Bakım Kışın daha iyi bir cilt için bu tavsiyelere dikkat!

Kışın daha iyi bir cilt için bu tavsiyelere dikkat!

Paylaş
Kışın daha iyi bir cilt için bu tavsiyelere dikkat!

Kış mevsiminde cildimiz kurumaya eğilim gösteriyor. Kuruluk sonucu pullanma gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Ayrıca mevsim geçişlerindeki ani sıcaklık değişimleri ciltte başka türlü sorunlara da yol açabiliyor. Üstelik her cilt tipi farklı reaksiyonlar gösteriyor. Kışın daha canlı, parlak ve nemli bir cilt için yapmanız gerekenler için dermatoloji doktorundan tavsiye aldık.

Mevsim geçişlerinde yaşanan ani sıcaklık değişimleri cilt üzerinde farklı sorunlara yol açar. Ciltte pullanma, matlık, renk eşitsizliği nem kaybı gibi problemler gözlenebilir. Mevsim geçişlerinde her cilt tipinin farklı reaksiyonlar gösterdiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Şirin Çelik, bu konuda önerilerde bulundu.

Haberin Devamı

MEVSİM GEÇİŞLERİNDE SU TÜKETİMİNE VE YİYECEKLERİNİZE DİKKAT EDİN

Cildin ihtiyacı olan nemi sağlamak için özellikle bu dönemlerde su tüketiminize dikkat edin. Yeterli su içmenin yanı sıra sebze ve meyve sularının tüketiminin de cildin nem seviyesini ölçülebilir düzeyde arttırdığı yapılan çalışmalarla gösterilmiştir. Düzenli beslenme, yeterli protein alımı, antioksidanlar ve vitaminle bu dönemde size iyi gelecektir. Cildin lipid bariyerini koruyacak medikal nemlendiricilerin de kullanılması fayda sağlayacaktır.

GÜNEŞ KORUYUCUNUZU HER MEVSİM KULLANIN

Gün ışığının olduğu her saatte UV ışınlarına maruz kalıyoruz. Bu da cildimizde kırışıklık, lekelerde koyulaşma, matlık gibi sorunlara yol açıyor. O yüzden kış mevsimi dahi olsa güneş koruyucumuzu yanımızdan ayırmamalı ve düzenli periyodlarda cildimize uygulamalıyız.

Haberin Devamı

KOLAJEN ÜRETİMİNİ DESTEKLEYİN

Kolajen vücudumuzun en önemli yapıtaşlarından biri. Saçımızda, yüzümüzde, tırnaklarımızda kısacası vücudumuzun birçok yerinde bulunan bir protein. Ancak maalesef yaş ilerledikçe vücudumuzdaki kolajen miktarı azalıyor. Bu da ciltte birçok olumsuzluğa neden oluyor. Bu sebeple kolajeni içeriden takviye etmek çok önemli. Kolajen desteğiyle cilt deri elastikiyetini geri kazanıyor, yaşlanma etkilerini doğal yollarla tersine çeviriyor. Bu sayede cilt daha genç, sıkı, pürüzsüz ve ışıltılı görünüyor. Cilt nemini geri kazanıyor. 

KAYBEDİLEN NEMİ GERİ KAZANDIRIN

Cilt kuruluğu mevsim geçişlerinde en sık yaşanan problemlerin başında geliyor. Cilt tipinize uygun bir nemlendirici seçerek cildinizi günlük olarak nemlendirin. Ancak mevsim geçişi gibi zamanlarda cildin nem ihtiyacı fazlalaşabilir. O yüzden cildi içten de nemlendirmemiz gerekir. Bunun için piyasada gençlik aşısı adı ile uygulanan bazı yöntemler var. Bu aşılarla cilde canlılık, nem ve elastikiyet kazandırıyor, doku onarımı ile cildin yenilenmesine katkıda bulunuluyor. Kuruyan cilde kazandırılan nem sayesinde ince kırışıklıklar giderilebiliyor.

PARLAK VE CANLI BİR CİLT İÇİN PEELİNG

Ciltte ton farklılıkları, lekeler, sarkmalar, kırışıklıklar, matlıklar ve gözeneklerdeki genişlikler çok sık karşımıza çıkan problemler arasında yer alıyor. Bu konuda derin peeling uygulamaları yaptırmak istemeyenler için yüzeyel peeling yöntemleri de var. Mutlaka bir dermatolog kontrolünde yapılması gereken peeling uygulamaları cildi gençleştirirken bir yandan da cilde canlılık ve dirilik kazandırıyor.

Haberin Devamı