Bakım Estetik skandalı! Türkiye'deki olay da günlerce konuşulmuştu

Estetik skandalı! Türkiye'deki olay da günlerce konuşulmuştu

Paylaş
Estetik skandalı! Türkiye'deki olay da günlerce konuşulmuştu

ABD’nin Las Vegas kentinde yaşayan Basia Query, isimli bir kadın daha güzel dudaklara sahip olabilmek için dudak dolguyu yaptırmaya karar verdi. Bunun için iğne gerektirmeyen ucuz bir yöntem deneyen 24 yaşındaki genç kadın estetik kurbanı oldu. Dudakları anormal derecede şişen kadın şu an ne yemek yiyebiliyor ne de su içebiliyor. Ülkemizde de geçtiğimiz yıllarda Merve hemşire benzer bir sorunu yaşamış ve Türkiye'nin gündemine oturmuştu. ABD'de ve sosyal medyada epey konuşulan bu estetik skandalını uzman isim Posta.com.tr okurları için detaylarıyla açıkladı

Aydan Durak/ Posta.com.tr | ABD'de yaşayan 24 yaşındaki Basia Query, isimli genç kadın hayalindeki dudaklara kavuşmak isterken operasyon sonrasında kabusu yaşadı. Güzellik uzmanı, yüksek basınçlı hava kullanılan hyaluron kalemiyle dolgu maddelerini kadının dudaklarında cilt altına enjekte etti.

Haberin Devamı

DUDAKLARI ŞİŞTİ, HASTANEYE KALDIRILDI

Birkaç dakika içinde kadının dudakları şişti ve normalin üç katı kalınlığa ulaştı. Görüntüsüyle şoke olan ve bir şey yiyemeyen, içemeyen ve zorlukla konuşan Query hemen hastaneye kaldırıldı.

Daily Mail'in haberine göre doktorlar alerjik reaksiyon geçiren kadına, kan basıncını yükseltmek ve hava yollarının daralmasını durdurmak için kalbi hızlandıran bir adrenalin iğnesi yaptı. Kadının dudaklarındaki şişlik 24 saat içinde inerken morluk geçmedi. Query bir daha asla dudak dolgusu yaptırmayacağını söyledi. Daha önceki işlemlerin sorunsuz geçtiğini belirten Amerikalı kadın, “Çok korktum. ‘Ya dudaklarımı keserlerse ya da sonsuza kadar böyle kalırsa’ diye düşündüm. Ne yapacağımı bilmiyordum.” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE MERVE HEMŞİRE'Yİ KONUŞMUŞTU

Geçtiğimiz yıllarda da Türkiye'de benzer bir olay yaşanmış, Merve Keleş isimli kadın yaptırdığı dudak silikonu sonrasından hayatının pişmanlığını yaşamıştı. Dudaklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan genç kadının yaşadıkları Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü.

Bir arkadaşı aracılığıyla internette kendisini estetik uzmanı olarak tanıtan kuaför Soner Gülnaz ile tanışan Merve hemşire, dudağını kalınlaştırmak istediğini söyledi. Dudağına silikon dolgu yapılan Merve'nin dudakları işlemden 30 dakika sonra anormal derecede şişti. Dayanılmaz bir ağrı ile hastaneye giden Merve dudaklarını kaybetme tehlikesi yaşamıştı. Uzun tedaviler sonucu sağlığa kavuşan Merve'nin yaşadıkları günlerce gündemi meşgul etmişti

ABD'de ve sosyal medyada epey gündem olan estetik skandalını Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Prof.Dr. Naci Karacaoğlan Posta.com.tr okurları için tek tek açıkladı.

UZMAN İSİMDEN DUDAK DOLGUSU UYARISI

Dudak dolgusu gibi estetik işlemlerin mutlaka bir hastane ya da klinik ortamda yapılması gerektiği uyarısında bulunan Prof.Dr. Naci Karacaoğlan, "Dudak kalınlaştırma işleminin hastane ortamında ve kliniklerde yapılması gerekir. Burada ortamın ne kadar temiz ve steril olduğu da çok önemlidir" dedi.


"DUDAK KALINLAŞTIRMAK İÇİN İĞNESİZ BİR YÖNTEM OLAMAZ"

Haberin Devamı

İğnesiz dudak dolgunlaştırma gibi bir yöntemin olmadığını söyleyen Prof.Dr. Naci Karacaoğlan, ABD'de yaşanan bu olayda tabanca enjektör denilen ufak iğne yöntemi olduğunu söyledi. Dudak büyütmek için oraya bir materyal verilmesi gerektiğini ve dudak dokusunun mutlaka içine girilmesi gerektiğini vurguladı.

İğnesiz dudak büyütme gibi bir operasyon söz konusu olamaz. Dudak büyütmek için oraya bir materyal vermeniz lazım. Dudak dokusunun içine gitmeniz lazım Bunun içinde ince iğneler kullanılır. Tabanca enjektör dediğimiz bir ucunda ufak bir iğne olan bir yöntem. Bu da iğnesiz bir yöntem değildir.

Dudak dolgunlaştırma ve kalınlaştırma için iki tipi yöntem kullanılıyor.

Dudak kalınlaştırmak için iki yöntem vardır. Bunlardan biri kişinin kendi dokusundan alınarak yapılabilir. Bu bir yağ enjeksiyonu şeklinde ya da başka dokuların verilmesi şeklinde olabilir. Bu işlemle herhangi bir reaksiyon ve yan etki olması mümkün değildir. Çünkü bu ilem kişinin kendi dokusu ile yapılır. Dudak dolgunlaştırmak bir de hazır enjeksiyon materyalleri ile yapılır. Bunlar Hyalüronik asit ve buna benzer ürünlerdir. Bunlar hem vücutta var olan hem de vücut tarafından çok kolay emilebilen ürünlerdir. Bu ürünlerin onaylı olanları tercih etmek gerekir. Çünkü piyasada bir çok firma tarafından üretilmiş ürün vardır.

Haberin Devamı

NADİREN REAKSİYON OLABİLİR

Dudak dolgusu yaptırmak isteyenlere asla erimeyen materyallari önermediğini söyleyen uzman isim, "Dudakları olduğundan daha dolgun göstermek için bir de erimeyen materyaller kullanılır. Bu erimeyen materyalleri asla önermeyiz. Çünkü bunlar dudakta herhangi bir reaksiyona sebep olduğunda çıkarılması güçtür ve ciddi sorunlar yaratabilir. Dudak kalınlaştırmak için hazır Hyalüronik asit her zaman daha güvenli olur. Bunlar yaklaşık 1 yıl boyunca dudakta kalır. Gerektiğinde ise tekrarlanır. Çok nadiren bu malzemelere karşı bir reaksiyon olabilir. Bu reaksiyonda şişme şeklinde kendini belli eder. Böyle bir durumlar karşılaşıldığında bunu eriten materyallerle çözebiliriz." dedi.

Haberin Devamı