Bakım Kim Kardashian saçlarını dolgunlaştırmak için bu yağı kullanıyor!

Kim Kardashian saçlarını dolgunlaştırmak için bu yağı kullanıyor!

Paylaş
Kim Kardashian saçlarını dolgunlaştırmak için bu yağı kullanıyor!

Her gün objektiflerin karşısında yaşamaya alışık olan ünlüler, her daim güzel görünebilmek için bakımlarına çok özen gösteriyor. Bu da onların güzellik sırlarını oldukça önemli hale getiriyor. Ünlü yıldız Kim Kardashian beğeni toplayan vücuduyla, cildiyle ve saçlarıyla sık sık gündeme geliyor. Cildi ve vücudu için estetik uygulamalardan faydalanan Kardashian'ın, saçlarının bakımı için oldukça doğal bir yöntem tercih ettiği ortaya çıktı. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Popüler kültürün son yıllarda hayatımıza kattığı isimlerden biri olan Kim Kardashian, her gün farklı bir konu ile gündem olmayı başarıyor. Her daim kamera karşısında olan Kardeshian için cildinin güzelliği kadar saçlarının güzelliği de son derece önemli. Kim Kardeshian, cildi için medikal estetik uygulamalarından faydalanıyor ancak parlak ve dolgun saçları için tercih ettiği yöntem oldukça doğal. 

Haberin Devamı

Kim Kardashian'ın Fas'tan gelen Argan yağının saçlarının güzelliğinin sırrı olduğu ortaya çıktı. Amerikalı reality TV yıldızı Kim Karadashian, cildini ve saçını nemli tutmak için Argan yağının günlük güzellik rutininde özel bir yeri olduğunu söyledi.

Argan yağının saç ve cilt üzerindeki faydalarıyla oldukça popüler hale geldi. “Sıvı Altın” olarak adlandırılan Argan yağı, dünyanın en nadir ve pahalı esansiyel yağlarından biridir. Argan yağı, saç derinize ve saçınıza faydaları olduğu gösterilen E vitamini gibi yağ asitleri ve güçlü antioksidanlarla doludur.

Peki, Kim Kardeshian gibi ünlülerin tercih ettiği argan yağı nedir? Saça etkileri nasıldır? 

SADECE BİR BÖLGEDE YETİŞİYOR

200 yıllık Argan ağacı sadece Güney Fas'ın Sous Vadisi'nde yetişiyor. Cilt, saç ve tırnakları iyileştirmede etkili olan Argan yağına olan ilginin artması, bu uzak bölgedeki Amazigh kadınları için bir geçim kaynağı haline geldi. Bu bölgede, yerli Berberiler yemek tariflerinde bile Argan yağı kullanıyorlar.

Haberin Devamı

Kim Kardashian'ın yanı sıra Katy Perry, Eva Mendes, Salma Hayek, Taylor Swift, Madonna ve Scarlet Johansson gibi ünlülerin de özellikle saçları için argan yağı kullandığı konuşulmuştu.

Peki, argan yağının saç üzerindeki etkileri nelerdir? 

ARGAN YAĞININ SAÇA FAYDALARI

Saf Argan yağı saçlarınızda harikalar yaratabilir. Argan yağını güvenle saçlarınıza ve saç diplerinize kullanabilirsiniz. Bununla birlikte argan yağının etkilerini gösterebilmesi için saf olması, doğru şekilde üretilmiş olması ve iyi koşullarda saklanmış olması önemlidir. 

  • Saç derisini ve saçı nemlendirmeye yarayan bu yağ, tam bir doğal bir nemlendirici kaynağıdır. 
  • Argan yağı, saç boyası kullanan kişiler için boyanın çok daha uzun ömürlü olmasını sağlar.
  • Mat görünen saçları çok kısa bir süre içinde doğal bir parlaklığına kavuşturuyor
  • Saç diplerini besleyerek saçların daha dolgun görünmesini sağlar
  • Saçların uçlarına sürüldüğünde saçın kırılmasını engeller, nem seviyesini yükseltir
  • Saçın elastikiyetini arttırarak kolay şekil almasını sağlar
  • Saçın keratin ihtiyacını önemli ölçüde karşılar.