Bakım Altın iğne cildi gençleştirir mi?

Altın iğne cildi gençleştirir mi?

Paylaş
Altın iğne cildi gençleştirir mi?

Altın iğne, radyofrekans uygulaması olarak da bilinen cilt gençleştirme kozmetik uygulamasıdır. Yaşlanma ve çevresel faktörlerin neden olduğu cilt deformasyonlarının, leke ve kırışıklıkların görünümünün azalmasına, cildin daha canlı, parlak ve genç görünmesine yardımcı olur. Altın iğne nedir? Altın iğne cildi gençleştirir mi? Tüm bu soruların cevaplarını uzmanı Posta.com.tr okuyucuları için açıkladı.

Dr. Noyan Süalp, Son zamanlarda oldukça popüler olan altın iğne uygulamasını ve cilt üzerindeki faydalarını sizler için anlatıyor.

Haberin Devamı

Cilt gençleştirmede en etkili yöntem

Tercihen tedavi amaçlı kullanılan altın iğnelerin uygulamasında tedavi sayısı, işlemi yapan hekim tarafından cilt durumuna ve çalışılacak bölgeye bakılarak belirlenir. Tedavi için kullanılan seans sayısı cilt deformasyonunun miktarına ve derecesine bağlıdır. Altın iğneler yüzün ve vücudun farklı bölgelerine güvenle uygulanabilir. Cerrahi müdahale gerektirmeyen bir tedavi seçeneği olduğu için hastalar kısa sürede ameliyat olabilmektedir.
Bu işlem için kullanılan cihaz, cildin alt katmanlarına yüksek frekanslı enerji gönderir. Cildin alt katmanları kontrollü bir şekilde zarar görse de vücuttaki iyileşme süreci ile doğal kollajeni uyarır. Bu sayede lekeler, kırışıklıklar ve yara izleri iyileşir ve cildin kendini yenilemesi desteklenir. Bu işlemde enerji dağılımını engellemek, cilt yüzeyine zarar vermemek ve enerji kaybını azaltmak için altın iğneler kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Kolay ve ağrısız bir uygulama

Altın iğne uygulaması diğer birçok cilt düzeltme ve gençleştirme tekniğine göre daha kolay ve ağrısız bir yöntemdir. Uzun süreli cerrahi müdahale gerektirmemesi, bu tekniğin son yıllarda sıklıkla kullanılmasının temel nedenlerinden biridir. Tedavi olarak uygulanan altın iğne tedavisi uygulanacak cilt tipine göre değişmekle birlikte genellikle 30-45 dakika sürer. Ameliyattan sonra hastanın hastaneye yatırılmasına gerek yoktur ve gerekli bilgiler sağlandıktan sonra hemen taburcu edilir.

İşlem uygulanacak bölgenin temizlenmesi ile başlar. Daha sonra ağrıyı gidermek için topikal anestezik krem kullanılacaktır. Kremin etkisini göstermesi için kısa bir süre bekledikten sonra işlem başlar. Radyofrekans cihazı ve altın iğne ucu yardımıyla yüksek frekanslı radyo dalgaları deri altına iletilir ve kontrollü bir şekilde uygulanır. Bu işlem ortalama 35-40 dakika sürer. Ameliyattan sonra cildin kızarması normaldir ve bu kızarıklıklar birkaç saat içinde doğal olarak kaybolur.

Altın iğne ne zaman etkisini gösterir?

Ameliyattan sonra cilt güneşten korunmalıdır. Bu nedenle koruma faktörü yüksek bir güneş kremi kullanılması tavsiye edilir. Altın iğne uygulamasının ilk aşamasının tamamlanmasıyla etkisini göstermeye başlar. İşlem bittikten sonra cilt altındaki onarım işlemi bir süre daha devam eder. Sonuç olarak, sonuçlar her geçen gün işlemin etkisi daha görünür hale gelir.

Haberin Devamı