Bakım Kepek sorununu anında çözer! Saç diplerine nem depoluyor

Kepek sorununu anında çözer! Saç diplerine nem depoluyor

Paylaş
Kepek sorununu anında çözer! Saç diplerine nem depoluyor

Kepek kaşıntı ve kafa derisi üzerinde deri dökülmesi ile birlikte görülen yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Kepek bulaşıcı değildir. Ancak hem sağlığınızı hem de kişisel görünümünüzü olumsuz olarak etkiler. Kepek sorunu çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Kepek sorununu çözmek için pek çok yöntem bulunur. Saçlarında kepek olan herkes genellikle doğal yöntemleri kullanmayı tercih ediyor. Saçlardaki kepeği tamamen yok eden yöntemlerden biri de saç diplerine zeytinyağı sürmek. Zeytinyağı içerisindeki E vitamini sayesinde saç köklerine nem depolayarak kepek sorununu ortadan kaldırıyor.

Posta.com.tr| Kepek en yaygın görülen saç problemlerinin başında geliyor. Saç diplerinde oluşan kepek, saç diplerinde kaşıntıya da sebep oluyor. Kepek bulaşıcı değildir. Ancak kişinin yaşamını olumsuz yönde etkiler. Kepek sorunu genellikle kontrol edilebilir bir durumdadır.

Haberin Devamı

Hafif vakalarda, hassas temizleme özelliği olan şampuanlarla saçı yıkamaktan dışında başka bir önlem almaya gerek duyulmayabilir. Daha inatçı vakalarda ise genellikle ilaçlı şampuanlardan yanıt alınabilir. Genellikle kepek saç diplerinin kuruması sonucunda oluşur.

Saç dipleri nemsiz kaldığınızda ve hava alamadığında kepek oluşur. Kepeğin, gençler ve yetişkinlerde en sık görülen belirtisi, genellikle beyaz ve yağlı yapıdaki ölü derilerin omuzlarda pul pul dökülmesidir. Kepek sorununu doğal yollarla kısa sürede çözebilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI KEPEK SORUNUNU ORTADAN KALDIRIR

Zeytinyağı, saç bakımında en sık kullanılan doğal yağlar arasında yer alır. Zeytinyağı, içeriğinde, A, D, E ve K vitaminlerini ve birçok mineral barındırması nedeniyle güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Zeytinyağı bu antioksidan özelliği ile hücre yenilenmesine destek olur. Saçlar içinde oldukça faydalı bir doğal yağdır. Zeytinyağı, cildi ve saçları güzelleştirmede oldukça sık başvurulan ürünlerden biridir.

Haberin Devamı
  • Zeytinyağı içerisindeki E vitamini sayesinde saçlardaki yağlanma ve kuruluk sorununu çözer.
  • Saç diplerine nem depolar ve kepek oluşumunu engeller.
  • Saçların sağlıklı ve güçlü uzamasına yardımcı olur.
  • Zeytinyağı saç tellerini de güçlendirir.
  • Saçları dış etkenlere karşı korur.
  • Zeytinyağı keratin üretimini de destekler.
  • Saça canlılık ve parlaklık kazandırır.
  • Zeytinyağı saç köklerini besler ve dökülmeleri engeller.
  • Zeytinyağı kepek oluşumunun tekrarlanmasını da engeller.


ZEYTİNYAĞININ SAÇLAR İÇİN ÖNEMLİ FAYDASI

Zeytinyağının saçlar üzerinde faydası çoktur.  Saçlar için bir vitamin kaynağı olan zeytinyağı saçları adeta halat gibi güçlü hale getirir. Eğer saçlarınız çok fazla dökülüyor zeytinyağı saç dökülmesini ortadan kaldırır. Saç köklerine vitamin depolayarak güçlendirir. Saçlar için ciddi bir nem kaynağıdır. Saç tellerini onarır, kırıkların oluşmasını engeller. Zeytinyağı saçları doğal parlaklığına kavuşturur. Cansız, mat ve sağlıksız saç görünümünü ortadan kaldırır.

Zeytinyağını diğer doğal yağlarla karıştırarak saçlarınıza maske olarak da uygulayabilirsiniz. Zeytinyağını Hindistan cevizi yağı, Hint yağı, Argan yağı, Biberiye yağı gibi doğal yağlarla birlikte kullanabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI SAÇA NASIL SÜRÜLÜR?

Kepek sorununuz için zeytinyağını evde çok kolay bir şekilde saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Zeytinyağının faydalarından yararlanmak için saçlarınıza doğru bir şekilde uygulamanız önemlidir. Genellikle zeytinyağının tüm özelliklerinden faydalanmanız için ılık olarak saç diplerine uygulamanız önerilir.

Haberin Devamı
  • Hafifçe ılıtılan zeytinyağı, güçlü bir şekilde saç diplerine masaj yaparak sürün.
  • Yağın saç diplerine iyice nüfuz etmesini sağlayın.
  • Zeytinyağını saç diplerine masaj yaparak sürmeniz büyük önem taşır.
  • Zeytinyağını saç diplerine sürdükten sonra 35-40 dakika kadar bekletin.
  • Ardından saçlarınızda zeytinyağını arındırın ve durulayın.
  • Zeytinyağını haftada 2-3 kez saç diplerine uygulayabilirsiniz.