Bakım Gençleştirici shea maskesi nasıl yapılır?

Gençleştirici shea maskesi nasıl yapılır?

Paylaş
Gençleştirici shea maskesi nasıl yapılır?

Shea yağının güçlü etkileri manuka balının iyileştirici özellikleri ve üzüm çekirdeğindeki antioksidanlarla güçlendirilmiş gençleştirici bakım sağlayan bu maskeden vazgeçemeyebilirsiniz. İşte cildinizde harikalar yaratabilecek doğal ve güçlü bir çözüm arayanlar için süper bir maske tarifi...

Shea yağı, cilt için en güvenli ve en etkili yağlar arasında oldukça popüler. Son zamanlar yapılan araştırmalar onun cilt için harika olabileceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Yaşlanmayı durduracak, cildinizi iyileştirecek ve güçlendirecek doğal ve güçlü bir yöntem olarak gençleştirici şhea maskesi cildinizde harikalar yaratacak.

Shea yağının güçlü etkileri,  manuka balının iyileştirici özellikleri ve üzüm çekirdeğindeki antioksidanlarla güçlendirilmiş gençleştirici bakım sağlayan bu maskeden vazgeçemeyebilirsiniz. 

Shea yağı, anti-inflamatuar ve iyileştirme yeteneklerini artıran mikro besinler, antioksidanlar, vitaminler ve esansiyel yağ asitleri ile doludur.

Yaşlanma karşıtı olarak, shea yağı, cilt pürüzlülüğü, kırışma, sarkma ve hiperpigmentasyon dahil olmak üzere dışsal veya foto yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilecek yüksek düzeyde antioksidan içerir. 

Haberin Devamı

Birden fazla çalışma, manuka balının yara iyileşmesini hızlandırabileceğini, doku rejenerasyonunu güçlendirebileceğini ve hatta yanıklardan muzdarip hastalarda ağrıyı azaltabileceğini göstermiştir.

Üzüm çekirdeği yağı, cildinizin elastikiyetini ve yumuşaklığını geliştiren bir dizi başka bitkisel içerikle birlikte test edilmiştir. 

GENÇLEŞTİRİCİ SHEA MASKESİ NASIL YAPILIR?

3 malzeme ile yapılan gençleştirici maske, cildinizi her daim nemlendirir, cildinize bakar ve besler ancak yüksek etkili yaşlanma karşıtı ve iyileştirici özellikler için malzemelerin doğru seçilmesi ve maskesinin yeterince süre uygulanması gerekmektedir. Bu maskesinin alerjik etkileri oldukça nadirdir ancak yine de uzun süre uygulamadan önce bir süre cildinizi gözlemleyin. 

  • Bu maskeyi en az 2 ay boyunca haftada en az 2 defa uygulayın. 
  • Bol buharlı bir banyo sonrası temizlenmiş arınmış cildinize uygulayın. 
  • Bu maske 3 malzemeden yapılır. Etkilerini göstermesi için mutlaka organik  ve saf tercih edin. 
  • Bu maske manuka balı ile yüksek etkilidir ancak bulamazsanız ham bal tercih edin. 

GENÇLEŞTİRİCİ SHEA BAKIMI NASIL YAPILIR? 

Kendi maskenizi yapmak için karıştırın:

  • 1 yemek kaşığı bal ( mümkünse ham bal ya da manuka balı)
  • 3 ila 4 damla üzüm çekirdeği yağı
  • 1 yemek kaşığı saf shea yağı

İyice karıştırın ve yüzünüze yayın. Yüzünüzü ılık su ve yumuşak bir bezle nazikçe temizlemeden önce maskeyi 10 ila 12 dakika bekletin.

Anahtar, saf, rafine edilmemiş shea yağı tercih etmektir. Shea yağının kalitesi önemlidir ve tüm ürünler eşit şekilde oluşturulmaz.

Tüm faydalarından yararlanmak istiyorsanız, ham shea yağı gitmenin yoludur. Birçok kozmetik ve cilt bakım ürünü, içerik olarak karite yağı ile birlikte gelir, ancak çoğu zaman tam faydasını sağlamayan işlenmiş versiyondur.

Haberin Devamı

Rafine versiyon kimyasal olarak değiştirilir ve saf shea yağının özelliklerini azaltır. Saf, rafine edilmemiş shea yağı bej bir renge ve ceviz aromasına sahiptir.