Bakım Bebek yağı ne işe yarar, nasıl kullanılır? Nerelere sürülür?

Bebek yağı ne işe yarar, nasıl kullanılır? Nerelere sürülür?

Paylaş
Bebek yağı ne işe yarar, nasıl kullanılır? Nerelere sürülür?

Bebek yağını makyaj çıkarmak için, cildinizi nemlendirmek için ya da saçlarınıza parlak bir görüntü vermek için kullanabilirsiniz. Ayrıca güneşlenmek için de vücudunuza bebek yağı sürebilirsiniz. Uzun süre ciltte kalacağı için güneşe maruz kalmanız halinde bronzlaşmanıza yardımcı olur. Bebek yağının ne işe yaradığının yanı sıra nasıl kullanıldığını ve nerelere sürüldüğü hakkında merak edilen tüm detaylar...

Bebek yağını yalnızca bebekler değil her yaştan kişi kullanabilir. Cilt bakımında, cilde bulaşan boyaları çıkarmada ya da cildinizi nemlendirmede bebek yağı kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

BEBEK YAĞI NE İŞE YARAR?

Bebek yağını yalnızca bebekler değil yetişkinler de kullanmaktadır. Bebek yağının her yaştan insan için faydası vardır. Yalnızca cilt bakımında değil cilde bulaşan boyaları da bebek yağı ile çıkarabilirsiniz. Makyajınızı da bebek yağı ile temizleyebilir ve bu sayede arınmış, parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.

Hamilelik döneminde oluşan çatlaklara bebek yağı sürerek çatlak görünümünde de azalma sağlayabilirsiniz.

Bebek yağında mineral yağlar olduğu için cilt üzerinde uzun süre kaldığı bilinmektedir. Eğer güneşlenirken bebek yağı sürerseniz bu yağ cildinizde uzun süre kalır ve bronzlaşmanızı sağlar.

NASIL KULLANILIR?

Bebek yağının kullanımı amacına göre değişiklik gösterebilir. Eğer saçlarınız için kullanmak isterseniz öncesinde saçlarınızı yalnızca su ile nemlendirmelisiniz. Sonrasında da saçlarınızın daha canlı ve parlak görünmesi için saç uçlarınıza bebek yağı sürebilirsiniz. Yağlı bir yapıya sahip olmasından dolayı ıslak saça uygulanması önerilir.

Haberin Devamı

Dudaklarınızı nemlendirmek ya da çatlaklardan korumak isterseniz 1 tatlı kaşığı bebek yağının içine kaşığın ucuyla şeker ve limon suyu ekleyin.

Eğer bu karışımı dudaklarınıza uygularsanız anında dudaklarınız canlanır ve yenilenir. Ayrıca stresli ya da sinirli olduğunuz zamanlarda şakaklarınıza ya da bilek içinize bebek yağı sürerek kan dolaşımınızı hızlandırabilirsiniz. Kan dolaşımınız hızlandığında vücudunuz stresten daha kolay arınır. Aynı işlemi gözaltı morluklarınız için de yapabilirsiniz.

BEBEK YAĞI NERELERE SÜRÜLÜR?

Bebek yağını yüzünüze ya da saçlarınıza sürebilirsiniz. Yüzünüze bebek yağı sürerseniz cildiniz tazelenir ve yenilenir. Bebek yağının içinde bulunan E ve A vitamini sayesinde cilt arınır ve cildiniz ölü hücrelerden arınır. Kimyasal madde içeren makyaj temizleme suları yerine de bebek yağını kullanmak mümkündür.

Daha pürüzsüz ve nemli bir cilde de bu sayede sahip olabilirsiniz. Özellikle kuru cilde sahip olan kişiler cildini nemlendirmek için bebek yağı kullanmalıdır. Ayrıca soğuk, sert ya da kurak bir iklimde yaşıyorsanız kuruyan ya da çatlayan dudaklarınızı da bebek yağı ile nemlendirebilirsiniz. Bebek yağını saçlarınızın daha parlak görünmesi için de kullanabilirsiniz. İçinde birçok bitkisel yağ olduğu için karışan saçlarınızı da daha rahat açmanızı sağlar.

Haberin Devamı

BEBEK YAĞININ ZARARLARI VE YAN ETKİLERİ

Her üründe olduğu gibi fazla kullanımında bebek yağının da zararları vardır. Eğer kullandığınız bebek yağı saf değilse ve içinde mineral yağlar varsa sonrasında kanserojen etkiler çıkabilir.

Mineral yağlar da petrol ürünleri kadar zararlı olduğu için güvenilir yerlerden ve güvenilir markalardan satın alınması gerekir. Eğer ilk kullanımda cildinizde kaşınma ya da kızarma olursa alerjik bir duruma karşın kullanımı bırakmak gerekir. Ayrıca bebek yağı ciltte tüylenme de yapabileceği için kullandığınız bölgeye dikkat etmeniz gerekir.