Bakım Cilt bakımınızı mevsime göre değiştirin

Cilt bakımınızı mevsime göre değiştirin

Paylaş
Cilt bakımınızı mevsime göre değiştirin

Kışın soğuk havanında etkisiyle cildiniz daha hassas hale gelir. Çünkü cilt daha çok neme ihtiyaç duyar. Bu sebeple cilt bakım rutininizi mevsimlere göre değiştirmeniz gerekir. Kışın cilt daha çabuk kurur ve nem kaybı yaşar. Kışın, kapalı alanlarda çok fazla vakit geçirmek cildin çok hızı hasar görmesine sebep olur. Havadaki nem seviyesinin azalması cildin kurumasına ve gerginleşmesine neden olabilir. Bu sebeple kış aylarında cildinize bakım yaparken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir.

Kışın kapalı alanlarda çok fazla vakit geçirmek ısıtıcılara maruz kalmak ve havadaki nem seviyesinin azalması cildin kurumasına ve gerginleşmesine neden olabilir.

Haberin Devamı

Cilt kuruduğu zaman pul pul dökülme, tahriş gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Cildinizin kurumasını engellemek için kışın cilt bakımınızda değişiklik yapmanız gerekir.

NEMLENDİRİCİ İÇERİKLİ YÜZ TEMİZLEME JELİ

Nemlendirici etkili bir temizleyici, cildi soymadan veya sıkı ve kuru bırakmadan temizlemek ve tazelemek için tasarlanmıştır. Cildi temizlerken yumuşak, pürüzsüz ve esnek hissettiren bu ürünler cildi yumuşatır. Ayrıca cilt bariyerinin güçlenmesine yardımcı olur. Cildi derinlemesine temizlerken cilde ihtiyacı olan nemi de geri kazandırır.

CİLT BAKIMINA SERUM EKLEYİN

Hyaluronik asit serumu, nemlendirilmiş, bebek gibi yumuşak bir cilt için tek adrestir. Bu ürünü cilt bakımının olmazsa olmazı yapan şey cildi tam anlamıyla neme doyurmasınız. Cilt bakım serumları cildin erken yaşlanmasını engeller. Kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü azaltır. . Bu serumları uyguladıktan sonra gündüzleri bir nemlendirici ve geniş spektrumlu bir güneş koruyucu ile takip etmek en doğrusudur.

Haberin Devamı

DOĞRU NEMLENDİRİCİYİ SEÇİN

Nemlendiricileri genellikle cilt tipinize ve cildinizin ihtiyacına göre seçmeniz gerekir. Kış aylarında cildi tamamen koruyan ve yoğun nem sağlayan ürünlerin kullanılması önerilir.

Bu tür içerikler kışın kurutucu etkileriyle mücadele eder. Daha ince, su bazlı losyonlar yerine daha kıvamlı, yağ bazlı krem ​​ve merhemlerin kullanılması kış ayları için idealdir.

Bunun nedeni, suyun doğal olarak buharlaşması ve yüksek su içeriğine sahip ürünlerin nemlendirici etkilerini ortadan kaldırmasıdır. Bu nedenle, kalın nemlendiriciler güçlü, uzun süreli nemlendirme etkilerine sahiptir.

GÜNEŞ KORUYUCU KREM KULLANIN

Kışın UV Işınlarından kaçamazsınız. Geniş spektrumlu bir SPF, yalnızca bu zararlı yanma ve yaşlanma ışınlarına karşı bir bariyer sağlamakla kalmaz, aynı zamanda cildi kuruluktan da korur.

Kışın kuruluk ve sert rüzgarlar cildin çatlamasına, kırışmasına ve enfeksiyona daha yatkın hale gelmesine neden olur. Güneş kremi kullanmak cildin nem seviyelerini sabit tutar.

DUDAK BAKIMINI UNUTMAYIN

Haberin Devamı

Dudaklarınızın kışın daha hızlı kurumasını ve çatlamasını önlemek için mutlaka beslemelisiniz. Kışlık cilt bakımı kitinizin her zaman yumuşak, esnek dudaklar için dudak yağları kullanabilirsiniz.. Güneş koruması da sağlayabilen dudak bakımları kış mevsimi için idealdir.