Bakım Geceleri yüzünüze Hindistan cevizi yağı sürdüğünüzde ne olur?

Geceleri yüzünüze Hindistan cevizi yağı sürdüğünüzde ne olur?

Paylaş
Geceleri yüzünüze Hindistan cevizi yağı sürdüğünüzde ne olur?

Hindistan cevizi yağı, çağlar boyunca birçok Hintli hanenin önemli bir parçası olmuştur. Yemek pişirme, cilt bakımı veya saç bakımı olsun, hemen hemen her şeyde kullanılır. Bununla birlikte, cilt için hindistancevizi yağı söz konusu olduğunda hala gri tartışmalı bir alan var. Birçok insan hindistancevizi yağını gece boyunca yüzünüzde bırakmanın iyi olup olmadığını merak ediyor. Bugün, hindistancevizi yağını yüzünüze uygulamanın en önemli 5 faydasını ve gece boyunca bırakıp bırakamayacağınızı öğrenin.

Hindistancevizi yağını yüzünüze uygulamanın en önemli 5 faydasını ve gece boyunca bırakıp bırakamayacağınızı öğrenin.

Haberin Devamı

YÜZ İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI KULLANMALI MIYIM?

Hindistan cevizi yağının cilt için kullanılması yeni bir kavram değildir. Antik çağlardan beri cilt bakımı amacıyla kullanılmıştır. Hindistan cevizi yağı, doğada antimikrobiyal olan laurik asit içerir. Akneye neden olan bakterilere karşı savaşır ve onları öldürür.

Hindistan cevizi yağı ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve cildiniz için güçlü bir nemlendirici ajandır.

Hindistan cevizi yağının birçok faydası ile yüz cildiniz için kullanılabileceğini söylemek güvenlidir.

DİKKAT: Hindistan cevizi yağı komodejeniktir, yani gözeneklerinizi kapatır, bu nedenle onu cildinizde bırakmamanız gerekir. Hindistan cevizi yağı sürdükten sonra sabah cildinizi yağdan arındırmalısınız.

Haberin Devamı

YÜZÜNÜZE HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI SÜRMENİN FAYDALARI

  1. Cilt nemlendirmesi

Hindistan cevizi yağı %80 ila %90 doymuş yağ içerir. Çatlakları esansiyel yağ lipidleri ile doldurarak cildinizin üst tabakasındaki çatlakları ve su kaybını kontrol etmeye yardımcı olur. Cildinizde hindistan cevizi kullanmak cildinizin koruyucu bariyerinin sağlığını korur ve nemi hapseder. Bu şekilde cildiniz nemli ve esnek kalacaktır.

  1. Akneye neden olan bakterilerle savaşır

Saç kökleriniz sebum yağı ve ölü deri hücreleri tarafından tıkandığında, Propionibacterium acnes adı verilen bir bakterinin neden olduğu sivilcelere yol açabilir. Hindistan cevizi yağı, yüksek miktarda antimikrobiyal olan laurik asit içerdiğinden faydalı olabilir.

Hindistan cevizi yağının antimikrobiyal özellikleri sivilceye neden olan bakterilere karşı savaşır. Aslında, laurik asidin antimikrobiyal özellikleri üzerine yapılan bir çalışma, laurik asidin P. akne bakterilerini öldürmede popüler bir akne tedavisi olan benzoil peroksitten daha güçlü olduğunu düşündürmektedir.

Biliyor musun?

Laurik asit (hindistan cevizi yağı) ve retinoik asit kombinasyonu, cildinizde akneye neden olan bakterilerin büyümesini durdurabilir.

  • Kollajen üretimini artırır

Hindistan cevizi yağı, cildin sıkılığını ve elastikiyetini korumanın anahtarı olan yüksek miktarda antioksidan içerir. Ayrıca cildinizi serbest radikallerden koruyan A ve E Vitamini içerir. Serbest radikaller, cildinizin kolajen tabakasını parçalama eğilimindedir ve kırışıklıklar ve ince çizgiler gibi cilt yaşlanma belirtilerine yol açar. Hindistan cevizi yağı, kolajen üretiminizi korumaya katkıda bulunduğundan, cildinizdeki yaşlanma belirtilerini azaltır. 

Haberin Devamı
  • Cilt enflamasyonunu azaltır

Hindistan cevizi yağı genellikle iltihaplı cilt koşullarını iyileştirmek için kullanılır. Cildi içeriden yatıştıran anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Egzama gibi cilt iltihabı durumlarında kullanılabilecek %100 doğal ve güvenli bir bileşendir. Çift kör bir klinik araştırmaya göre, saf hindistancevizi yağının topikal uygulaması genç egzama hastalarının cilt durumunu iyileştirdi.

  • Kararmaları, lekeleri aydınlatır

Şaşırtıcı gelebilir ama hindistancevizi yağının cilt beyazlatma özellikleri vardır. Böylece, cildinizin koyu lekelerini hafifletmek için kullanılabilir. Hücre döngüsüne yardımcı olur ve cildinizin iyileşme sürecini hızlandırır. Doğal olarak, cildinizde yara izleri, koyu lekeler veya herhangi bir iz varsa bunlar solmaya başlar.

Haberin Devamı

İpucu:

Yağın etkisini arttırmak için hindistancevizi yağına birkaç damla limon suyu ekleyin. Karanlık yamaları daha hızlı kaldıracaktır.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI CİLT İÇİN NASIL KULLANILIR?

  • Makyaj temizleyici olarak

Makyaj temizleme söz konusu olduğunda hindistan cevizi yağı harika bir seçimdir. Herkes günlük makyajını çıkarmak için kimyasal bir solüsyon kullanmak istemez. Bunun yerine, makyajı çıkarmanın doğal ama etkili bir yolu hindistancevizi yağıdır. Bir pamuğa biraz hindistancevizi yağı sürün ve makyajı yüzünüzden nazikçe silin. Sadece yüzünüzü derinlemesine temizlemekle kalmaz, aynı zamanda nemlendirir.

  • Dudak parlatıcısı olarak

Sert kimyasal bazlı dudak parlatıcıları dudaklarınızı kurutur ve çatlar. Kimyasalları atabilir ve doğal bir dudak parlatıcısı kucaklayabilirsiniz. Dudaklarınıza az miktarda hindistancevizi yağı, tıpkı parlak bir dudak parlatıcısı gibi etki edecektir. Bu dudak parlatıcısının en iyi yanı, dudaklarınızı nemli ve sağlıklı tutacak olmasıdır.

  • Doğal fosforlu kalem olarak

Bunun için hindistancevizi yağı kullanabilecekken kim pahalı bir aydınlatıcıya ihtiyaç duyar? Elmacık kemiklerine biraz hindistancevizi yağı sürmek oyunu değiştirecek. Bu, özellikle makyaj yapma havasında olmadığınızda ancak görünümünüzü biraz güçlendirmeniz gerektiğinde faydalı bir numaradır.

Haberin Devamı

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI KULLANMANIN CİLT İÇİN YAN ETKİLERİ

Hindistan cevizi yağı cilt için faydalı olsa da özellikle gece boyunca uygulandığında herkese uygun olmayabilir. Bu tamamen cilt tipinize ve dokunuza bağlıdır. Ayrıca mevcut cilt durumuna bağlı olarak kişiden kişiye değişir.

Yağlar, özellikle hindistancevizi yağı gece boyunca bekletilmemelidir. Akneye neden olabilir veya kötüleştirebilirler. Yağlar masaj için sürülmeli ve ardından yıkanmalıdır.

 Akne eğilimli bazı insanlar hindistancevizi yağını sivilce ve sivilce izlerini tedavi etmek için son derece yararlı bulurken, diğerleri hindistancevizi yağının sivilce durumlarını kötüleştirmesinden şikayet edebilir. Hindistan cevizi yağının komedojenik olduğu gerçeği göz önüne alındığında, cilt gözeneklerinizi tıkayabilir ve böylece sivilce durumunu kötüleştirebilir.

Ayrıca uzmanlar, uzun süreli antibiyotik kullanıyorsanız, yüzünüz için hindistancevizi yağı kullanmaktan kaçınmanız gerektiğini önermektedir. Şiddetli vakalarda hindistancevizi yağı cilt gözeneklerinizi tıkayabilir ve mantar enfeksiyonuna yol açabilir. Böyle bir mantar cilt durumu, Pityrosporum folikülitidir.

Çok hassas cilde sahip kişiler, yüzlerinde hindistancevizi yağı kullanmaktan kaçınmalıdır. Hindistan cevizi yağının cildiniz için işe yarayıp yaramadığını hala görmek istiyorsanız, yama testi yapmak için çok az miktarda kullanın. Testi elinizin arkasında yapın ve herhangi bir büyük reaksiyon olup olmadığını kontrol etmek için 24 saat bekleyin. Cildiniz herhangi bir rahatsızlık, kızarıklık veya kaşıntı belirtisi göstermiyorsa, gitmeye hazırsınız.