Bakım Melisa Döngel hatalı dolgusunu eritti! Peki dolgu eritmek zararlı mı?

Melisa Döngel hatalı dolgusunu eritti! Peki dolgu eritmek zararlı mı?

Paylaş
Melisa Döngel hatalı dolgusunu eritti! Peki dolgu eritmek zararlı mı?

Genç oyuncu Melisa Döngel, son birkaç aydır yaptırdığı dolgu ve estetik müdahalelerle magazin dünyasının gündemine bomba gibi düşmüştü. Hatalı dolgu operasyonlarından kaynaklı olarak yüzü oldukça değişen ve neredeyse tanınmaz hale gelen oyuncu, bu değişimiyle ilgili radikal bir karar aldı. Peki , dolgu işlemlerini eritmek zararlı mı, cilt üzerinde nasıl etkileri var? Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serhan Tuncer merak edilenleri posta.com.tr okuyucuları için paylaştı.

Programda da “Çene dolgum, biraz yanak dolgum var, biraz dudak, biraz da botoks. Ben benlikten çıkmışım aslında.” diyerek estetik yaptırdığını kabullenen Melisa Döngel belli ki bu değişimden memnun değildi.

Haberin Devamı

Geçen günlerde de göz altı bakımı için basur kremi kullandığını itiraf eden Melisa Döngel, bu itirafıyla da gündeme gelmişti. Yaptırdığı estetikler ve geçirdiği değişim nedeniyle sevenlerinden ve takipçilerinden tepki gören Melisa Döngel radikal bir karar aldı.  Ünlü oyuncu cildine yaptırdığı dolgu işlemini eritti. Peki, dolgu  eritmek cildin eski sağlığına kavuşmasına engel bir durum mu? Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serhan Tuncer'e sorduk.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serhan Tuncer 'Yüzde estetik amaçlı dolgu uygulamaları, botoks uygulamalarından sonra tüm dünyada en çok tercih edilen cerrahi dışı uygulamalar arasındadır. Yani ikinci sırada aslında botokstan sonra dolguların kullanım amacı yaşla birlikte yüzümüzdeki bir takım hacim kayıpları, bir takım oluklar, çukurlar, çizgilenmelerin düzeltilmesi amacıyla kullanılan aslında bir tedavi yöntemi. Bu amaçla kullanılan dolgular öncelikle kalıcı ve geçici dolgular olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bugün daha çok tercih edilen, güvenli de olduğu için kalıcı olmayan, yani geçici, kendi kendine zaman içinde eriyen dolgular bugün daha çok tercih ediliyor. Ama bu amaçla bile farklı içerikte dolgu ürünleri var.' dedi

Haberin Devamı

Prof. Dr. Serhan Tuncer dolgu uygulaması yaptırırken dikkat edilmesi gerekenleri sıralıyor;

Öncelikle doğru dolgu uygulaması için bu işi yapacak hekimin bu işi yapmaya yetkisinin olduğunu mutlaka kontrol etmek şart. Doğru kişiye bu dolgu uygulamasını yaptırmak gerekiyor.

İkincisi doğru bir uygulama yapılması gerekiyor. Bu ne demek? Hastanın ya da kişinin ihtiyacı neyse oraya yönelik doğru ürünü kullanmak doğru bir şekilde uygulamak ve miktar olarak da ihtiyacı olduğu kadarını uygulamak. Yani bizim aslında gördüğümüz doğallıktan uzaklaşmış, kişinin yüzünü kötü gösteren uygulamalar aslında gereğinden fazla miktarda kullanılan ürünlerle ihtiyacının ötesindeki uygulamalardan dolayı ortaya çıkıyor diyebiliriz.

O nedenle şöyle özetlenebilir; doğru ve yapmaya yetkin kişilere yaptırdığımız doğru uygulamalar aslında doğal ve iyi sonuçları bizlere sunuyor. Aksi takdirde tabii ki istenmeyen sonuçlar, kötü sonuçlarla karşılaşmak çok mümkün. Burada tabii kullanılan ürünler de çok önemli. Kalitesinin den emin olduğumuz, işte Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış kabul gören ürünlerin yüzde kullanılması da hem iyi sonuçlar elde etmek açısından hem de herhangi bir komplikasyon çıkmaması açısından çok çok önemli.

Haberin Devamı

ERİYEN DOLGULAR TERCİH EDİLMELİ

Tuncer "Biz aslında bugün daha çok tercih edilenin hem güvenli olduğu için hem de daha iyi sonuçlar verdiği için zaman içerisinde doku içerisinde eriyen dolguları tercih ediyoruz. Bunlar tabii kullanılan ürüne göre yapılma şeklinde ve miktarına göre ve yüzde yapıldığı bölgeye göre farklı kalıcılık süreleri var. Yani bu kalıcılıklar 6 ay ile 2 yıl arasında değişiyor. Aslında bu dolgular dokular tarafından zaman içerisinde yavaş yavaş eriyerek ortamdan uzaklaştırılıyor. Tabii ki herhangi bir sorun çıktığında veya bu dolguların ortamdan daha çabuk bir şekilde uzaklaştırılması gerektiğinde de dolgu eritme işlemleri gündeme gelebiliyor. Ama her dolgu maddesi eritilemiyor ya da yok edilemiyor. Özellikle hyalüronik asit içerikli dolgular hyalüronidaz denen bir ilaçla bir enzimle eritilmesi mümkün. Bu bir nevi aslında bu dolguların antidotu gibi düşünebiliriz. Eğer bir bölgede gereğinden fazla miktarda verildiyse, kişiyi mutsuz edecek düzeyde bir dolgu dokuların içerisinde varsa veya bir komplikasyon, bir enfeksiyon ya da bir reaksiyon gibi bir sorun çıkarmış ve bu dolguların bu ortamdan uzaklaştırılması gerekiyorsa O zaman bu dediğimiz ilaçla enzimle dolgular eritilebilir ortamdan uzaklaştırılabilir." dedi.

Haberin Devamı

DOLGU ERİTMEK DOKULARA ZARAR VERİR Mİ?

Aslında doğru bir şekilde yapıldığında dokulara zarar vermiyor. Spesifik olarak dolguları eritip dokulara çok fazla zarar vermiyor. Ama tabii ki bu işlem defalarca tekrarlanırsa, hani dolgular yapılıp, eritilip, yapılıp, eritilip böyle bir süreç tekrarlanacak olursa eğer o zaman tabii ki dokularda bir takım deformasyonlar kalıcı bozukluklar ortaya çıkabilir.