Bakım Meme estetiği yaptırmadan önce dikkat!

Meme estetiği yaptırmadan önce dikkat!

Paylaş
Meme estetiği yaptırmadan önce dikkat!

Tüm dünyada estetik işlemler çok popüler hale geldi. En çok yapılan estetik işlemlerin arasında da meme büyütme estetiği yer alıyor. Çoğu kadın küçük olan memelerinden dolayı kendini rahatsız hissediyor ve bu sebeple de meme büyütme ameliyatlarını tercih ediyor. Çekici bulunan meme yapısı yıllar içerisinde değişiklik gösterse de özellikle son yıllarda daha doğal görünümlü meme estetikleri ön plana çıkıyor. Meme estetiği ile ilgili merak edilen tüm detayları uzman isim Posta.com.tr okurları için anlattı.

Aydan Durak/Posta.com.tr| Meme, emzirme fonksiyonu sayesinde tarih boyunca hep kadınların simgesi olarak görülür. Bu sebeple her kadın memelerinin görüntüsünü önemser. Meme küçüklüğü bazı kadınlarda özgüvensizliğe sebep olur. Hatta kıyafet seçimlerini bile zorlaştırır. Bu nedene dünyada en çok yapılan estetik işlemlerinin başında meme büyütme estetiği yer alır. Meme büyütme estetiği ile ilgili merak edilen detayları Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Eskalen, tek tek açıkladı.

Haberin Devamı

Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Eskalen, dünyada en çok yapılan estetik işlemlerinin başında meme estetiğinin geldiğini ve meme yapısının ve büyüklüğünün yıllar içerisinde değişiklik gösterdiğini belirtiyor.

"Yıllar içerisinde çekici bulunan meme yapısı ve büyüklüğü neredeyse her jenerasyonda değişiklik gösteriyor. Bu değişimde en büyük etkiye medya, reklam ve Hollywood sinema endüstrisi sahip.90’lı yıllar ve 2000’lerin başında yüksek hacimli meme görüntüsü talep edilirken günümüzde daha fit vücutlar ve bunlara uyumlu olacak doğal meme görüntüsü arzulanıyor."

MEME ESTETİĞİNDEN SONRA VÜCUTTA İZ KALIYOR MU?

Meme büyütme estetiği genellikle kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Meme büyütme estetiği yaptırmak isteyenler genellikle vücudunda iz kalmasından korkuyor. Peki, meme estetiğinde sonra vücutta iz kalıyor mu?

Haberin Devamı

"Meme estetiği tamamiyle kişiye özeldir ve planlaması tamamen kişinin beklentisine, kendi memesine ve gövde yapısına göre yapılır. Planlamada 3 boyutlu animasyon teknolojilerinden faydalanılması, sonucun meme estetiği yapılan kişi tarafından tatmin edici olmasında oldukça yardımcıdır. İmplant ile meme büyütme ameliyatında 3 farklı yöntem kullanılabilir. Bunlardan ek sık yapılanı meme alt kıvrımıdır. İzin meme altına saklanması sayesinde görsel olarak sonuç oldukça tatmin edicidir. ’Meme çevresinde hiç iz kalmasın’ isteği olan kişiler için izi koltuk altına saklamak bir diğer yöntemdir.3 tercih ise meme başı çevresinden yapılan kesilerdir; iz ,renkli kısım ve normal cilt arasında kamufle edilir. Meme implantının yerleştirileceği alan olarak da kas altı ve kas üstü alanlar mevcuttur. Burda göz önüne alınan kriter hastanın kendi memesinin implantı kamufle edebilecek miktarda olup olmadığıdır. Genellike yeterli meme dokusu olan hastalarda kas üstü tercih edilirken, az olan hastalarda kas altı plan tercih edilir."

ÇOK KISA SÜREDE NORMAL HAYATA DÖNEBİLİRLER

Aşırı küçük ve düz bir meme görüntüsünden rahatsız olan kadınlar meme büyütme estetiği yaptırdıktan sonraki sürecin nasıl olacağını da merak ediyor. Meme büyütme estetiği sonrasında estetik yaptıran kişiler çok kısa bir sürede normal hayatlarına tekrar geri dönebiliyor

Haberin Devamı

"Meme büyütme planlaması yapılırken bir diğer kriter ise protez seçimidir. Günümüzde yuvarlak, damla ve akıllı implant olarak bilinen karma tip ( ayakta damlalaşıp yatınca yuvarlaklaşan) meme implantları mevcuttur. Bununla beraber çok sayıda hacim seçeneği vardır. Meme estetiği için kullanılacak en doğru implant kararını, ancak kişinin beklentisini iyi anlamış olan doktoru karar verebilir. Diğer estetik operasyonlara kıyasla 1 saat gibi oldukça kısa sürede gerçekleşmesi nedeniyle hastaların anesteziye maruziyeti kısa olur ve çok hızlı normale dönüş gerçekleşir. Hastalar genellikle aynı gün veya ertesi gün taburcu olabilir. Operasyon sırasında yapılabilecek ağrı blok uygulamaları ve taburculuk sırasında reçete edilen ağrı kesicilerle sürecin hasta açısından en az ağrı oluşacak şekilde gerçekleşmesi amaçlanır."


MEME BÜYÜTME ESTETİĞİ EMZİRMEYİ ETKİLER Mİ?

Haberin Devamı

Meme büyütme estetiği ile ilgili merak edilen konuların başında ‘Meme büyütme estetiğinin emzirmeyi etkiler mi?’ ve "Meme implantı patlar mı?" soru geliyor. Dr.Eskalen, merak edilen soruları detaylarıyla yanıtladı.

"Meme büyütme estetiği emzirmeyi etkilemez. Ayrıca günümüzde kullanılan son jenerasyon implantlarda çok çok yüksek bir olasılıkla patlama gibi bir durum söz konusu bile olmaz. Uzun dönem düşünüldüğünde, yüksek hacimli implant seçmemek hem kullanım konforu sağlamakta hem de daha hafif olması sebebiyle ilerde oluşabilecek sarkmaları engeller."

"DIŞARIDAN DOLGU MADDESİ ENJEKTE ETMEK TAM BİR CİNAYET"

Meme büyütme estetiğinin çok dikkatli ve güvenilir yöntemlerle yapılması gerekiyor. Meme büyüme estetiğinde dünyanın birçok ülkesinde yasak olan bir yöntem var. Dışarıdan dolgu maddeleri enjekte edilerek yapılan bu büyütme işlemi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Uzman isim meme büyütme estetiği yaptırırken iyi araştırma yapılması gerektiği konusunda uyarıyor.

Haberin Devamı

"Meme büyütme estetiği sadece meme implantı veya kişinin kendi yağ dokusunun meme implantıyla birlikte uygulanması ile yapılır. Dünyanın birçok ülkesinde yasak olan, memeye dışardan dolgu maddeleri enjekte edilerek yapılan büyütme işlemi meme dokusu için kelimenin tam anlamıyla bir cinayettir ve sonrasında birçok enfeksiyona , yabancı cisim reaksiyonuna yol açar. Tedavisi ise oldukça güç olup meme kaybına kadar gider."

ESTETİK YAPILAN MEMELER DE SİMETRİK OLMAZ

Hiçbir kadının doğal memelerinin simetrik olmadığını söyleyen Dr.Eskalen "İmplant ile yapılan meme büyütme estetiği, operasyon sonrası mutluluk oranının en yüksek olduğu cerrahi işlemlerden biridir. Bu oranı arttıran etmenlerin içinde belki de en önemlisi kişiyi anlamak ve sonuç ile ilgili gerçekçi yanıtlar vermektir. Anatomik olarak doğuştan memeleri birbiri ile yüzde 100 simetrik olan hiçbir kadın yoktur ve operasyon sonrası da yine yüzde 100 simetrik olmaz. Bu durum aslında hem doğal hem de güzeldir. Bunu özetleyen çok güzel bir plastik cerrahi atasözü vardır, ’Memeler ikiz değil, kız kardeştir." dedi.