Bakım Kolajen deposu! Cilde gençlik aşılıyor

Kolajen deposu! Cilde gençlik aşılıyor

Paylaş
Kolajen deposu! Cilde gençlik aşılıyor

Ciltteki kolajen üretimi zamanla azalır. Kolajenin azalmasıyla birlikte ciltte yaşlanma belirtileri görülür. Kırışıklık, ince çizgiler, sarkma gibi birçok sorunla karşı karşıya kalırsınız. Yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak için cildinizdeki kolajen üretimini desteklemeniz gerekir. Kolajen üretimini desteklemek için profesyonel cilt bakım ürünlerinden önce doğal kolajen desteği sağlayan ürünlere bir şans vermelisiniz.

Posta.com.tr| Kolajen cildin dolgun görünmesini sağlar ve kırışıklıkların görünümünü azaltır. Kolajen ayrıca kemiklerinizi, eklemlerinizi de korur.

Haberin Devamı

Kolajen vücudunuzun ihtiyacı olan amino asitler, prolin ve glisin açısından zengindir. Kolajen vücutta en bol bulunan proteinlerden biridir. Kolajen cilt için bir gençlik kaynağı olarak görülür.

Ancak yaşınız ilerledikçe cildinizdeki kolajen miktarı da azalır. Kadınlar genellikle 20'li yaşlarının ortalarında her yıl yaklaşık olarak yüzde 1 oranında kolajen kaybı yaşar. 20'li yaşlar sonrasında ile yüzde 30 oranuıda kolajen kaybı yaşanmaya başlar. Kolajen üretimini azaltan tek faktör yaş değildir.

Kolajen üretimini azaltan diğer etkenler;

  • Düzensiz beslenme,
  • C vitamini eksikliği,
  • Cilt bariyerinin güçsüzleşmesi,
  • Yoğun kozmetik kullanımı,
  • Uyku bozuklukları,
  • Stres

Kolajen üretimi azaldıkça ciltte kırışıklıklar, ince çizgiler ve koyu lekeler daha belirgin hale gelir. Cildiniz sarkar ve eski sıkılığını kaybeder.

Kolejen üretimini desteklemek için piyasada birçok ürün bulunur. Ancak bunun yerine kolajen desteği sağlayan besinlerden de faydalanabilirsiniz. Karpuz, en etkili kolejen kaynağı besinlerin başında gelir. Karpuz içerisinde bol miktarda A, C ve E vitaminlerini barındırır. 

Haberin Devamı

Bu vitaminler kolejen üretiminin ayrılmaz bir paçasıdır. İçerisinde yüksek miktarda su bulunan karpuz, cilt için adeta bir nem deposudur.

Bu özelliği ile de cilt üzerinde üst düzey bir koruma sağlar. Cildi dış etkenlere karşı güçlü hale getirir. Takviye kolejen desteği almadan önce karpuz tüketerek ve karpuzu cildinize uygulayarak yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırabilirsiniz.

Karpuz, içerisindeki C vitamini sayesinde kolejen üretimini destekler. İçerisindeki bileşenler sayesinde cilt kolajen kaybı yaşamaz. Karpuz böylece cildi kalınlaştırır ve ince çizgileri doldurur. Karpuz içerisindeki C vitamini sadece ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltmakla kalmaz, aynı zamanda bu kırışıklıkların tekrar oluşmasını da engeller.

Karpuz harika bir kolajen desteği sağlamasının yanı sıra çok iyi de bir nemlendiricidir. Karpuz içerisinde büyük miktarda su depolar.

İçerisinde hem E hem de C vitamini bulunan karpuz, cildin alt katmanlarına kadar nüfuz ederek ve cildi besleyerek kuruluk sorununun önüne geçer. Cilt kuruduğunda pul pul dökülür ve daha hızlı kırışır. Ancak karpuz cilde nem depoladığı için cildin dolgun, canlı ve her an nemli olmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

Cilt için iyi bir vitamin deposu olan karpuz, bu vitaminler sayesinde de cildi güçlü hale getirir. Cilt yapısı gereği çok hassastır. Bu sebeple dış etkenlerden de çok hızlı bir şekilde etkilenir.

Karpuz yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisiyle cildi onarır ve korur. Güneş sebebiyle oluşan lekelerin görünümünü hafifletir. Karpuzun cilde faydaları saymakla bitmez. Cilt için adeta şifa deposu olan karpuz nasıl kullanılır?

Karpuzu cilt bakımında kullanmanın çeşitli yolları bulunuyor. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz;

  • Karpuzu yiyin: Karpuz yiyerek cildinize her türlü amino asidi, antioksidanı ve vitamini depolayabilirsiniz. Bu sebeple yaz aylarında karpuzu her gün bol miktarda tüketmeniz önerilir.
  • Karpuz ile tonik yapın: Cildi sıkılaştırmak, arındırmak ve gözenekleri temizlemek için tonik kullanmak gerekir. Karpuz kullanarak doğal bir tonik elde edebilirsiniz. Karpuzu yüzünüze gezdirip tonik olarak uygulayabilirsiniz. Cilt bakım rutininize karpuzu tonik olarak kullanmayı dahil ederek aydınlık bir cilde sahip olabilirsiniz.
  • Nem deposu karpuz: Karpuzun iyi bir nemlendirici olduğunu açıklamıştır. Karpuzu nemlendirici kremler yerine de kullanabilirsiniz. 1 dilim karpuzun suyunu çıkarıp pamuk yardımıyla cildinize sürebilirsiniz. Haftada 2-3 kez bu yöntemi cildinize uygulayarak nem desteği sağlayabilirsiniz.

ÖNEMLİ! Karpuzu cildinize sürmeden önce mutlaka dikkatli olmalısınız. Çünkü doğal ürünler bile hassas ciltlerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Karpuzun cilde yan etkisi yok denecek kadar azdır. Ancak hassas bir cildiniz varsa karpuzu sürmeden önce bileğinizde test etmeniz önerilir.