Bakım Kolajen üretimini destekliyor! Cildi güzelleştiriyor

Kolajen üretimini destekliyor! Cildi güzelleştiriyor

Paylaş
Kolajen üretimini destekliyor! Cildi güzelleştiriyor

Cilt sağlığınızı önemsiyorsanız ve cildinizin her zaman ışıl ışıl parlamasını istiyorsanız tükettiniz besinlere dikkat etmeniz gerekir. Cilt için sağlıklı besinleri tüketmeye başladığınızda cildinizi güçlendirebilir ve her an genç kalmasını sağlayabilirsiniz. Cilde iyi gelen besinlerden biri de yer fıstığı... Yer fıstığı, kırışıklıklar ve yaşlılık lekeleri gibi yaşlanma belirtileriyle savaşmaya yardımcı olan güçlü antioksidanlar içeriyor.

Yer fıstığı mükemmel bir besin kaynağıdır. Yer fıstığı yüksek protein içeriği ve sayısız yararı nedeniyle harika bir besin olarak kabul edilir. Harika bir sağlıklı yağ, lif, vitamin ve mineral kaynağıdır.

Haberin Devamı

Yer fıstığı, kolesterolü düşürmeye ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olmak gibi birçok fayda sağlar.

Yer fıstığı aynı zamanda vücudu serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan korumaya yardımcı olabilecek antioksidanlar açısından da zengindir.

Yer fıstığı tüketerek cilt sağlığını da koruyabilir ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırıyor. Ayrıca iltihaplanmayı azaltmaya, sindirim sağlığını geliştirmeye yardımcı olur.

Yer fıstığı aynı zamanda vücudu serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan korumaya yardımcı olabilecek antioksidanlar açısından da zengindir. Yer fıstığının cilde faydalarını bu yazımızda bulabilirsiniz.


İŞTE YER FISTIĞININ CİLDE FAYDALARI

YAŞLANMA KARŞITI:  Yer fıstığı, kırışıklıklar ve yaşlılık lekeleri gibi yaşlanma belirtileriyle savaşmaya yardımcı olan birkaç antioksidan içerir. Cildin her zaman sıkı ve genç görünmesine yardımcı olur.

Haberin Devamı

CİLDİ NEMLENDİRİR: Cilt her zaman neme ihtiyaç duyar. Yer fıstığı, cildi nemli tutmaya ve doğal nemini korumaya yardımcı olan harika bir esansiyel yağ asitleri kaynağıdır.

AKNE İLE SAVAŞIR: Yer fıstığında bulunan vitaminler, mineraller ve antioksidanların akneye neden olan bakterilerle savaşmaya ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olduğuna inanılır.

CİLDİ GÜNEŞTEN KORUR: Yer fıstığı, cildi UV ışınlarının zararlı etkilerine karşı korumaya yardımcı olan güçlü bir antioksidan olan E vitamini içerir. Cildi güneş ışınlarından korur ve hasar görmesini engeller.

KOLAJEN ÜRETİMİNİ DESTEKLER: Yer fıstığı, cildin dolgun ve genç görünmesini sağlayan kolajen üretimini uyarmaya yardımcı olan çinko açısından yüksektir. Cildi sıkılaştırır ve sarkmaları önler. Kırışıklıklar ile savaşır. İnce çizgilerin görünümünü azaltır.

CİLDİ AYDINLATIR: Yer fıstığı, cildi aydınlatmaya ve pigmentasyonu azaltmaya yardımcı olan harika bir C vitamini kaynağıdır. Cildi onarır. Cilt tonunu eşitler ve daha parlak görünmesine destek olur.

CİLDİ İYİLEŞTİRİR: Yer fıstığı, cildi iyileştirmeye ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan hayati besinler açısından zengindir. Cildi dış etkenlere karşı daha güçlü hale getirir

Haberin Devamı

KOYU HALKALARI AZALTIR:  Yer fıstığında bulunan yüksek K vitamini ve yağ asitleri koyu halkaların görünümünü azaltmaya yardımcı olur.

CİLT KUSURLARINI GİDERİR:  Yer fıstığı, serbest radikallerle ve çevresel hasarla savaşmaya yardımcı olan antioksidanlarla doludur.

CİLDİ YUMUŞATIR: Yer fıstığından elde edilen yağ, cildi yumuşatmaya ve beslemeye yardımcı olan harika bir doğal nemlendiricidir.