Bakım Göz kapağı düşüklüğüne çare oluyor

Göz kapağı düşüklüğüne çare oluyor

Paylaş
Göz kapağı düşüklüğüne çare oluyor

Göz kapağının normal seviyeden aşağıda olması, göz çevresinde oluşan kırışıklık, yorgun, uykusuz ve donuk görünümün ptozis ameliyatı ile ortadan kaldırabiliyor. Göz kapağı düşüklüğü operasyonları nasıl yapılıyor?

Göz kapağı kasları yaşlandıkça ve çeşitli nedenlerle zayıflayabilir ve göz kapağı düşüklüğüne neden olabilir. Göz kapağı düşüklüğü, yüzünüzde daha yaşlı ve yorgun bir ifadeye neden olur. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Nükhet Zaim, gözlerdeki yorgun ifadeden kurtulmanın mümkün olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Göz kapağı düşüklüğünün (ptozis), göz kapağının normal seviyeden aşağıda olması şeklinde görülen bir sağlık sorunu olduğunu söyleyen Opr. Dr. Nükhet Zaim, göz çevresinde oluşan kırışıklık, yorgun, uykusuz ve donuk görünümün ptozis ameliyatı ile ortadan kaldırabildiğini belirtti. 

Göz kapağı düşüklüğü, görme sorunlarına da neden olabiliyor. Opr. Dr. Nükhet Zaim, bunun tedavi edilmesi gereken önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirtiyor “Gerek görme kabiliyetinde sorunlara neden olması, gerekse estetik anlamda istenmeyen bir görüntüye sebebiyet vermesi nedeniyle göz kapağı düşüklüğü tedavi edilmesi gereken önemli bir sağlık bir durumdur” dedi.

Yorgun ifade ortadan kalkıyor

Göz kapağı düşüklüğünün göz kapağını oluşturan kasların yetersiz gelişmesi ya da göz kapağındaki kasları uyaran sinirlerin rahatsızlıklarında görüldüğünü söyleyen Opr. Dr. Nükhet Zaim, “Akşam saatlerinde, yorgunlukta, çeşitli hastalıklarda göz kapağı daha da düşebilir ve tedavisi cerrahidir. Ameliyat tekniği göz kapağını kaldıran kaşın gücüne bağlı olarak şekillenir.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Göz kapağı düşüklüğü operasyonunun avantajlarından bahseden Opr. Dr. Zaim "Çalışan göz kaslarının oluşturduğu kırışıklıkların azalması, uykusuz, donuk ve yorgun görünümün ortadan kalkmasıdır. Göz kapaklarının eşitlenmesiyle estetik görünüme ulaşılması değer avantajdır" dedi.

Sonradan ortaya çıkabildiği gibi doğuştan da olabiliyor.

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Nükhet Zaim "Bebeklerde bu durum göz tembelliğine yol açabileceğinden erken cerrahi çok önemlidir. Ameliyatın en büyük avantajı göz kapağının göz bebeğini örtmesi sonucu bloke olan görmenin açılmasıdır." dedi.