Bakım Geniş gözenekler nasıl küçülür? Gözenek sıkılaştırıcı bakım

Geniş gözenekler nasıl küçülür? Gözenek sıkılaştırıcı bakım

Paylaş
Geniş gözenekler nasıl küçülür? Gözenek sıkılaştırıcı bakım

Gözenekler cilt tipine bağlı olarak değişiklik gösterir. Yağlı ve karma cilde sahip olanların gözenekleri açık olurken kuru ciltlerde gözenek sorunu çok fazla görülmez. Gözeneklerinizin geniş ve yaygın olmasından şikayetçiyseniz cildinizi sıkılaştırarak özel bir bakım uygulamanız gerekir. Çünkü gözeneklerin kontrolü sağlanmadığında cilt yüzeyinde yağ, kir ve makyaj kalıntıları birikir. Daha sonra da cildinizde akne, sivilce ve siyah nokta gibi sorunlar ortaya çıkar. Geniş gözenekler nasıl sıkılaşır? sorusuna yanıt arıyorsanız bu önerilere mutlaka bir göz atın.

Posta.com.tr| Geniş gözenekler cildin kusursuz görünümünü bozar. Gözenek sorununu en çok yağlı cilt tipine sahip olanlar yaşasa da karma ciltlerde de gözenek sorunu ortaya çıkabilir. İnsan vücudunda her kıl kökünün üstünde gözenekler bulunur. Kıl folikülü içerisinde ise yağ üreten bir bez bulunur.

Haberin Devamı

Yağ bezleri yağı serbest bıraktığında, bu yağ salgısı cildin tepesine kadar yükselir ve gözenekler içinde birikir. Aşırı büyük gözeneklerden kurtulmak mümkün olmasa da bu gözenekleri olabildiğince küçük hale getirmek sizin elinizde. Genellikle gözenekleri küçültmenin çok çeşitli yolları bulunur.

Gözenekler zaman içerisinde orijinal halini koruyamadığı için genişliyor. Genişleyen gözenekler sebebiyle cilt dış etkenlere karşı daha güçsüz hale geliyor. Gözenekler geniş olduğunda cilt delikli ve pürüzlü bir görünüm oluşuyor. Cildiniz aşırı yağlandığında ya da zaman içerisinde elastikiyetini kaybettiğinde gözenekler ortaya çıkar.

Cildinizde kıl hacminin sayısının artması, aşırı makyaj yapmak, cildi yeterince temizlememek ya da aşırı yağlı ve şekerli yiyecekler tüketmekte gözeneklerin genişlemesine sebep oluyor. Özellikle makyajınızı yeteri kadar temizlemediğinizde gözeneklerin içerisinde kalıntıların birikmesine sebep olursunuz.

Haberin Devamı

Bu durumda bir çok cilt sorununu ortaya çıkarıyor. Gözenekler en çok yanaklarda, burun çevresinde ve alında oluşabiliyor. Cilt yeteri kadar temiz tutulmadığında bu bölgedeki gözenekler genişliyor. Gözenekli bir cilde sahipseniz bazı yöntemleri uygulayarak gözeneklerinizi temiz tutabilir ve sıkılaştırabilirsiniz.

Gözeneklerin tamamen yok olması ya da kapatılması mümkün değildir. Çünkü gözenekler cildin nefes almasını sağlar. Deri alt katmanlarının oksijen ihtiyacının karşılanması için gözeneklere ihtiyaç vardır. Ancak büyük gözeneklerini sıkılaştırabilmeniz ve küçültebilmeniz mümkün.

Cildinizi rutin olarak temizlemeye alıştığınızda doğal olarak gözeneklerde arınır. Evde gözenek temizliği yapmak için kozmetik ürünlerinden ve doğal maskelerden yararlanabilirsiniz. Cildinizi arındırarak ve sıkılaştırarak gözeneklere veda edebilirsiniz.

  • Kozmetik ürünü seçimi: Gözenekli cilde sahip olanların cilt bakım ürünü seçerken çok dikkatli olmaları gerekir. Yağlı ve büyük gözenekli cildi olanlar mutlaka yağ bazlı ürünlerden kaçınmalıdır. Bunun yerine su bazlı ürünleri tercih etmelidir.
  • Jel temizleyici: Gözenekleri ciltlerin mutlaka temiz tutulması gerekir. Bunun içinde jel temizleyiciler bu ciltler için en uygun olanıdır. Jel bazlı bir temizleyici, gözeneklerden yağın temizlenmesini ve görünümlerinin azaltılmasını sağlar.
  • Tonik kullanımı: Gözenekli ciltlerin olmazsa olmazı tonik ya da toner denilen ürünlerdir. Tonikler cildi derinlemesine arındırarak gözenekleri temizler. Böylece ciltte mikropların birikmesini engeller. Tonikler cilt yüzeyini detaylı temizlediği için aynı zamanda cildinizi yatıştırır. Bu sebeple cildinizi temizledikten sonra mutlaka cildinizi tonikle silmeniz önerilir. Tonikleri alkolsüz olarak tercih edebilir ve cildinizi koruyabilirsiniz.
  • Nemlendirici seçimi: Gözenekli ciltlerin yine dikkat etmesi gereken bir nokta nemlendirici seçimidir. Yağ bazlı nemlendiriciler gözenekleri tıkayabileceğinden yağlı ve karma ciltlerin bu nemlendiricileri kullanması önerilmez. Cildinizde sebum üretimini dengede tutan ve cildi yağlandırmayan ürünleri tercih etmeniz gerekir.

GÖZENEKLERİ SIKILAŞTIRMAK İÇİN: YEŞİL KİL MASKESİ

Yeşil kil, doğal cilt bakımında çok sık kullanılır. Özellikle yağlı ciltler için çok faydalı olan yeşil kil, cildi derinlemesine arındırır. Yeşil kil, kullanarak cildinizi ölü hücrelerden arındırabilirsiniz

Haberin Devamı

Yeşil kil ile gözenek temizliği: Yeşil kil cildi arındırıcı ve temizleyici özelliği sayesinde gözeneklerdeki yağ, kir ve makyaj kalıntıları ciltten atar. Sivilce, akne ve siyah nokta oluşmasını engeller. Gözenekleri sıkılaştırarak daha pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

Yeşil kil maskesini haftada 1 ya da 2 kez düzenli olarak yapmanız önerilir. Ancak hassas bir cildiniz varsa yeşil kil maskesi cildinizi aşırı kurutabilir. Bu sebeple hassas cilde sahip olanların yeşil kil maskesi kullanması önerilmez.

Gözenekler için harika olan yeşil kil maskesini evde çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Yeşil kil maskesini hazırlamak için;

  • Aktardan alacağınız yeşil kili az miktarda gül suyu ile karıştırın.
  • Tamamen maske kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız maskesi temiz cildinize eşit miktarda sürün.
  • 10-15 dakika maskesinin cildinize kurumasını bekleyin.
  • Daha sonra ılık su ile durulayın ve cildinize nemlendirici uygulayın.

GÖZENEK SIKILAŞTIRMAK İÇİN EVDE YAPMANIZ GEREKENLER

  • Gözenek sorunundan kurtulmak için öncelikle cildinizi temiz tutmanız gerekir. Eğer yağlı ve karma bir cildiniz varsa cildin yağ üretimini dengede tutmak için su bazlı ürünleri tercih etmeniz önerilir.
  • Gözenekleri temiz tutmak için sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez mutlaka cilt temizliği yapmalısınız.
  • Haftada 1 ya da 2 kez peeling yaparak cildi ölü hücrelerden arındırabilir ve gözeneklerin nefes almasını sağlayabilirsiniz.
  • Doğal kil maskelerini de belirli aralıklarla cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz.
  • Mutlaka her gün cildinize nemlendirici uygulamayı unutmamanız gerekir.
  • Cildinizi her mevsim güneşten koruyarak da gözenek sorunuyla baş edebilirsiniz.