Bakım Günlük cilt bakım sıralaması nasıl olmalı?

Günlük cilt bakım sıralaması nasıl olmalı?

Paylaş
Günlük cilt bakım sıralaması nasıl olmalı?

Cilt bakımı yapmak kadar cilt bakımını doğru sıralamayla uygulamak da cilt sağlığınız için büyük önem taşır. Günlük cilt bakımınızı mutlaka cilt tipinize uygun ürünlerle ve doğru sıralamayla yapmanız gerekir. Doğru cilt bakım sıralaması nasıl olur? diye merak ediyorsanız bu yazımıza bir göz atın.

Günlük cilt bakımı cilt sağlığınız için büyük önem taşır. Ancak cilt bakımınızı mutlaka sıralamaya uygun olarak yapmanız önerilir. Böylece tüm ürünlerden maksimum fayda sağlayabilisiniz.

Haberin Devamı

TEMİZLEME

Cilt bakımında ilk sırada temizleme işlemi yer alıyor. Cildinizde biriken yağlar gözenekleriniz tıkanmasına sebep olur. Tıkanan gözenekler de zamanla cildinizde akne ve siyah nokta gibi sorunları ortaya çıkarır. Bu sebeple cilt bakımına cilt temizliği yaparak başlamanız önerilir. Cildinize uygun bir jel ya da köpük yardımıyla cilt temizliğini yapabilirsiniz.

TONİK

Cildinizi tam anlamıyla temizlemek için sadece jel ya da köpükle yıkamanız yeterli değildir. Tonik yardımıyla gözeneklerinizi tamamen arındırmanız gerekir.

Cildinizin ihtiyacına göre bir tonik kullanımı doğru bir cilt bakımı için önem taşıyor. Gül suyu ve yeşil çay içeren tonikler cildinizi yatıştırıyor ve şişkinliği azaltıyor. Yani hassas bir cilde sahip olanlar için oldukça ideal. E ve C vitamini içeren tonikler ise dış etkenlerin yol açtığı cilt problemleriyle mücadele ediyor. Cildinizi güçlendirerek yaşlanma belirtilerini en aza indirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

SERUM

Serumlar cildi besler, onarır ve tazeler. Her cilt bakımında cildinize serum uygulamanız önerilir. Cilt serumları sayesinde aydınlık ve canlı görünün bir cilde sahip olabilirsiniz. Serumlar hücreleri yenileyerek yaşlanma karşıtı bakım da sağlar.

NEMLENDİRİCİ

Cildiniz çok fazla neme ihtiyaç duyar. Cilt bariyerinin güçlü olması için cilt bakımı yaparken nemlendirme adımı asla aksatılmamalıdır. Düzenli nemlendirilmeyen bir cilt, tahmin edebileceğiniz üzere, kurur. Bu durum da erken yaşlanmadan akneye, birçok cilt problemini beraberinde getirir.

Cilt tipiniz ister yağlı ister kuru olsun mutlaka nemlendirici uygulamalısınız. Cilt tipinize en uygun nemlendiriciyi belirleyerek temizledikten sonra mutlaka nemlendirin.