Bakım Kristal içerikli sıvı yüz gençleştirme! Kalsiyum hidroksiapatit ne kadar etkili?

Kristal içerikli sıvı yüz gençleştirme! Kalsiyum hidroksiapatit ne kadar etkili?

Paylaş
Kristal içerikli sıvı yüz gençleştirme! Kalsiyum hidroksiapatit ne kadar etkili?

Bu dönemde en gündem işlemler arasında yer alan kristal dolgulu sıvı yüz gençleştirme yöntemi derideki kolajeni arttırmasıyla fark oluşturuyor. Cildimiz için son derece önemli olan kolajenin kalsiyum kristalleri sayesinde yeniden oluşumu destekleniyor. Posta.com.tr okurları için tüm ayrıntıları uzmanına sorduk.

Bahar Saygılıer / Posta.com.tr | Erken yaşlanma süreci, genetik ve çevresel birçok faktörden etkilenir. Sağlıklı bir beslenme ve sağlıklı bir yaşam anlayışı cilt yaşlanmasını önleme de en önemli etkendir ancak yaşlanma izlerini geri döndürmez. Bu noktada devreye giren medikal estetik uygulamaları, cildinizle ilgili bir çok sorunda destekleyici hatta koruyucu oluyor.

Haberin Devamı

Son dönemin en popüler yaşlanma karşıtı uygulamalarından biri; “mineral aşı”, “porselen dolgu” ve “kristal dolgu” olarak da bilinen Kalsiyum Hidroksiapatit dolgu kas, kemik, kıkırdak ve deriyi aynı anda yenileyebilme özelliğine sahip. Cilt üzerinde tek seansta yenilenme sağlamasıyla kısa zamanda tercih edilir hale geldi.

Kırışıklıkların giderilmesi için uygulanan yöntemler ve ürünler birçok kez genç ve canlı görüntüyü geri kazanmak için yeterli olmaz. Yerçekimine karşı gelmek ve genç bir görünüme yeniden kavuşmak için yüz, gerçek hacme ihtiyaç duyar.

Uzmanlar, kistal içerikli sıvının, birçok farklı etkiyi bir araya getirerek yaşlanma karşıtı sorunlara karşı etkili olduğunu belirtiyor.

Peki, bu kalsiyumlu, kristal sıvı dolgu maddesi “Kalsiyum hidroksiapatit” tam olarak nedir?

Haberin Devamı

Medikal Estetik Hekimi Dr. Mesut Ayyıldız kristal içerikli yüz gençleştirme uygulamasını şu şekilde tanımlıyor;

Kalsiyum hidroksiapatit içeriğinin okyanuslardaki derin deniz mercanlarından laboratuvar ortamında elde edilen yarı kalıcı özellik gösteren alerjenik olmayan biyo uyumlu bir dermal dolgu maddesinin özel bir ölçüyle sıvılaştırılarak mezoterapi tekniği ile cilde uygulanması ile yapılan son zamanların en çok tercih edilen estetik uygulamasıdır.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Ayyıldız, bu sıvının yapısında sulandırılmış karboksimetliselüloz solisyonunda çözülmüş kalsiyum mikroküreciklerinin bulunduğunu, el sırtı uygulamaları ve boyun bölgesi iyileştirmede FDA ve CE onaylı olduğunu belirtiyor. Kristal yüz gençleştirme uygulaması cildinizdeki derin kırışıklıkları ve çöküklükleri doldurarak hacmini geri kazanmasını sağlıyor. Üstelik kolajen yeni kolajen üretimini de tetikliyor.

Dr. Ayyıldız, “Hidroksiapatit'in, uygunlandığı bölgelerdeki hacimi eski haline getirir. Derin kırışıklıklar, çökük ya da sarkık yanaklar yok olur ve doğal yüz konturları geri döner.” diyor.

Peki, tek seansta etkili olabilen bu dolgu nasıl çalışıyor? Dr. Ayyıldız, “Kalsiyum kristalleri mezoterapik uyarı başlatma özelliğine sahiptir, elastin- kolajen liflerinin yeniden oluşumunu tetikler ve böylece vücudumuzda artan yeni kolajen oluşumu ile hızlı ve etkili cilt iyileşmesi sağlanır.” diyor.

Haberin Devamı

Dr. Ayyıldız, kristal dolgu ile diğer dolgu maddelerine kıyasla daha doğal bir görünüm elde edilebildiğini söylüyor.

KOLAJEN ÜRETİMİNİ AKTİF HALE GETİRİYOR

Dr. Ayyıldız, “Kalsiyum kristal ürünü cilde enjekte edildikten sonra anında görünür bir değişme yaratır. Bununla birlikte asıl etkisi haftalar sonra daha iyi hissedilir. Çünkü dolgu enjekte edildikten sonra vücudunuzun doğal kolajen üretimini de aktive eder. Bu da cildinizin daha genç ve ışıltılı bir görünümde olmasını sağlar.” diyor.

Kolajen derimize esneklik ve dolgunluğu veren yapı taşıdır.

Kalsiyum Hidroksiapatit, kas, kemik, kıkırdak ve deriyi aynı anda yenileyebilme özelliğine sahip olduğundan ‘anti-aging’ özellikte bir dolgu maddesidir.

Dr. Ayyıldız, Hidroksiapatitin yapısal bileşenlerinin kalsiyum ve fosfat iyonları olduğunu ve bu maddelerin insan dokusunda doğal olarak bulunduğunu ve bu nedenle %100 vücuda uyumlu olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Bununla birlikte Dr. Ayyıldız, kalsiyum kristal dolgunun (mineral dolgu) göz çevresinde ve dudaklarda kullanılamayacağının altını çiziyor.

“Burun ve ağız yan çizgilerinin ( nazolabial sulkus) tedavisinde, yüz kemik çukurlukları ve yumuşak doku yetersizliklerinin doldurulmasında güvenle kullanılabilir.”

Medikal Estetik Hekimi Dr. Ayyıldız  bu uygulamanın başarısı ve kalıcılığı ile alakalı bilgiler veriyor;

  • Kristal içerikli sıvı yüz gençleştirme ile tek seansta çok başarılı sonuçlar alınmaktadır. Cildin yenilenmesini, canlanmasını ve inatçı çizgilenmelerin iyileşmesini mümkün kılan bu tedavinin kalıcılığı kişiden kişiye farklı olabilmekle birlikte ortalama 1.5 – 2 yıl sürebilmektedir.
  • Kalsiyum kristallerinin vücuttaki aktifliği 3-4 yıla kadar devam etse de tetiklediği yeni elastin-kolajen yapılanması 8-10 yıl sürebilir. Kanser, felç ve kalp krizi riskini azalttığından, diş ve kemik sağlığını koruduğundan, anemiyi ve kas kramplarını önlediğinden metabolik hastalıklar açısından da koruyucudur.