Bakım Akneye meyilli ciltler için ballı yüz maskesi

Akneye meyilli ciltler için ballı yüz maskesi

Paylaş
Akneye meyilli ciltler için ballı yüz maskesi

Bal cildiniz için neredeyse en güvenli doğal yüz bakım maddelerinden biri... Akneye meyilli ciltler için bal maskesinin düzenli kullanımı harikalar yaratır. Bal doğal olarak antibakteriyeldir ve akneyle savaşmaya yardımcı olur. Antioksidanları yüksek olan bal, cildinize zarar veren zararlı serbest radikallerle savaşır. İşte akneye meyilli ciltler için ballı yüz maskesi...

Bal, havadaki nemi çekerek cildinizi nemli ve pürüzsüz bırakan doğal bir nemlendiricidir ve gözeneklerinizi tıkayan aşırı sebumun (yağın) parçalanmasına yardımcı olabilir ve bu da sinir bozucu sivilcelere yol açar.

Haberin Devamı

Ballı maskeyi evinize aldığınız gerçek bal ile yaptığınız sürece güvenli ve çok faydalıdır. 

Ballı maskeler için muhteşem bir sonuç istiyorsanız, Yeni Zelanda ve Avustralya'daki Manuka ağacından gelen manuka balı bulmayı deneyebilirsiniz. Bu bal, tonlarca bağışıklık sistemi ve yara bakımı faydaları olan antibakteriyel bir süper besindir. Yara iyileşmesi ve leke sorunlarında mucizeler yaratır. 

Hem anti-inflamatuar hem de antibakteriyel olduğu için bal ile birlikte karbonat, doğru şekilde kullanıldığında cildiniz için oldukça etkilidir. 

Peeling limon suyu ve yatıştırıcı balla birleştirin ve sivilce kontrolüne yardımcı olacak nazik ama etkili bir maskeniz olur.

AKNEYE MEYİLLİ CİLTLER İÇİN BALLI YÜZ MASKESİ

Haberin Devamı
  • 1 çay kaşığı limon
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Küçük bir kaseye limon suyu, bal ve kabartma tozu ekleyin. İyice karıştırın ve yüzünüze ve boynunuza hafifçe düzelterek uygulayın.

Gözlerinizin yakınından kaçının (limon suyu ve bal her ikisi de acıtır). Bunu cildinize sürterek ovmaya dönüştürmeyin. 

15 dakika sonra maskeyi önce ılık, sonra soğuk su ile çıkarın.

Limon suyu kullanırken dikkat edilmesi gerekenler:

Limonun aydınlatıcı ve aydınlatıcı özellikleri olsa da cildi ışığa duyarlı hale getirebilir.

Yüzünüzü iyice durulayın ve kısa süre sonra güneşe çıkacaksanız çinko oksit SPF 30+ güneş kremi kullanın.