Bakım Cildinizi adım adım mevsimsel değişikliğe hazırlayın!

Cildinizi adım adım mevsimsel değişikliğe hazırlayın!

Paylaş
Cildinizi adım adım mevsimsel değişikliğe hazırlayın!

Günümüzde herkes cilt bakımına ve cilt sağlığına çok önem veriyor. Dünya genelindeki herkes cilt bakımı için etkili yöntemleri araştırıyor. Hatta gerekirse profesyonel yöntemlere başvuruyor. Cildinize bakım yapmadan önce cildinizi buna hazırlamanız gerekir. Kullandığınız her ürünü yakından incelemeniz ve cilt tipinize uygun olup olmadığınız araştırmalısınız. Özellikle mevsim geçişlerinde cildinizi hava değişimine karşı hazırlamanız gerekir. Cildi adım adım kış aylarına hazırlamanın püf noktalarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Posta.com.tr | Cilt bakımı yapmadan önce cildinizi bakıma hazırlamanız gerekir. Yani cilt tipinizi iyi belirlemeniz ve kuru, karma, yağlı, hassas cildinize özel ürünleri temin etmeniz gerekir.

Haberin Devamı

Cilde zarar vermeyen minimum kimyasallara ve hafif bileşenlere sahip olan ürünleri cilt bakımınızda kullanmalısınız. Özellikle yaklaşan kış mevsimi ve soğuyan hava ile birlikte cilt bakımında bir adım öteye gitmeniz gerekiyor.

Kış mevsiminde cildin doğal nemi tutma eğilimi de değişir. Soğuk havalarda kuru ve pul pul dökülen ciltler çok yaygındır. Cildiniz elastikiyetini kaybedebilir. İnce çizgiler ve kırışıklıklar artar. Kışın kuru ciltle savaşmak için, kişinin kendi cilt ihtiyaçlarını çok iyi bilmesi gerekir.

CİLDİNİZİ ANLAYIN

Kış aylarında cildinizde sadece kuruluk sorunu olmaz. Karma cilt, hassas cilt, kuru cilt veya normal cilt olsun, kullandığınız ürünler cilt tipinize en iyi şekilde uymalıdır.

Haberin Devamı

Yıkadıktan sonra cildinizin gergin hissetmediğinden emin olun, bu nedenle cildinizin koruyucu bariyerini geri yükleyip kurumasını önlerken cildinizin sakin ve nemli hissetmesini sağlayan yüz temizleyicilere başvurun; veya cilt nemlendirildikten sonra çok yağlı hissediyorsa, bunun yerine cilt hücrelerine yoğun hidrasyon sağlayan bitki bazlı seramidler gibi içerik açısından zengin hafif yüz nemlendiricilerine ve vücut losyonlarına başvurmak iyi bir fikir olabilir.

Yeni bir kış bakım rutini oluşturmak için yaz aylarında kullandığınız ürünleri tamamen değiştirmeniz önerilmez. Sizin için neyin işe yaradığını unutmayın ve cildinize iyi gelen ürünleri kullanmaya devam edin.

GÜNLÜK ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİRİN

Alışkanlıklarımız ve çevre her zaman cildimiz üzerinde bir etki bırakır. Çoğu zaman farkında olmadan yaptığınız bazı alışkanlıklar cildinize zarar verir. Bu nedenle, cildimizin dokusunu, parlaklığını vb. yavaş yavaş değiştirebilecek bu alışkanlıkların farkında olmak önemlidir.

Günlük rutinde yapılacak basit değişikliklerle cilt sağlığını koruyabilirsiniz. Bu değişiklikle daha sert geçen kış aylarında cildinizi iyileştirmeye yardımcı olabilir.

PEELİNG

Ölü cilt hücresi birikiminden kurtulmak ve daha pürüzsüz bir cilt ortaya çıkarmak için haftada en az iki kez peeling yapmayı deneyin. Böylece cildinizin nefes almasını sağlarsınız. Salisilik Asit gibi BHA'ların cilt üzerinde peeling etkisi vardır ve cildin daha genç görünmesini sağlar.

Haberin Devamı

CİLDİNİZİ AŞIRI YIKAMAYIN

Cildi aşırı yıkamak ve temizlemek doğal nem bariyerinin zarar görmesine sebep olur. Bu durumda da cildinizde tahriş ve kızarıklıklar meydana gelir. Cildi aşırı yıkamak ve özellikle kışın bunu yapmak cilt problemlerini artırır.

  • Uzun duşlardan ve sıcak sudan kaçının.
  • Banyo sürenizi günde bir kez 5-10 dakika ile sınırlayın.
  • Sıcak su yerine ılık su kullanın.
  • Mutlaka her gün bol su için.
  • A Vitamini, D Vitamini, çinko ve demir gibi doğru besinleri içeren dengeli bir diyet uygulayın.

GECE BAKIMINI İHMAL ETMEYİN

Cildiniz için etkili sonuçlar almak istiyorsanız gece bakımınızı asla ihmal etmeyin. Cildinize nem depolayan bakımları gece uyumadan önce yapabilirsiniz. Soğuk sıkım yüz yağları, cildimizin hassas pH seviyelerini, elastikiyetini korur. Retinol içeren yoğun bir onarım kremi de genellikle gece cilt bakımı rutinlerine dahil edilir.

Yaşlanmanın doğal bir çaresi yoktur, ancak sağlıklı bir yaşam sürmeniz önerilir. Yaşlanmanın gözle görülür belirtilerini geciktiren veya solduran ama tabii ki yaşlanmayı geciktiren ürünler kullanabilirsiniz. Cildin bütünlüğünü ve genç görünümünü korumaya yardımcı olan kolajeni cilt bakım rutininizden eksik etmeyin.

Haberin Devamı