Bakım Genç kalmanın sırrı kırmızı meyveler: DNA hasarını önlüyor

Genç kalmanın sırrı kırmızı meyveler: DNA hasarını önlüyor

Paylaş
Genç kalmanın sırrı kırmızı meyveler: DNA hasarını önlüyor

Cilt sağlığını korumak, cildin erken yaşlanmasını önlemek ve cildi gerekli olan vitamin desteğini sağlamak için doğru beslenmeniz gerekir. Cilt sağlığını ve yiyecekler birbiriyle doğrudan ilişkilidir. Özellikle bazı meyvelerin tüketimi cilde kolajen desteği sağlıyor ve hücreleri yenileyerek cildin genç kalmasına yardımcı oluyor. Kırmızı meyveler diye adlandırılan elma, portakal, vişne, ve çilek cilde kolajen depolayarak cildin erken yaşlanmasını ve kırışmasını engelliyor.

Cildin erken yaşlanmasını önlemek ve cilt sağlığını korumak için vitamin deposu olan meyveleri beslenme listenize eklemeniz gerekir. Özellikle kırmızı meyveleri cildiniz için mutlaka tüketmelisiniz. Çünkü kımızı meyve sebzelerde bulunan likopenin kolajen üretimini artırarak hücre yenilenmesine destek oluyor ve cildin erken yaşlanmasını önlüyor. Cilt Uzmanı Ahmet Akın, kırmızı meyvelerin cilt üzerindeki etkilerini tek tek anlattı.

Haberin Devamı

Kırmızı meyveler C vitamini, K vitamini, folik asit ve lif içermesi bakımından çok zengindir. Kırmızı meyveler bu özellikleri ile cildi besler onarır ve korur. Kırmızı meyveleri tüketerek hücrelerinizin daha hızlı bir şekilde yenilenmesini sağlayabilirsiniz. Böylece cildiniz erken yaşlanmaz ve her zaman gençliğini koruru.

Cilt Uzmanı Akın, kırmızı meyvelerin C vitamini, K vitamini, folik asit ve lif içermesi bakımından besin değeri yüksek olduğunu belirtti. Kırmızı meyve ve sebzelerin hücrelerde DNA hasarını önlediğini söyleyen Akın, hücrelerin daha iyi çalışmasına da yardımcı olduğunu söyledi.

Özellikle elma, portakal, vişne, çilek gibi kırmızı meyveler ve pancar, kırmızı biber, havuç, kırmızı patates gibi kırmızı sebzelerin yaşlanmayı önlediğine değinildi. Ayrıca kırmızı meyvelerin kalorisinin diğer meyvelere göre düşük olduğu, verdiği tokluk hissi sebebiyle ideal bir ara ürün atıştırmalığı olabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

“Vücudumuzun ihtiyacı olan kolajen ve proteinler içerir. İçerdiği kolajen sayesinde cilt daha pürüzsüz ve sağlıklı olmaktadır. Güneşin zararlı UV ışınlarına, cilt yanıklarına ve yaşlanmaya karşı faydalı etkisi olan kırmızı renkli meyvelerin yararları bunlarla da sınırlı değildir. Kırmızı meyve ve sebzelerde bulunan likopenin kolajen üretimini arttırarak, hücrelerde DNA hasarını önlediğini ve hücrelerin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Özellikle elma, portakal, vişne, çilek gibi kırmızı meyveler ve pancar, kırmızı biber, havuç, kırmızı patates gibi kırmızı sebzeler, kolajen çoğalmasını destekleyen yaşlanma önleyici gıdalardır. Kırmızı meyve ve sebzelerde olan likopen, kolajen üretimini arttırır. Tabii ki bu ürünleri gerektiği zamanda ve gerektiği miktarda tüketmek de çok önemli. Özellikle her meyve ve sebze mevsiminde tüketilmelidir”

"İDEAL BİR ARA ÖĞÜN ATIŞTIRMALIĞI OLABİLİR"

Kırmızı meyvelerin kalorisi diğer meyvelere göre daha düşük olduğu için kilo alımına da engel olmuyor. Yani kırmızı meyveleri ne kadar tüketirseniz tüketin kilo kontrolü sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

“Bu nedenle özellikle diyet yapan kişiler için tüketilmesi çok sağlıklıdır. Aynı zamanda içerdiği lif sayesinde tokluk hissi vermektedir. Bu nedenle kırmızı meyveler diyet yapanlar için ideal bir ara öğün atıştırmalığı olabilir”


CİLDE FAYDALI OLAN KIRMIZI MEYVELER

Kırmızı Elma: Bol lif kaynağı elmalar özellikle diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Elma açlığı yatıştırır ve tok tutar. Bunun yanı sıra cilt sağlığınızı da korumanıza yardımcı olur.

Kiraz: Vücudu ödem ve toksinlerden arındıran kiraz cilt sağlığını da koruyor. Cildin kusursuz olmasına destek oluyor. Cildi onarıyor ve hücreleri yeniliyor.

Çilek: Çilekler C vitamini içeren besin zincirinde ilk sıralarda yer alıyor. Antioksidan ve bitki özleri yüksek bir meyve. Çilek hücreleri yenileyerek erken yaşlanma problemi ile savaşıyor.

Nar: Nar, B vitaminleri, C vitamini, fosfor, demir, çinko, sodyum, magnezyum ve potasyum gibi vitamin ve mineraller içeriyor. Bu özelliği ile cildi koruyor ve onarıyor. Cildin sağlıklı genç ve aydınlık olmasına yardımcı oluyor.

Haberin Devamı