Bakım Bebek gibi bir cilt için 5 güzellik kürü!

Bebek gibi bir cilt için 5 güzellik kürü!

Paylaş
Bebek gibi bir cilt için 5 güzellik kürü!

Cilt hücrelerini yenileyen ve cildi tazeleyen yöntemlerle cildinizi koruyabileceğinizi biliyor muydunuz? Hücrelerinizi yenileyerek, bebek gibi canlı ve kusursuz bir cilt için sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanı sıra düzenli uyku da gerekmektedir. Ama bazen cildinizin doğallığını korumak için bunları yapmak yetmeyebilir. İşte cildinizin doğallığı ve sağlıklı görünmesi için 5 güzellik sırrı...

Cildinizin hep genç kalmasını istiyorsanız hücrelerini yenileyip canlandırmanız gerekir. Cildinize bakım yaparak, düzenli beslenerek ve günlük alışkanlıklarınızda bazı değişiklikler yaparak bebek gibi bir cilde sahip olabilirsiniz. 

Haberin Devamı

Cilt için yüzeysel bakım yeterli değildir. Kremler, serumlar cildinizin sadece üst tabakalarını besler ancak asıl güzellik içerden gelir. Daha sağlıklı bir cilt için gerekli olan vitamin ve minerallerin eksiksiz alınması, hücre yenileyici etkiye sahip besinlerden bol bol tüketilmesi tüm vücudunuz gibi cildinizde de gerçek bebeksi etkiyi yaratır.

Kış boyunca bol bol tüketeceğiniz bu taze meyve ve sebze suları cildinizde harikalar yaratacak! Hem bağışıklık sisteminizi güçlendirecek hem de cildinizin yeniden bebek gibi pürüzsüz ve ışıl ışıl olmasını sağlayacak. 

BALLI VE LİMONLU SU

B vitamini bakımından zengin olan balcilde parlaklık verir. İçerdiği enzimler ve güçlü antioksidanlar sayesinde harika bir cilt yenileyicidir. Limonun içerisinde bulunan C vitamini ve antioksidanlar cildinizin ışıldamasına destek olur. 

Haberin Devamı

Güzelliğine düşkün olan her kadın güne ballı limonlu su içerek başlıyor. Her sabah ılık bir şekilde tüketilen ballı limonlu su, sindirimi kolaylaştırıyor ve bağırsakları çalıştırıyor. Vücutta biriken ödem ve toksin gibi zararlı maddeleri dışarı atıyor. Cildi doğal yollardan nemlendirmenizi sağlıyor. Böylece daha aydınlık ve canlı bir cildiniz oluyor.

  • 1 bardak ılık suyun içerisine 1 tatlı kaşığı bal ekleyin ve karıştırın.
  • Daha sonra her sabah düzenli olarak tüketin.

HAVUÇ VE PANCAR SUYU

Havuç pek çok kozmetik ürünün içerisinde bulunan “retinol” içerir. Bu sayede doğal retinol işlevi görerek antioksidan etkisi sayesinde cildin görünümünü güzelleştirir. Pancar ise cildinizi yağlı hücrelerden ve toksinlerden arındırarak hücre yenilenmesini hızlandırır. 

Pancar cildinizi aknelerden, selülit, sivilceler ve diğer istenmeyen lekelerden kurtarmak için en güçlü sebzelerden biridir.

Mevsiminde taze sebzelerle hazırlayacağınızı bu kür, oksidatif stresi önleyen bol miktarda antioksidan içerir. Böylece yaşlanma belirtilerini, kırışıklıkları ve ince çizgileri önler. Bu meyve suyundaki lif, bağırsak hareketlerinizi düzenlemeye yardımcı olur ve vücudu temizler.

  • 1 adet pancar ve havucu güzelce soyun.
  • Daha sonra sert meyve sıkacağı ile sıkın. 

SALATALIK DETOKS SUYU

Bol miktarda su içeren salatalık, kafeik asit ve askorbik asit ile birçok vitamin ve mineral açısından da zengindir. 

Salatalıklı detoks suları, tahriş olmuş cildinizi sakinleştirir, kızarıklığı azaltır ve lekeleri de tedavi eder. Onun kadar cilde nem depolayan başka bir şey yoktur. Salatalık detoks suyuna biraz da nane ekleyerek cildinizin ferahlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Haberin Devamı
  • 1 adet salatalığı ve 1 adet limonu iyice yıkadıktan sonra birkaç parçaya dilimleyip 1 litre suyun içerisine koyun.
  • Ardından 7-8 yaprak taze naneyi yıkayın ve suyun içerisine ekleyin.
  • Suyu demlenmeye bırakın
  • Gün içerisinde tüketin.

ELMA SUYU

Cildinizin ışıl ışıl bir görüntüye sahip olmasını istiyorsanız her gün mutlaka 1 bardak elma suyu için. İçerisinde A vitamini, C vitamini, B kompleksi ve potasyum barındıran Elma suyu, güzelleşmek için müthiş bir kaynak.

Elma cildi gençleştirir ve içerdiği yüksek miktarda antioksidan nedeniyle sağlıklı bir ışıltı verir. Elma yemek, eşit olmayan bir cilt tonunu düzeltmenize yardımcı olabilecek iyi miktarda lif de sağlayacaktır.

  • Elma dilimleri katı meyve sıkacağına atarak suyunu çıkarın.
  • Dilerseniz içerisine tarçın ekleyin.
  • Daha sonra tüketin.

YEŞİL ÇAY

Kateşinler açısından zengin ve antioksidanlarla yüklü bir fincan yeşil çayı yudumlamak, yaşlanma ve oksidatif stres belirtilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.

Akneye meyilli cildi yatıştırır ve tekrar oluşmasını engeller. Yeşil çay ayrıca güneşten zarar görmüş cildi onarır ve koyu lekeleri giderir.

Haberin Devamı
  • Demliğin içerisinde suyu kaynatın.
  • Yeşil çay yapraklarını içine atıp altını kapatıp demlenmeye bırakın.
  • 5-6 dakika demlendikten sonra tüketebilirsiniz