Bakım Gençlik aşısı ile yaşlanmayı durdurun

Gençlik aşısı ile yaşlanmayı durdurun

Paylaş
Gençlik aşısı ile yaşlanmayı durdurun

Yaşlandıkça, cildimiz sıkılığını, parlaklığını ve nemini kaybeder. Bu da zamanla cilt problemlerinin ortaya çıkması ile sonuçlanır. Peki bir çok insan için kaygı yaratan bu durumu yavaşlatmak, durdurmak ve tersine çevirmek mümkün mü? Gençlik aşısı gerçekten işe yarıyor mu? Merak edilen tüm ayrıntıları posta.com.tr okurlar için hazırladık.

Kırışıklık karşıtı medikal estetik yöntemler, kesiksiz ağrısız kolayca uygulanabilen çok gelişmiş bir çok teknik sunuyor. Popüler güzelleşme yöntemleri, sayesinde ışıltılı, parlak ve genç görünüm kazandırabilirsiniz. Son yıllarda popüler hale gelen başarılı gençleşme uygulaması gençlik aşısı ile tanışın. 

Haberin Devamı

Dr. Kerem Dağlı konu hakkında bilgiler verdi.

Gençlik aşısı, yaşlanmanın etkilerini yavaşlatmak için kullanılan bir mezoterapi yöntemidir.  Cilt dokusunun ihtiyacı olan vitaminler, mineraller ve proteinleri içeren bu tedavi, cilde yüksek oranda doğal bileşenler sağlamaktadır.

İçerdiği yüksek oranda hyalüronik aside ek olarak, cildin ihtiyacına göre vitamin, mineral, aminoasitlerle hazırlanan bir kokteyl olarak cilde enjekte edilir ve yaşlanma etkileri ile mücadele edilmesi sağlanır.

H-100 aşısı olarak da bilinen gençlik aşısı; cildin elastikiyetini arttırır, deforme olmuş cildi sıkılaştırır, kırışıklıkları azaltır, cildin nem seviyelerini arttırır. Cildin daha genç ve parlak görünmesine yardımcı olur. Tüm bunların sonunda cilt daha genç ve yenilenmiş görünür. Nem dengesi kaybolan ciltler için de faydalıdır.

Haberin Devamı

 

GENÇLİK AŞISI NASIL YAPILIR?

Gençlik aşısı uygulamadan önce, cilt lokal anestezik etkili bir krem ile uyuşturulur. Böylece, tedavi sırasında acı ve ağrı hissedilmemesi sağlanır. Cilt tamamen uyuştuktan sonra, cilt altına enjeksiyon gerçekleştirilir.

Ortalama 30 dakikanın ardından tedavi tamamlanır ve işlemden bir süre sonra etkileri görülmeye başlar. Tam etkilerin görünmesi için ortalama 3-4 seans tekrarlanması gerekir. Her cilt tipinin seans ihtiyacı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Genç ciltlerde genellikle 3 seans yeterli olmaktadır. Daha yaşlı ciltlerde 5 seans gerekli olabilir.

 

GENÇLİK AŞISI KİMLER İÇİN UYGUNDUR?

25 yaş ve üzeri kişiler gençlik aşısı için uygun adaylardır. Hamileler ve kan sulandırıcı ilaçlar kullananlar, gençlik aşısı için uygun olmayabilir. Tedaviden sonra, enjeksiyon bölgesinde morluklar görülebilir ancak geçicidir ve kendiliğinden geçecektir.

Tedaviden sonra, hassasiyet oluşabileceğinden çok sıcak ve soğuk ortamlardan kaçınılması önerilir. Peeling de bir süre önerilmemektedir.

 

GENÇLİK AŞISI NE İŞE YARAR?

Bu tedavi, cilt dokusunun kalitesini arttırmaya ve dokuyu gençleştirmeye yardımcı olur. Kırışıklık ve ince çizgi gibi yaşlanma belirtilerinin görünürlüğünü azaltır. Tedaviden sonra ortalama 14 gün içinde etkileri görülmeye başlar. Maksimum etkiler, ortalama 3.seanstan sonra görülmektedir. Tedaviden sonra, hastanın bol su tüketmesi tedavinin etkinliğini arttıracaktır.

Haberin Devamı

 

GENÇLİK AŞISI FAYDALARI

  • Cilt altındaki kas dokusunu destekler
  • Cildi sıkılaştırır, elastikiyeti arttırır
  • Elastin ve kolajen üretimini tetikler
  • Cilt tonu ve dokusunu eşitler
  • Cildin pürüzsüz görünmesine yardımcı olur
  • Cildin daha aydınlık görünmesini sağlar
  • Yaralı dokuların iyileşmesini hızlandırır
  • Cilt dokusunun yaşlanmasını yavaşlatır
  • Cildin rengini canlandırır ve daha genç gösterir

 

GENÇLİK AŞISI HANGİ BÖLGELERE UYGULANABİLİR?

Gençlik aşısı; yüz, boyun, el ve dekolte bölgelerindeki yaşlanma belirtilerini azaltmak için kullanılır.

GENÇLİK AŞISI İÇERİĞİ

Pürüzsüzleştirici ve cilt sıkılaştırıcı etkileri bulunan gençlik aşısının temel bileşeni hyalüronik asittir. Ayrıca; A vitamini, E vitamini, C vitamini gibi cildin ihtiyacı olan temel vitaminler, mineraller, aminoasitler de içerir. Bu sayede;

  • İnce çizgi ve kırışıklıkları azaltır
  • Kolajen üretimini tetikler
  • Cildin elastikiyetini arttırır
  • DNA hasarını önlemeye yardımcı olur
  • Daha pürüzsüz cilt dokusu sağlar
  • Cilt tonunu eşitler