Bakım Kış aylarında artıyor! Çilek bacaktan kurtulmanın tam zamanı

Kış aylarında artıyor! Çilek bacaktan kurtulmanın tam zamanı

Paylaş
Kış aylarında artıyor! Çilek bacaktan kurtulmanın tam zamanı

Güzel ve pürüzsüz bacaklara sahip olmak her zaman kolay olmaz. Özellikle alt bacak bölgesine kıl kökleri nedeniyle oluşan ve “çilek bacak” olarak tabir edilen görüntüden birçok kadının ortak sorunu haline geldi. Güzel haber şu ki, bu sorundan kurtulabilirsiniz. İlkbahara pürüzsüz bacaklarla girmek için harekete geçmenin tam zamanı! Posta.com.tr okurları için harika bakım önerileri hazırladık.

Posta.com.tr | Çilek bacak probleminden kurtulmak mümkün ancak bunun için 2-3 aylık düzenli bir bacak bakımına ihtiyacınız var. Yaza pürüzsüz bacaklarla girmek için şimdiden harekete geçebilirsiniz Yapmanız gerekenler ise oldukça basit. İşte çilek bacak sorununa çare olacak, bacaklarınızdaki noktalardan kurtulmanız için ihtiyacınız olan bilgiler…

Haberin Devamı

Çilek bacak görünümünün nedeni bacak tüyleridir. Bacakta yer alan tüylerin, deriyi aşamayıp dönme yapması ile oluşurlar ve önlem almadığınız takdirde kış aylarında havasız ve kapalı kalan bacaklarda artış gösterirler. Bu, önemli bir sağlık sorunu olmasa da rahatsız edici bir görünüme sahiptir ve bacaklarınızın güzelliğine gölge düşürür.

  • Bir kere oluştuğunda kendi kendine geçmesi pek kolay değildir.
  • Jilet ve kötü epilasyon çilek bacak görünümünü tetikler
  • Sürekli çorap ve tayt giyen kişilerde daha yaygındır. Bu nedenle kış aylarında artış gösterir.

Temel neden, cilt yüzeyinde birikip kalınlaşan ölü derilerdir. Hal böyle olunca en etkili çözüm ise tabi ki bu ölü derilerden en ideal şekilde kurtulmaktır. Genellikle çilek bacaktan kurtulmak için peeling tavsiye edilir.

İlginç bir şekilde aşırı ve yanlış yapılan peeling işlemi de çilek bacak sorununa neden olabilir. Bu nedenle bacak bakımı yaparken bu noktaya dikkat etmek gerekiyor.

Haberin Devamı

Peki çilek bacaktan nasıl kurtulunur? Bacağınızdaki noktalar nasıl geçer?

ÇİLEK BACAKTAN KURTULMANIN YOLLARI

İlkbahara güzel bacaklarla girmek için şimdi yeterince zamanınız varken bakıma başlamak oldukça mantıklı olacaktır çünkü bu sorunun tamamen düzelebilmesi için yaklaşık 2-3 aya ihtiyacınız olacak.

İşte ilk önlemler ve ipuçları

  • Öncelikle haftada en az 2 defa düzenli olarak ılık suyla banyo yapmalısınız. Bu ölü derilerin birikmesini engeller.
  • Banyo için kendinize bir yumuşatıcı yağ edinin ve nemli, gözenekleri açılmış cildinize her banyo sonrası uygulayın.
  • Bacaklarınızı sıkan tayt ve çorap giydiğinizde akşamları mutlaka onları çıkarın ve bacaklarınızı nemlendirin.
  • Gece cildinize yapışan, sıkı kıyafetlerle uyumayın.

ÇİLEK BACAK İÇİN PEELİNG

Yüzünüz gibi vücudunuzunda peelinge ihtiyacı var. Çilek bacak sorunundan kurtulmak için kendinize haftada 1-2 defa nazik bir peeling seansı hediye edin. Bunun için özel bir vücut peelingi ürünü satın alabilir ya da evde doğal vücut peelinginizi kolayca hazırlayabilirsiniz.

Bunun için kan dolaşımını da hızlandırdığı için en etkili doğal yöntemlerden biri kahve telvesi peelingidir.

2 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık kahve telvesini karıştırın ve bacaklarınızı 5-10 dakika boyunca nazikçe ovalayın. Bu işlemi haftada 1-2 defa tekrar edin.

Ayrıca nazikçe yapılan kese, çilek bacak problemine iyi gelen geleneksel bir peeling yöntemidir. Burada cildinize nazik davranmanız ekstra önemli yoksa tam ters etki yaratabilirsiniz. Sabırlı olun ve sonuçları görmek için cildinize zaman verin.   

VÜCUT FIRÇASI

Güzel bacaklar denildiğinde at kılı fırçasının etkilerinden bahsetmemek olmaz. Çilek bacaktan kurtulmak için kuru fırçalama işlemi de en az peeling kadar etkilidir.

Akşamları üstünüzü değiştirirken 5 dakikanızı ayırarak bacaklarınızı aşağıdan yukarıya doğru at kılı fırçası ile fırçalayın. Üst bacağınıza yapmayı ihmal etmeyin, bu selülit görünümüne de iyi geliyor.

Haberin Devamı

Kan dolaşımını hızlandıran ve hafif bir peeling etkisi yaratan kuru fırçalama çilek bacaktan kurtulmanız için en kolay ve etkin yöntemlerden biri.

YOĞUN BESLEME VE NEMLENDİRME

Özellikle kış aylarında bacaklarınızı nemlendirmeyi ihmal ediyor olabilirsiniz. Kuruyan cildiniz pul pul dökülmeye başlar. Bu ölü cildi fazlalaştırır. Bu nedenle düzenli nemlendirerek cildin elastikiyetini artırın ve kıl köklerinin yolunu açın.

Bazı bileşenler bacaklarınızdaki sorunların giderilmesine destek olur.

  • Laktik asit, doğal ve hafif bir peeling etkisi sağlar. Yüzünüz gibi bacaklarınızda da harikalar yaratacaktır.
  • Niasinamid, vücutta önemli bir rol oynayan bir B3 vitamini şeklidir. Gözenekleri azaltarak cildinize destek olur. Cildi temizler ve arındırır. Bacaklarınıza peeling yaptıktan sonra birkaç damla serum ile cildinizi besleyebilirsiniz.
  • Skulen, gözenekleri tıkamadan nemlendirir. Bu hafif yağ, cildinizin doğal yağlarına benzer bir performans sergiliyor, bu nedenle cildinizi nemli tutmak için kullanmak için harika bir bileşen.

DOĞRU EPİLASYON

Aslında hangi epilasyon yöntemini kullandığından ziyade tüylerini doğru bir şekilde alıp almadığın önemli. Tüylerini almak için ister ağda, epilatör veya jilet kullan, her daim tüylerinin uzağı yönün tersine doğru almalısın. Tüylerin uzadığı yöne doğru bacaklarını aldığın takdirde batık ve çilek bacak problemi kaçınılmaz olabilir.

Lazer epilasyon gibi kıl köklerini tamamen yok eden uygulamalar çilek bacak sorunundan kurtulmanızı sağlayan kesin çözümler arasındadır.

Haberin Devamı