Bakım Doğal sivilce tedavisi için 3 doğal yağ

Doğal sivilce tedavisi için 3 doğal yağ

Paylaş
Doğal sivilce tedavisi için 3 doğal yağ

Sivilceleri kurutmak ve tekrar oluşmasını engellemek için bitkisel yağlar oldukça etkilidir. Tüm bitkisel yağları aynı anda kullanmak zorunda olmadığınızı unutmayın. Yalnızca cildiniz için hangi yağ grubunun faydalı olacağını belirlemeniz yeterli olacaktır. İşte sivilce tedavisi için 3 doğal yağ...

Doğal yollarla sivilcelerinizi kolayca geçirmek ve tekrar çıkmalarını engellemek için bu 3 doğal yağa güvenebilirsiniz. Uçucu yağlardan olan biberiye yağı, çay ağacı yağı ve kekik yağı, antibakteriyel, antiinflamatuar ve antioksidan özellikleri nedeniyle bakterileri uzaklaştırırken ciltteki iltahabı azaltır ve hücre hasarını engelleyerek iyileşme sürecini kısaltır.

Haberin Devamı
  • ÇAY AĞACI YAĞI

Çay ağacı yağı, sivilce ve aknelerle savaşta çok etkili olan antiseptik ve antienflamatuvar özelliklere sahiptir.

Bu yağ, sivilce çıkmasına neden olan bakterileri öldürür ve sivilcelerin tekrar oluşmaması için kurumasını sağlar. Sivilce üzerine çok az çay ağacı yağı sürmeniz ve cildinizin kurumasını engellemek için ardından eser miktarda nemlendirici kullanmanız yeterli olacaktır.

 

  • BİBERİYE YAĞI

Biberiye yağının cilt üzerinde olumlu etkileri vardır. Biberiye yağı ciltteki yağ üretimi azaltır. Antienflamatuvar özellikleri ile cildinizdeki kızarıklık ve şişkinliği de önler İçeriğindeki bileşenler ile yüzde kullanıldığında sivilce ve akneleri yok eder. Aynı zamanda yeni sivilce ve aknelerin çıkmasını da engeller. Cildin daha parlak görünmesini sağlar. Daha temiz bir cilt istiyorsanız, bu yağ size gerçekten yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

 

  • BUHUR YAĞI

Buhur, cilt bakım rutininize eklemek için güçlü bir uçucu yağdır. Koyu lekelerin solmasına yardımcı olur. Buhur yağı hassas bir cildiniz varsa ve sivilcelerinizden hızlı ve doğal bir şekilde kurtulmak için idealdir.

Akneleri tedavi ettiği gibi sivilcelerin patlamasından dolayı oluşan yara izlerinin iyileşmesine de yardımcı olur.

SİVİLCELER İÇİN AKŞAM BAKIM KÜRÜ

  • 1 çay bardağı tatlı su
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • Birer tatlı kaşığı uçucu yağlar (Kekik, biberiye, çay ağacı yağı)

Bir sprey ya da tonik şişesine tatlı suyu, zeytinyağı, çay ağacı yağı, kekik yağı ve biberiye yağı koyun. Şişeyi çalkalayın ve temizlenmiş cildinizi bu su ile nazikçe silin.

15 dakika beklettikten sonra normal cilt bakım rutininizi uygulayabilirsiniz.