Bakım Kil maskesi nasıl yapılır? Evde kil maskesi yapma yöntemleri nelerdir?

Kil maskesi nasıl yapılır? Evde kil maskesi yapma yöntemleri nelerdir?

Paylaş
Kil maskesi nasıl yapılır? Evde kil maskesi yapma yöntemleri nelerdir?

Cilt bakımında uygulanan yöntemler sayesinde sivilce ve akne lekeleri kolaylıkla giderilebilir. Özellikle cilde uygulanan maskeler sayesinde cilt lekelerinin de yok olması sağlanır. Kil maskesi en çok tercih edilen maske türlerinden bir tanesidir. Kil maskesi ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.

Kil maskesi, cildin magnezyum, potasyum ve kalsiyum ihtiyacını karşılayan mineral türüdür. Cilt bakımında kil maskesi yoğunlukla kullanılır.

Haberin Devamı

KİL MASKESİ NASIL YAPILIR?

Kil maskesi genellikle beyaz, gri, mavi ve yeşil tonlarında olabilir. İçeriğindeki minerallerin ortaya çıkabilmesi için kil maskesinin doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir. Kil maskesi için 2 yemek kaşığı beyaz kil ve 2 yemek kaşığı su karıştırılır.

Krem kıvamında bir karışım elde edilir. Sonrasında hazırlanan karışım yüze sürülür. Maske kuruyana kadar bekletilir. Kil maskesi kuruduktan sonra yüz ılık su ile iyice durulanır. Hassas ciltler için kil maskesinin kurumasına gerek yok. Hassas bir cilde sahip olan kişiler 5 dakika bekledikten sonra kil maskesini çıkarabilirler.

EVDE KİL MASKESİ YAPMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Evde kil maskesi kolaylıkla yapılabilir. Öncelikle bir kabın içerisine bir tatlı kaşığı papatya suyu ve bir çay kaşığı kadar yeşil kil konulur. Sonrasında bu karışım kıvam alana kadar karıştırılır. Yeşil kil maskesi hazırlandıktan sonra dikkatli bir şekilde yüze sürülür. Yeşil kil maskesi kuruduktan sonra ılık su ile iyice durulanır. Beyaz kil maskesi yapmak için saf su ve beyaz kil kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

KİL MASKESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Kil maskesinin cilde çok sayıda yararı bulunmaktadır. Özellikle cildi besleyen kil maskesi gözenekleri açarak cildi derinlemesine temizler. Ölü deriyi de alan kil maskesi ciltte peeling etkisi yaratır. Fazla yağlı ciltlerde yağlı görünümü ortadan kaldırır. Kan dolaşımını hızlandırmasıyla birlikte cildin yenilenmesini sağlar.

Kil maskesi düzenli kullanıldığında ince kırışıklıkları gidererek yaşlanmanın etkilerini de azaltır. Cilt tonunu eşitlemesinin yanı sıra cilt rengini de açar. Kil maskesi siyah nokta ve akne oluşumlarını önler. Kil maskesi düzenli şekilde kullanıldığı takdirde gözenekleri de sıklaştırmaya yarar.

KİL MASKESİ HANGİ CİLT TİPLERİ İÇİN UYGUN OLUR?

Cildin parlak ve güzel bir görünüme kavuşması için kil maskesi doğru bir şekilde kullanılmaktadır. Kil maskesi her cilt tipi için uygundur. Yağlı, karma ya da hassas ciltler için kil maskesi uygulanabilir. Kil maskesinin cilde herhangi bir zararı yoktur.

Haftada bir defa uygulanan kil maskesi sayesinde her cilt tipi derinlemesine temizlenir. Kil maskesi uygulanırken dikkat edilmesi gereken kil maskesinin çok fazla kuruması beklenmez. Kil maskesi genellikle 15 dakikadan fazla cilt üzerinde kalmamalıdır.

Haberin Devamı

KİL MASKESİ İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Kil maskesi evde kolaylıkla yapılabilir. Kil maskesi yapıldıktan sonra tonik kullanılmalıdır. Tonik sayesinde cilt tamamen yumuşar ve daha parlak olur. Kil maskesi uygulandıktan sonra cildin iyi bir nemlendirici ile nemlendirilmesi gerekmektedir. Maske yaparken temiz saf su kullanılmalıdır.

Kil maskesi yapılırken su yerine papatya suyu ve gül suyu gibi bazı bitkisel sular da kullanılabilir. Kil maskesi yapıldıktan sonra mutlaka cilde güneş koruyucu sürülmelidir. Doğru kil maskesi seçimi ile birlikte ciltte düzenli maske kullanımı çok önem taşır. Kil maskesi uzun süre ciltte beklememelidir.