Bakım Göz çevresi kırışıklığına ne iyi gelir? 2 damlası yetiyor

Göz çevresi kırışıklığına ne iyi gelir? 2 damlası yetiyor

Paylaş
Göz çevresi kırışıklığına ne iyi gelir? 2 damlası yetiyor

Göz çevresindeki kırışıklıklar sadece yaşlandığınızda belirgin hale gelmez. Göz çevresine yetersiz bakım yaptığınızda, nemsiz bıraktığınız, uykusuz kaldığınızda ve aşırı mimik yaptığınızda göz çevrenizde kırışıklıklar meydana gelir. Göz çevresi kırışıklığını önlemek için genç yaşlardan itibaren göz çevresine bakım yapmanız gerekir. Kırışıklıklar ve ince çizgiler için piyasa bir çok göz çevresi bakımı kremleri bulunsada doğal yollarla da bu bölgenin bakımını sağlayabilirsiniz. Göz çevresi bakımı için evde uygulamanız gereken yöntemleri Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Posta.com.tr| Göz çevresindeki kırışıklıklar yaşınızı ele verir. Cildinizin bakımını önemsediğiniz kadar göç çevresi bakımını da önemsemeniz gerekir. Göz çevresi çok hassas bir bölgedir. Vücudunuzda yaşlanma belirtilerini en net olarak gördüğünüz bölge yine göz çevrenizdir.

Haberin Devamı

Göz çevresinde zamanla oluşan kırışıklıklar cildin elastikiyetini kaybetmesi sonucu oluşur. Elastikiyet kaybı yaşlanma belirtisidir. Ancak göz çevrenizdeki kırışıklıklar aşırı mimik yapmanızdan dolayı ya da göz çevresinin kuru kalması sebebiyle de oluşabilir. Çünkü göz çevresindeki kırışıklıkların en büyük nedenlerinden biri de mimiklerdir.

Kısacası göz çevresindeki kırışıklıklar hem genç yaşta hem de 30 yaş sonrasında çok sık görülebilir. Az uyumak, uykusuzluk, düzensiz uyku hatta güneş ışınlarına çok fazla maruz kalmak bile göz çevrenizde kırışıklıkların ve ince çizgilerin oluşmasına sebep olur.

Konuşurken, gülerken, ağlardan ya da korkunca göz çevrenizdeki kaslarınız hep kasılır. Yani bu bölge aslında doğduğunuzdan itibaren hep hareketlidir. Göz çevresi kırışıklıklarını önlemek için düzenli olarak bu bölgeye özel bakım uygulamanız gerekir.

Haberin Devamı

Göz çevresi kırışıklıklarını önleyen en etkili yöntemlerden biri retinollü ve A vitaminli göz çevresi kremleridir. Bu kremlerin etkisini görebilmek için uzun süre ve düzenli olarak kullanılması gerekir. Göz çevresi kırışıklıkları için günlük kullanılan nemlendiricilerin de faydası çoktur.

Göz çevresi nemlendiricileri göz çevresinin kurumasını engellediği için kırışmasını da önler. Ancak göz çevresi kremlerine alternatif olarak kullanabileceğiniz doğal yöntemler de var. Avokado yağı göz çevresi bakımı için kullanabileceğiniz doğal yağların başında geliyor.

Avokado yağı, cilt nemlendirici özelliği sayesinde doğal cilt bakımında çok sık kullanılıyor. Cildin direncini artırırken elastik yapısını da koruyor.

Tüm bu özelliklerinin yanı sıra yaşlanma belirtilerini de azaltıyor. Avokado yağı göz çevresi bölgesinde hem nemlendirici hem de yaşlanma karşıtı bakım olarak kullanılabiliyor.

Avokado yağı E, C, B3, D ve A vitaminleri bakımından çok zengin bir yağdır. İçerisindeki E vitamini sayesinde cilt yenilenmesini destekler. Avokado yağı önemli bir antioksidandır. Hem cilt hem de saç bakımında çok sık kullanılabilir.

Avokado yağı oldukça geniş bir alanda kullanılır. Cilde sağlıklı bir parlaklık kazandırır ve cildi temizleme de oldukça etkilidir. Avokado yağı dudak ve göz çevresi için harika bir nemlendiricidir. Avokado yağı göz çevresi kırışıklıkları ve göz altı morlukları için doğrudan cilde sürülebilir.

Haberin Devamı

Göz çevresi kırışıklıkları için: Avokado yağını parmağınıza 2-3 damla damlatın. Göz çevresine yakın sürmemeye özen gösterin. Daha sonra masaj yaparak avokado yağını bu bölgeye uygulayın.

Göz altı morlukları için: Avokado yağını göz altına krem gibi sürebilir ve parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Detaylı bir göz çevresi bakımı için her gün uygulamanız gereken bazı kurallarda var. Uzmanlar göz çevresi bakımına 25-30 yaşları itibarıyla başlamanızı öneriyor. Peki, göz çevresi bakımı nasıl yapılır?

  • Hızlı ve etkili göz çevresi bakımı için yeterli ve dengeli uyuyun.
  • Her gün aynı saatte uyuyup aynı saatte uyanın.
  • Her gün 2 litre su içmeye özen gösterin.
  • Her mevsim güneş kremi uygulayın. Dışarı çıkmadan 25-30 dakika önce güneş kremi uygulamanız yeterli olur.
  • Göz çevrenizi uyumadan önce mutlaka temizleyin ve nemlendirin.
  • Göz çevresindeki kırışıklıkları önlemek için avokado yağını düzenli olarak sürün.

Bu adımları takip edere ve göz çevresi bakımınızı önemseyerek bu bölgenin kırışmasını ve yaşlanmasını önleyebilirsiniz. Ancak avokado yağına alerjiniz varsa ya da hassas bir cilde sahipseniz kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışın.

Haberin Devamı