Bakım Göz makyajınızı mükemmel hale getirin!

Göz makyajınızı mükemmel hale getirin!

Paylaş
Göz makyajınızı mükemmel hale getirin!

Makyaj yapmak tüm görüntünüzü bir anda değiştirebilir. Yanlış bir makyaj yaptığınızda olduğunuzdan daha yaşlı ya da daha yorgun görünebilirsiniz. Makyaj yaparken doğru gölgeleri yapmak ve teknikleri kullanmak önemlidir. Özellikle göz makyajınızı doğru yaparak bakışlarınızı ön plana çıkarmanız gerekir. Kusursuz bir göz makyajı yapmanız için takip etmeniz gereken ipuçlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Posta.com.tr | Doğru makyaj yapmak her zaman çok önemlidir. Çünkü yaptığınız makyaj cildinizi olduğundan daha kötü ya da daha iyi gösterebilir. Bu sebeple makyajı doğru tekniklerle yapmak gerekir. Özellikle göz makyajı yaparken daha özenli ve dikkatli olmalısınız. Gözlerinizin ve bakışlarınızın derinliği ortaya çıkarmak için göz makyajını adım adım ve kusursuz yapmanız gerekir.

Haberin Devamı

Göz makyajınıza başlamadan önce mutlaka göz kapaklarına bir astar uygulayın. Göz kapaklarınıza uygulayacağınız kapatıcı göz çevrenizdeki kırışıklıkları yumuşatır ve kusurları giderir. Böylece göz çevrenizde daha kusursuz bir görünüm elde edersiniz. Göz çevrenize ve göz kapaklarınıza kapatıcı uygulamak göz makyajınızın daha uzun süre kalmasını sağlar.

Göz makyajınızı yapmadan önce göz altı bölgenizi de makyaja hazırlamanız gerekir. En iyi göz makyajınızı yapabilmek için öncelikle göz altındaki morlukları ve yorgunluğu gizleyin. Çünkü göz altı morluklarını gizlemediğinizde göz makyajınız olduğundan daha koyu görünür. Bunun için göz altınıza da kapatıcı uygulayabilirsiniz. Fırça ya da sünger yardımıyla kapatıcıyı güzelce dağıtabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yine göz makyajınıza başlamadan önce eğer çok kuru bir cildiniz var göz kremi ile göz çevrenizi nemlendirmeniz gerekir. Makyaj yapmadan önce göz çevrenize göz kreminizi sürün. Yaklaşık 10 dakika kadar bekleyin. Nemlendiricinizi sürdükten ve göz altlarınıza kapatıcı uyguladıktan sonra yine far sürmeye geçmeden önce göz altınıza bir aydınlatıcı uygulayın.

Cilt tonunuza uygun olan bir pudra ve aydınlatıcı ile göz çevrenizdeki tüm kusurları giderebilirsiniz. Kesilmiş bir kırışık görünümü tercih ediyorsanız, doğal kırışık çizginizin üzerine sıcak, nötr bir gölge sürün. Kırışıklığı kapatıcı ile kesin ve yarı saydam bir pudra ile sabitleyin. Kontrast oluşturmak ve dışa doğru karıştırmak için göz kapaklarınıza daha açık bir gölge uygulayın. Oldukça dramatik bir kanatlı göz görünümü için bir göz kalemi ile bitirin.


KİRPİKLERİNİZİ ORTAYA ÇIKARIN

Dikkat çekici bir göz makyajının olmazsa olmazı uzun ve gür kirpikler. Kirpiklerinizi gerçekten öne çıkarmak istiyorsanız iki formül kullanabilirsiniz. Biri kalınlaştırmak, diğeri uzatmak için.

Dolgunluk oluşturmak ve kökü tamamen kapatmak için kirpiklerinizin dibindeki kalınlaştırıcı formülün fırçasını sallayın, ardından uzatıcı maskarayı ortadan uçlara doğru uygulayın ve ekstra uzunluk istiyorsanız kirpik uçlarına tekrar rimel uygulayın.

Haberin Devamı

Gözlerinizin daha canlı görünmesini ve kaşlarınızın daha belirgin görünmesini istiyorsanız, kaşlarınızın altına kaş kemiğiniz boyunca beyaz bir göz kalemi uygulayın ve ardından karıştırın.

Göz makyajınızı belirginleştirmek ve derin göz kapaklarına sahip olabilmek için dumanlı bir göz makyajı yapın. Farklı tondaki renkleri göz kapaklarınızda gölgeleyerek bir arada kullanın.

Nötr orta tonlu bir gölge boya kullanın. Göz çukurunu hemen üzerine doğru orta tonu sürebilirsiniz. Ancak vurguyu gözün dış yarısında tutun. Ardından, çizgiyi hafifçe yumuşatmak için bir fırçayla karıştırın ve göz makyajınızın sıcak kahverengi veya soğuk gri tarafında olmasına bağlı olarak, kahverengi veya gri benzer bir toz far gölgesiyle yeniden çizin. Böylece kusursuz bir göz makyajı elde edebilirsiniz.