Bakım Canlı ve ışıltılı cilt için ipuçları

Canlı ve ışıltılı cilt için ipuçları

Paylaş
Canlı ve ışıltılı cilt için ipuçları

Canlı, parlak ve aydınlık bir cilt için doğru cilt bakım ipuçlarından faydalanmanız gerekir. Cildiniz gün içerisinde dış etkenlerden çok fazla etkilenir ve nemini kaybeder. Nemsiz bir cilt cansız ve mat görünür. Işıl ışıl cilde sahip olabilmek için günlük olarak alışkanlık haline getirmeniz gereken bazı kurallar var. Canlı ve ışıltıcı cildin ipuçlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Cildinizin mat ve cansız görüntüsünden şikayetçiyseniz uygulayacağınız bazı yöntemlerle cildinizi ışıl ışıl yapabilirsiniz. İyi hissetmek ve cildinizin güzelliğini korumak için yapmanız gerekenleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

PARLAK CİLT İÇİN 3 KURAL

Parlak bir cilt için cildinizin nefes almasını sağlamanız gerekir. Cildinizi yağ, kir ve makyaj kalıntılarından her gün arındırmanız gerekir. Cilt tipinize uygun temizleyici ürünlerle günde 2 kez mutlaka cildinizi temizleyin. Ardından tonik ile sıkılaştırın. Cilt tipinize uygun bir nemlendirici kremle nemlendirin.

BOL SU İÇİN

Cilt sağlığınızı korumak için her gün su içmeniz öneriliyor. Su cildin kaybettiği nemini geri kazandırıyor. Cilt için bir güç kalkanı oluşturuyor.

Cilt sağlığınız için her gün 8-10 bardak su içtiğinize emin olun. Su alımıyla ilgili hatırlatıcılara yardımcı olan çeşitli uygulamaları indirebilirsiniz.

GÜNEŞ KREMİ

Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden cildinizi korumanız gerekir. Cildi güneşten korumanın en iyi yolu güneş koruyucu krem kullanmaktan geçiyor.

Haberin Devamı

Güneşe çıkmadan 25-30 dakika cildinize mutlaka güneş kremi sürün. 2 saat aralıklarla güneş kremini tazeleyin. Güneş kremini kullanmayı alışkanlık haline getirerek cildinizi erken yaşlanma belirtilerinden kurtarabilirsiniz.

MAKYAJINIZI TEMİZLEYİN

Yatmadan önce tüm makyajı temizlemek çok önemlidir. Çünkü makyajınızı temizlemediğinizde gözeneklerinizin tıkanmasına sebep olursunuz. Gün içerisinde yaptığınız makyajı gece uyumadan önce mutlaka temizleyin. Ardından bir gece bakım kremi uygulayın. Cildinizin parlaklığını koruyun.