Bakım 35 yaşından sonra cilt bakımı ipuçları

35 yaşından sonra cilt bakımı ipuçları

Paylaş
35 yaşından sonra cilt bakımı ipuçları

Özellikle 30'lu yaşlardan sonra hücre yenilenme hızı düşmeye başlar. Kolajen ve elastin üretimi azalmaya başlar. Bu yaşlardan sonra cildiniz için yıpranma süreci hızlanmıştır. 35 yaşından sonra cilt bakımı, yaşlılık izlerinin oluşmasını engellemek, cildi desteklemek ve erken yaşlanmayı önlemek için çok önemli hale gelir.  Cildinizin sağlıklı ve ışıltılı görünmesini sağlar, kırışıklıklar azalır ve yüzünüz daha aydınlık görünür. posta.com.tr okurları için 35 yaş için cilt bakımı ipuçları...

Cildinizin yaşlanması kaçınılmazdır ancak erken yaşlardan itibaren önlem alarak öncelikle erken yaşlanmanın önüne geçebilr ve cildinizin her daim yaşınızdan çok daha genç görünmesine katkı sağlayabilirsiniz. Yaşlanmayı durdurmak imkansızdır ancak yavaşlatabilirsiniz! 

Haberin Devamı

35 yaşından sonra hücre katmanlarının sayısı değişmeden kalsa da epidermis incelmeye başlasr. Pigment hücreleri melanısitlerin sayısı azalır, bu renk eşitsizliklerine neden olur. Cilt yaşlandıkça  bu nedenle daha ince ve daha soluk görünür.

35 YAŞ SONRASI CİLT BAKIMI

Cildiniz sürekli olarak çevresel etkenlerle, yer çekimiyle, hava kirliliği, sigara, alkol gibi toksit maddelerle mücadele halinde! Özellikle 35 yaşından sonra yavaşlayan metabolizma cildiniz için yeterli desteği sağlayamaz olur ve cildinizin dışardan destek ihtiyacı artar. 

35 yaş ve sonrası iyi bir cilt bakım rutini belirleyerek cilt problemlerinizi azaltabilir, yaşlılık izlerini önemli ölçüde yavaşlatabilirsiniz 

Bunun için ideal olan elbette cilt bakımına erken yaşlarda başlanması ve yaşınıza uygun temel bir cilt bakım rutininin düzenli uygulanması olmalıdır.

Haberin Devamı

35 yaşından sonra cildiniz için güzel bir bakım rutini oluşturduğunuzda cilt yapınızın iyileştiğini, kırışıklık oluşumunun yavaşladığını, cildinizin daha sağlıklı bir şekilde ışıldadığını göreceksiniz. 

Cildinize 4-5 kez çok pahalı bir krem sürdünüz diye cildiniz iyileşmez, cilt bakımı süreklilik ister ancak sonuçlarını mutlaka alırsınız. Bununla birlikte cilt bakımı kısa sürede bazı faydalar sağlar

  • Hemen bir kaç günde cildin parlamasına,
  • İlk haftadan itibaren daha nemli ve sağlıklı görünmesine
  • İlk aydan itibaren kırışıklıkların oluşumunun yavaşlamasına destek olur. 

Cildinizi iyileştirmek için 35 yaşından sonra şu tavsiyeleri izleyin;

35 yaş sonrası cilt bakımında ilk adım iyi bir cilt temizliğidir. Cilt temizliği, gözeneklerin açılması, cildin nem dengesinin korunması ve cildin nefes alması için çok önemlidir. Peki, cildin doğru şekilde temizlenmesi için cilt temizliği nasıl yapılmalıdır? 

Günlük temizlik için ipuçları

  • Sabah ve akşam günde 2 defa cildinizi makyaj yapmasanız dahi yaklaşık 1 dakika cilt tipinize4 uygun bir temizleyici ile temizleyin. Pütürcüklü temizleyici ürünleri asla her gün kullanmayın. 
  • Ağır makyaj yapıyorsanız ya da günlük güneş kremi kullanıyorsanız cildiniz için çift aşamalı temizlik tercih edebilirsiniz. 
  • 35 yaş sonrası cilt bakım rutinine misel su eklenmesi tavsiye edilir. Misel su, cildinizde kalan temizleyici kalıntılarını arındırır ve cildi serumunuz için hazırlar. 
  • Cildinize hassas davranın. 35 yaş sonrası haftada 1-2 defa peeling yeterlidir. Peeling için laktik asit,  Sitrik Asit gibi AHA ve BHA'lardan faydalanabilirsiniz.

BU YAŞ İÇİN EN ÖNEMLİSİ NEM!

Neme doymuş bir cilt, birçok cilt sorununun kendi kendine çözülmesini sağlar. Nem yaşlanma karşıtı bakımın en önemli adımıdır. Nem cildinizi dolgun, canlı ve esnek hale getirir. Bu da sarmaları, kırışmaları ve çökmelerin önüne geçer. 

  • Cildinizi nemlendirmek için öncelikle bol bol su içmelisiniz. 
  • Cildi nemli tutmak oldukça kolaydır. Günde 2 defa hafif bir nemlendirici sürebilirsiniz. 
  • Hyalüronik asit içeren serumlar tercih edebilirsiniz. 
  • Su bazlı bir nemlendirici yağlı ciltler içinde uygun olacaktır. 
  • Cildinizin nem dengesinin bozulmaması için güneşten, fazla ısı ve soğuktan koruyun. 

35 yaş için en iyi bileşenler ve cilt bakım ipuçları

  • Normal ciltler için olmazsa olmaz C vitamini, hylüronik asit serumu temel bakımınıza büyük katkı sağlar. 
  • Bununla birlikte günlük C vitamini ihtiyacınızı tam karşıladığınızdan emin olun.
  • Kırışıklıklar ve sivilce sorunları için laktik asit, salisilik asit ve düşük dozlarda retinol haftada 2-3 defa kullanılabilir.
  • Mineral bazlı güneş koruyucular cildinizi korur ve cilt bariyerini güçlendirir.  
  • 35 yaş sonrası kırışıklık karşıtı bakım için beslenme çok önemlidir. Yüksek antioksidan içeren besinler ile dolu bir beslenme planı belirleyin
  • Kolajen ve elastin açısından vücudunuzu doğal yollarla desteklemeye başlayın
  • Haftada 2-3 defa yüz maskelerinden faydalanın.