Bakım Güçlü ve parlak görünümlü saçlar için uygulamanız gereken 6 yöntem!

Güçlü ve parlak görünümlü saçlar için uygulamanız gereken 6 yöntem!

Paylaş
Güçlü ve parlak görünümlü saçlar için uygulamanız gereken 6 yöntem!

Günlük hayatta belki çok fazla dikkat etmediğimiz şeylerin başında saç sağlığı geliyor. Güçlü ve parlak görünümlü saçlara sahip olabilmek aslında zannettiğiniz kadar zor değil! İşte uygulamanız gereken basit 6 yöntem...


Mustafa EFE / Posta.com.tr
Son yıllarda artan kellik oranları ile birlikte saç ekimi uygulamasında hızlı bir artış yaşanıyor. Saçlarınızın sağlıklı, güçlü ve parlak bir görünüm kazanması için uygulamanız gereken basit ama 6 farklı yöntemi sizler için derledik. İşte o maddeler...

Haberin Devamı

1- Dengeli beslenmeye dikkat edin.

Saçınızın sağlıklı olması için protein, vitamin ve mineraller açısından zengin bir diyet tüketmelisiniz. Protein, saçınızın yapısını oluşturan keratinin temel bileşenidir. Vitaminler ve mineraller, saçınızın büyümesini ve sağlığını destekler.

2- Şampuan ve saç kremi seçerken dikkatli olun.

Şampuan ve saç kremi seçerken saçınızın tipine ve ihtiyacına uygun ürünler seçtiğinizden emin olun. Aşırı güçlü şampuanlar ve saç kremleri, saçınızı kurutabilir ve zarar verebilir.

3-Saçınızı çok sık yıkamayın.

Saçınızı çok sık yıkamak, saçınızın doğal yağlarını giderebilir ve kurumasına neden olabilir. Saçınızı haftada 2-3 kez yıkamak yeterlidir.

4-Saçınızı ısıdan koruyun.

Saç maşası, saç kurutma makinesi ve düzleştirici gibi ısılı aletler, saçınızın kurumasına ve yıpranmasına neden olabilir. Saçınızı ısıdan korumak için, ısıya dayanıklı bir saç kremi kullanın ve saçınızı ısılı aletler olmadan şekillendirin.

Haberin Devamı

5-Saçınızı düzenli olarak kestirin.

Saçlarınızın düzenli olarak kestirilmesi, saç uçlarındaki kırıkları gidermeye ve saçınızın daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

6-Saçınızı stresten koruyun.

Stres, saçınızın sağlığını olumsuz etkileyebilir. Stresi yönetmek için, yoga, meditasyon veya diğer rahatlama teknikleri uygulayın.