Bakım Burun estetiği sonrası bunlara dikkat!

Burun estetiği sonrası bunlara dikkat!

Paylaş
Burun estetiği sonrası bunlara dikkat!

Günümüzde en çok tercih edilen estetik işlemlerinin başında burun estetiği geliyor. Burun yüzün tam ortasında yer alan bir organdır ve burun estetiğinden sonra ifadenizde çok büyük değişimler görülebilir. Burun estetiği sadece görüntüsünü değiştirmek isteyenler tarafından tercih edilmiyor. Nefes alma sorunu olanlarla burun estetiği yaptırmayı tercih edebiliyor. Genellikle herkes burun estetiği sonrasında normal hayata dönüş sürecini merak ediyor. Peki, burun estetiği sonrasında nelere dikkat edilmelidir?

Burun estetiği, günümüzde en çok talep edilen ve popüler olan estetik işlemler arasında yer alıyor. Burun estetiği görselliğin yanı sıra nefes problemi çekenler tarafından da tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Ancak burun estetiği sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Menekşe Kastamoni burun estetiği sonrası nelere dikkat edilmesi gerektiğini de şu şekilde sıraladı.

İLK 2 HAFTAYA DİKKAT!

Burun, yüzün tam ortasında yer alan bir organ olması sebebiyle operasyon sonrası burun estetiği yaptıranlarda büyük değişimler görülüyor. Burun estetiği görselliğin yanı sıra nefes alma sorunu olan kişilerde sağlık bakımından da büyük fayda sağlıyor. Burun estetiği sonrasında dikkat edilmesi gerekenler uzman isim detaylarıyla açıkladı.

"Sigara iyileşme sürecini olumsuz etkileyeceğinden ameliyat sonrası sigara içilmesi önerilmez. Ameliyat sonrası en az 2 hafta alkol almamak gerekir. Yaklaşık 7-10 gün süreyle baş 45 derece açıyla kalacak şekilde yatılması önerili. Ameliyat sonrası burun bakımı ve yıkanması için verilen sprey ve ilaçlar düzenli, doktorunuzun anlattığı şekilde kullanılmalıdır. Ameliyat sonrası kan sulandırıcı özellikteki ilaç, yiyecek ve içeceklerden uzak durmak gerekir."

Haberin Devamı

3 AY GÜNEŞTEN KORUYUN!

Burun estetiği ameliyatlarından sonra burun tıkanıklığı ve burun akıntısı yaşayabilirsiniz. İyileşme süreciyle beraber burnunuzda tıkanıklık zamanla azalır.

"Ameliyat sonrası göz çevresinde şişlik (ödem) ve morarmalar olması normaldir. Bunlar ilerleyen günlerde azalıp kaybolur. Daha hızlı düzelme için baş yukarıda yatabilir, özellikle ilk 24 saat buruna bası olmayacak şekilde buz uygulayabilirsiniz. Burun ameliyatı sonrası bir süre spor yapılmamalıdır. 1 hafta sonra basit yürüyüş gibi egzersizler yapılabilir, 1-2 ay kadar ağır sporlardan kaçınılmalıdır. Ameliyat sonrası burunu koruyan alçı, bant ya da atellerin ıslanmamasına özen gösterilmelidir. Ameliyat sonrası en az 1-2 ay gözlük kullanılmamalıdır, bu süreç doktorunuzun tavsiyesi ile daha uzun ya da daha kısa olabilir. Buruna darbe almaktan kaçınılmalı, sauna gibi yüze kan akışını artıracak ortamlardan en az 1-2 ay uzak durulmalıdır. Ameliyat sonrası ilk 1-2 hafta biriken kan, akıntı ve kabuklar nedeniyle burun tıkanıklığı yaşanabilir, iyileşme sürecinde bu tıkanıklık azalacak ve zamanla burnunuz açılacaktır. Bu süreçte doktorunuzun gösterdiği şekilde burun içini yıkamak fayda sağlayacaktır. Ameliyat sonrası burun cildi en az 3 ay güneşten korunmalıdır. Ameliyattan 1 ay sonra derine dalmadan, baş suyun dışında kalacak şekilde yüzülebilir."

Haberin Devamı