Bakım 5 adımda yaşlanma karşıtı cilt bakım rutini

5 adımda yaşlanma karşıtı cilt bakım rutini

Paylaş
5 adımda yaşlanma karşıtı cilt bakım rutini

Kırışıklıklar, ince çizgiler ve koyu lekeler ciltteki yaşlanma belirtileridir. Cildin yaşlanmasını önlemek ve her zaman genç kalmak için günlük olarak bakım yapmanız şart. Düzenli olarak uygulayacağınız bakım rutini sayesinde hücrelerinizi yenileyebilir ve cildinizin her zaman genç kalmasını sağlayabilirsiniz. Yaşlanmayı durdurmak için bu adımları her gün mutlaka takip edin.

Cildinizde yaşınız ilerledikçe kolajen üretimi azalır. Azalan kolejen miktarı ile yaşlanma belirtileri gözle görülür hale gelir. Kışırıkşıklıklar ve ince çizgiler belirginleşir. Ancak cildinize düzenli olarak bakım yaptığınız yaşlanmayı durdurabilirsiniz. Yaşlanmamak için her gün düzenli olarak uygulamanız gereken adımları öğrenmek için bu yazımıza mutlaka bir göz atın.

Haberin Devamı

1- TEMİZLEME

Cilt bakımının ilk aşamasında temizleme işlemi yer alıyor. Cildinizde her gün yağ, kir ve makyaj kalıntıları birikir. Cildinizi temizlemediğinizde gözenekleriniz daha genç görünür. Cildinizde akne, sivilce ve siyah noktalar meydana gelir.

Kullandığınız cilt bakım ürünlerinin etkisini de maksimum düzeye çıkarmak için cildinizi temizlemeniz gerekir. Cilt temizliğiniz cilt tipinize uygun bir jel ya da köpük yardımıyla yapmanız önerilir. Günde 2 kez cilt temizliği yaparak cildinizi arındırmış olursunuz.

2- TONİK

Cildinizi derinlemesine arındırmak için sadece temizlemeniz yeterli değildir. Cilt temizliğini yaptıktan sonra havlu ile cildinizin nemini alın. Ardından mutlaka cildinize bir tonik uygulayın.

Haberin Devamı

Tonikler gözenekleri tamamen temizler ve sıkılaştırır. Cildi pürüzsüz hale getirir. Tonik seçimi yaparken mutlaka cildinizin ihtiyacına göre olan tonikleri tercih edin.

3- SERUM

Yaşlanma karşıtı cilt bakım rutininin olmazsa olmazı cilt serumlarıdır. Serumlar cildi besler, onarır ve cilde nem depolar. Cildin kırışmasını ve sarkmasını engellerler. Serumlar cilt tarafından çok hızlı bir şekilde emilir ve cildin en derin tabakasına kadar ulaşır. Cildi korur ve dış etkenlere karşı güçlü hale getirir. Diğer kremlere göre cildi daha iyi besler.

Serumlar cildinizdeki nem dengesini korumalarının yanı sıra uzun dönemde kolajen üretimini artırmaya yardımcı olurlar ve kolajen artışı cilt için oldukça önemlidir. Serumlar cilde kolajen desteği sağladığı için hücrelerin her zaman genç kalmasına yardımcı olur.

Serumlar, direkt olarak epidermis dediğimiz üst derinin daha derinlerinde oluşan pigmentasyon, yaşlanma kaynaklı lekeler, derin kırışıklıklar gibi sorunları hedef alacak şekilde formüle edilir. Bu sebeple serumlar yaşlanma karşıtı bakımın vazgeçilmez bir parçasıdır. Her gün cildinizi temizledikten sonra mutlaka serum sürerek cildinize masaj yapmanız önerilir.

4- NEMLENDİRME

Kuru ve nemsiz kalan ciltler çok erken yaşlarda kırışır. Cilt her zaman neme ihtiyaç duyar. Özellikle soğuk havalarda cildin nem ihtiyacı daha çok artar. Günlük cilt bakımınızda da mutlaka cildinize nem desteği sağlamanız gerekir.

Haberin Devamı

Karma, yağlı ve hassas ciltlere özel formüle edilmiş kremlerden cilt tipinize en uygun olanı kullanmanız gerekir.

Cilt bakımınızın son aşamasında nemlendirici kreminiz ile cildinize masaj yapmanız önerilir. Böylece cildinizi koruyabilir ve erken yaşlanmasını önleyebilirsiniz.

5- GÜNEŞ KORUYUCU KREM

Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalan ve güneşten korunmayan ciltler çok erken yaşlarda kırışmaya başlar. UV ışınları cilde zarar verir. Kırışıklık ve kuruluk sorununa sebep olur. Bu sebeple her mevsim cildinizi güneş kremi kullanarak güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumanız önerilir.

Günlük cilt bakımınızı yaptıktan sonra mutlaka son olarak güneş koruyucu kreminizi sürün. Dışarı çıkmadan 20-25 dakika önce süreceğiniz güneş kremi cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korur.

ÖNEMLİ! Haftada 1-2 kez peeling yaparak mutlaka cildinizi ölü hücrelerden arındırın. Ayrıc yine haftalık olarak cildinize bir nem maskesi uygulayın. Bu sıralamayı adım adım uyguladığınızda cildinizi her zaman genç gösterebilirsiniz.

Haberin Devamı