Bakım Gözenekler nasıl sıkılaşır?

Gözenekler nasıl sıkılaşır?

Paylaş
Gözenekler nasıl sıkılaşır?

Gözenekler cildin nefes almasını sağlar. Sağlıklı cildin en belirgin özelliği temiz ve sıkı gözeneklerdir. Ancak cilt temizliği yapılmadığında ya da aşırı yağlanan ciltlerde gözenekler genişler. Geniş gözeneklerde yağ, kir ve makyaj kalıntıları birikir. Bunun sonucunda sivilce, akne ve siyah nokta gibi birçok cilt problemi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sebeple gözeneklerin bakımını ve temizliğini önemsemeniz gerekir. Özellikle gözenek sorunu yaşadığınız bir cildiniz varsa muhtemelen yağlı ya da karma bir cilt tipine sahipsiniz demektir. Bu cilt tipine sahip kişilerin öncelikle yağ dengesini sağlaması daha sonra da gözeneklerini küçültmesi gerekir. Etkili bir gözenek bakımı için uygulamanız gerekenleri Posta.com.tr okurları için derledik.

Posta.com.tr| Cildinize gereken özeni ve değeri göstermek istiyorsanız cildinizi iyi tanımanız gerekir. Gözenekler cilt sağlığını belirler. Eğer sıkı ve temiz gözenekleriniz varsa muhtemelen sağlıklı bir cilde sahipsinizdir. Cildin yapısında bulunan ve cildin nefes almasını sağlayan gözenekler açık olduğunda cilt sağlığını olumsuz yönde etkiler.

Haberin Devamı

Genellikle yağlı ve karma cilt tipine sahip olanlar gözenek sorunuyla çok sık karşılaşır. Gözenekleri genişlemesini engellemek ve cildinizi sıkılaştırmak için özel bir bakım rutinini benimsemeniz gerekir.

Gözenek çevresindeki deri aşırı derecede yağlanır. Cilt elastikiyetini kaybettiği anda bu çukurlar genişler. Kıl hacminin ve sayısının artması, yüzün temizlenemiyor olması nedeniyle çukurda biriken kirlerin artması, aşırı makyaj gözeneklerin açılmasına sebebiyet verir.

Özellikle aşırı makyaj yapmak ve bu makyajın kirlerle bir araya gelmesi gözeneklerin daha kolay tıkanmasına sebep olur. Aşırı güneşte kalmak, yanlış cilt bakım uygulamaları, fazla kilolar, yetersiz ve dengesiz beslenmek, günlük su ihtiyacını karşılamamak gibi birçok etken gözeneklerin genişlemesini tetkikler.

Haberin Devamı

Gözenekler nasıl sıkılaşır? sorusuna yanıt arıyorsanız bu yazımıza mutlaka bir göz atın. Sıkı ve diri bir cilde sahip olmak için uygulamanız gereken ipuçlarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Gözenekli bir cilde sahipseniz cildinizde biriken ölü derilerden kurtulmanız şart. Kir ve ölü derilerle kaplanan gözenekler nefes alamaz. Bu sebeple de gözenekler zamanla genişler.

Gözenekler genişleyince cilt sağlıksız ve cansız görünür. Gözenekleri ölü hücrelerden arındırmak için düzenli olarak peeling yapmanız gerekir. Eğer gözenekli bir cildiniz varsa haftada 1 ya da 2 kez düzenli olarak peeling yapmanız önerilir. Böylece cildinizi nefes almasını sağlayabilir ve hücre yenilenmesini destekleyebilirsiniz. Salisilik ve meyve asitleri içeren ürünlerle peeling yaparak ölü deri, ter ve kir kalıntılarından arınabilirsiniz

Gözenekleri her zaman derinlemesine arındırmanız gerekir. Ancak sadece temizleme jeli ya da köpüğüyle cildi temizlemek gözeneklerin arınması için yeterli değildir.

Gözenekleri arındırmak için mutlaka cilt bakım rutinini tonik dahil etmeniz gerekir. Cildi toniklemek cilt temizliğinin en son aşamasıdır. Sabah ve akşam temiz cilde uygulanan tonik cildi rahatlatırken aynı zamanda sıkılaşmasını sağlar. Gözenekleri derinlemesine temizleyerek yağ, kir ve makyaj kalıntılarından arındırır. Tonikler ayrıca cilde ihtiyacı olan nemi de geri kazandırır.

Haberin Devamı

Gözenek sorunuyla mücadele etmek istiyorsanız doğal kil maskesinden de faydalanabilirsiniz. Kil maskesi cildin yağ üretimini dengede tutar.

Gözenekleri temizler ve arındırır. Sivilce, akne ve siyah nokta sorununu çözer. Zamanla cildiniz sıkılığını kaybedebilir. Ancak kil maskesini düzenli kullanarak cildinizi sıkılaştırabilirsiniz. Doğal kil maskesinin genellikle haftada 1 kez uygulanması önerilir.

  • Satın aldığınız toz haldeki yeşil kili, 1 çay kaşığı su ile karıştırın. (1 çay kaşığı kil, 1 çay kaşığı su)
  • Hazırladığınız karşımızı cildinize ince bir tabaka halinde sürün.
  • Kil maskesi cildinizde kuruyana kadar bekleyin.
  • Daha sonra ılık su ile cildinizi kil maskesinden arındırın.
  • En etkili sonucu alabilmek için kil maskesini haftada 1-2 kez düzenli olarak yapın.

CİLTTEKİ GÖZENEKLER İÇİN YAPILMASI GEREKENLER?

  •  Su bazlı cilt bakım ürünlerini kullanmanız önerilir.
  • Cildi yağlandıran bakım ürünlerinden uzak durmanız gerekir.
  • Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez cilt temizliği yapmanız şart.
  • Haftada 1 ya da 2 kez mutlaka peeling yapın.
  • Her gün mutlaka cildinizi nemlendirmeniz gerekir.
  • Cilt kuruluğunu önlemek ve leke oluşumunu azaltmak için koruyucu güneş kremleri kullanmanız gerekir.