Bakım Aşırı kuruluk, sivilce, kızarıklık! Cilt bariyeriniz bozulmuş olabilir

Aşırı kuruluk, sivilce, kızarıklık! Cilt bariyeriniz bozulmuş olabilir

Paylaş
Aşırı kuruluk, sivilce, kızarıklık! Cilt bariyeriniz bozulmuş olabilir

Cildiniz aşırı kuru olmasına rağmen hala akne problemi yaşıyorsanız eğer cilt bariyerinizi bozmuş olabilirsiniz. Cilt bariyerinin bozulması akne probleminin yanında birçok problemi de beraberinde getiriyor. Bozulmuş bir cilt bariyerini nasıl düzeltebiliriz? İşte tavsiyeler…

Selin Öznesil / Posta.com.tr Cildinizde kızarıklık, kuruluk, soyulma gibi şikayetlerin yanında comedonlar ve sivilcelerde de artış gördüğünüzde akneli ciltlere özel ürünler kullansanız da cilt bariyerinizde problem varsa bu ürünler sadece geçici çözümler yaratır. Yüzünüze uygun olmadığı için başka problemleri de beraberinde getirebilir.

Haberin Devamı

Peki cilt bariyeri nedir?

Cilt bariyeri bizi dış etkenlerden korur. Hepimiz kullandığımız ürünlerin cildimizi korumasını, canlandırmasını ya da dolgunlaştırmasını istediğimizden cildimizin bizden aslında ne istediğini bilmeden bilinçsizce kullanamıyoruz. Bu kullanılan ürünlerin hepsi aslında cilt yüzeyine etki eder ve buna da cilt bariyeri denir. Bu yüzden cildimizin ihtiyacına uygun kullanmadığımız her ürün cilt bariyerimizin biraz daha bozulmasına ve scar, leke ve aknelerin çoğalmasına neden olur.

Cilt bariyeri nasıl bozulur?

Cilt bariyerimiz vücudumuza zararlı dış etkenleri korumaya çalışsa da bazen sorun sadece dış etkenler değildir. Cildi iç etkenlerden de korumak ve desteklemek gerekir. Cilt bariyerinin bozulmasının bazı nedenleri şunlardır:

Haberin Devamı

Güneşe fazla maruz kalma

Kirlilik

Cildin pH dengesinin bozulması

Yetersiz nemlendirme

Bakım ürünlerinin içeriğinde bulunan alfa hidroksi asitler, retinoid asit, beta hidroksi asitler ve amino meyve asitleri gibi bileşenler doğru şekilde kullanılmadığında

Çok sıcak duş

Peeling

Bozulan cilt bariyeri onarılır mı?

Cilt bariyeriniz bozulduysa, onarımı tabii ki mümkün. Öncelikle cilt bakım rutininizi değiştirerek bu hasarı onarabilirsiniz.

Parfüm içeren ürünleri kullanmayın.

Su bazlı nemlendiriciler tercih edin.

Nemlendirici özelliği olan temizleyicileri kullanın.

Peelinglerden uzak durun.

Hyaluronik asit ve gliserin içeren ürünleri tercih edin.

Bol bol su için

Cilt bariyeri bozuk olduğunda oluşan aknelerin lekeye dönüşmemesi için mutlaka güneş kremi kullanın.