boyalı saçlarının yıpranmasını önleyebilirler. Böylece hem saç sağlını hem saç rengini kolayca koruyabilirler.

Haberin Devamı