Bakım Her cilt tipine özel aloe vera maskesi

Her cilt tipine özel aloe vera maskesi

Paylaş
Her cilt tipine özel aloe vera maskesi

Aloe vera, içerdiği protein ve vitaminler sayesinde cilde çok iyi gelir. Yüzyıllardır cilt bakımında kullanılan aloe vera jeli, cildi onarıcı özelliği ile severek kullanılır. Cildiniz kuru, karma, yağlı ve hassas olabilir. Aloe vera jeli genellikle her cilt tipine uyum sağlar. Aloe vera jeli, cilde kolajen desteği sağladığı için cildin yenilenmesine yardımcı olur. Cildin kendini yenileme süreci bitene kadar aloe vera jelini cilt bakımınızda kullanabilirsiniz. Ancak aloe vera jelinin faydalarını hemen görmek istiyorsanız cildinize doğru uygulamanız gerekir. Cilt tiplerine özel aloe vera maskelerini Posta.com.tr okurları için derledik.

Aloe vera hem sağlık açısından hem de cilt sağlığı açısından faydalı olan sulu bir bitkidir. Alternatif tıbbın vazgeçilmezi olan aloe vera jeli, doğal cilt bakım malzemesi olarak da çok kullanılır. Aloe vera sıcak ve kuru iklimlerde yetişir. Görüntüsü kaktüse benzer.

Haberin Devamı

Aloe vera jeli geçmiş yıllardan beri hemen hemen her alanda kullanılır. Aloe vera yapraklarında en az 160 temel bileşen vardır. Bazı uzmanlar, en az 300 ila 400 hayati bileşen olduğunu söylüyor. Ayrıca aloe vera jelinde oksidatif stresi önlemek için serbest radikalleri savuşturarak çalışan antioksidanlar olan A, C, E ve B vitaminleri de bulunur.

Aloe vera jelinin cilt üzerindeki faydaları;

  • Aloe vera birçok vitamin, protein ve bileşenleri içerisinde barındırdığı için cildi kısa sürede onarıcı etkiye sahiptir. Aloe vera jeli cilt için su bazlı bir nemlendirici görevi görür. Cildin kolajen üretimini destekler.
  • Aloe vera jeli cilde kolajen desteği sağladığı için cildin erken yaşlanmasını engeller.
  • Cilt yüzeyindeki yara ve yanıkları iyileşmesinde kullanılır.
  • Aloe vera jelinin cildi koruyucu etkisi bulunur.
  • Ciltteki iltihabı önler. Sivilce, akne ve siyah nokta oluşumunu engeller.
  • Aloe vera jeli ciltteki kızarıklık, kaşıntı ve pul pul dökülme gibi sorunları da ortadan kaldırır. Cilt için muhteşem bir nem kaynağıdır.
  • Cildin yağ üretimini dengede tutar.
  • Aloe vera cildi ölü hücrelerden arındırır.

Aloe vera jelinin faydalarını cilt üzerinde görmek için aloe vera jelini cilt tipinize uygun yöntemlerle kullanmanız gerekir. Kuru, karma, yağlı ve hassas her cildi özel aloe vera maskesi bulunur.

Kuru ciltler genellikle aloe vera jelinin nemlendirici etkisinden faydalanır. Yağlı ciltler ise, cildin sebum dengesini kontrol altında tutmak için aloe vera jeli kullanmayı tercih eder. Bu sebeple aloe vera jelini cilt tipinizi belirledikten sonra cildinize uygulamanız gerekir. Cildinizin ihtiyacına göre kullancağınız aloe vera jelinin etkisini daha fazla görürsünüz.

Haberin Devamı


Yağlı cilt tipine özel aloe vera;

Yağlı cilt tipine sahip olan kişilerde sebum üretimi çok fazladır. Cilt aşırı yağlı ve parlak görünür. Yağlı cilt tiplerinde genellikle gözenek sorunu yaşanır.

Gözeneklerde kir, yağ ve makyaj kalıntıları daha hızlı birikir. Bu sebeple gözenekler tıkanır ve olduğundan geniş görünür. Ayrıca yağlı cildi olanlar genellikle sivilce, akne ve siyah nokta sorunu yaşar.

Yağlı ciltlerin bakımı diğer cilt tiplerine göre biraz daha zordur. Ancak aloe vera jelini doğru kullanarak cildinizin yağ üretimini dengede tutabilir, cildinizi temizleyebilir ve sivilce sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

  • 1 yumurta, 3 yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 tatlı kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı arpa ununu bir kabın içerisinde karıştırdıktan sonra önceden temizlediğiniz cildinize eşit miktarda sürün. Yağlı ciltler için hazırladığınız aloe vera maskesini 15-20 dakika cildinize bekletin. Haftada 1-2 kez düzenli uygulayacağınız aloe vera maskesi ile cildinizin yağ dengesini kontrol altında tutabilirsiniz.

NOT: Karma bir cildiniz varsa yağlı cilt tipine özel olan bu maskeyi deneyebilirsiniz.

Kuru cilt tipine özel aloe vera;

Cildinizde sürekli gerginlik, pul pul dökülme, tahriş ya da kırışıklık gibi sorunlar yaşıyorsanız muhtelemen kuru cilt tipine sahipsiniz demektir.

Kuru cilt tipleri en çok nem ihtiyacı duyan cilt tipidir. Özellikle kış aylarında kuru olan ciltler daha fazla kurur. Bu durumda cilt bariyeri zayıflar ve dış etkenlerden çok fazla etkilenir.

Haberin Devamı

Kuru cilt tipleri ince çizgilere ve kırışıklıklara daha çok meyilli olur. Her an neme ihtiyaç duyan kuru ciltler için aloe vera muhteşeme etkilere sahiptir. Aloe vera jeli kuru cilde nem depolar. Cildi onarır. Cilt yüzeyini yumuşarak gerginlik hissini ortadan kaldırır.

  • Aloe vera jelini 2 yemek kaşığı yoğurt ve yarım ezilmiş salatalık ile bir kabın içerisinde karıştırın. Temiz cildinize kuru ciltler için özel olarak hazırladığınız karışımınızı sürün. 15-20 dakika cildinizde maskeyi bekletin. Cildinizin aşırı kuru olmasından şikayetçiyseniz haftada 2 kez bu maskeyi cildinize uygulayabilirsiniz.

Hassas cilt tipine özel aloe vera;

Hassas ciltler dış etkenlerden, mevsim değişikliğinden, kimyasal ürünlerden çok fazla etkilenir. Hassas ciltler için her zaman üst düzey bir koruma sağlanması gerekir.

Kızarıklık, tahriş, alerjik reaksiyonlar gibi birçok soruna meyilli olan hassas ciltleri yatıştırmak gerekir. Hassas cildinizi yatıştırmak ve kızarıklık sorununu ortadan kaldırmak için aloe vera jelini cilt bakım rutinine dahil edebilirsiniz.

  • Aloe vera jelini, 1 tatlı kaşığı balı ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırın. Cildinize sürdükten 15-20 dakika sonra maskeyi arındırın. Haftada 2-3 kez düzenli olarak bu maskeyi uygulayın.

Aloe vera jelini genellikle maske yapmadan doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz. Ancak aloe vera jelini, cilt tipinize uygun karışımlarla kullanarak daha etkili sonuçlar alabilirsiniz. Eğer cildiniz alerjik reaksiyonlara meyilliyse aloe vera jelini uygulamadan önce bir uzmana danışmanız önerilir.

Haberin Devamı