Bakım Mini karın germe ile sarmış deriye çare oluyor

Mini karın germe ile sarmış deriye çare oluyor

Paylaş
Mini karın germe ile sarmış deriye çare oluyor

İster kilolu olun, ister zayıf olun özellikle hızlı kilo alıp verme ve hamilelik gibi süreçler karın bölgesindeki derinin gevşemesine ve sarkmasına neden olur. Derideki bu sarkmalar estetik açıdan rahatsız edici olabilir. Çeşitli egzersiz ve diyet yöntemleriyle azaltılabilse de bazı durumlarda sarkan derinin yok olması için estetik operasyonlardan faydalanmak gerekebiliyor. Posta.com.tr okurları için mini göbek germe hakkında bilgiler aldık.

Yaşlanma, hamilelik ve kilo alımı, özellikle bel ve kalça çevresi olmak üzere, vücut formuna zarar verir. Cilt gevşekliği ve inatçı yağlar, karın ve kalçalara deformitelerine katkıda bulunur. İstediğiniz kıyafetleri giymeyi zorlaştırır ve ayrıca bel ağrısını artırır.

Haberin Devamı

Bazı kişilerde doğum veya fazla kilo alıp verme sonrası göbek altındaki deri kalitesi çok bozulmamış, deride çatlak yok ancak belli bir miktar deri fazlalığı vardır. Sağlık açısından bir sorun teşkil etmese de estetik olarak rahatsızlık verici olabilen bu durum için estetik cerrahiden faydalanılabiliyor.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Sarper Mete, gebelik veya kilo verme sonrası karın bölgesinde oluşan deri gevşekliğinin ve sarkmaların estetik cerrahinin alanına giren küçük bir operasyonla düzeltilebildiğini söyledi. 

GÖBEK DELİĞİNİN ALTINDAKİ BÖLGEYİ KAPSIYOR

"Mini karın germe  işlemi sadece alt karın bölgesindeki fazla derinin çözümüne odaklanan bir karın germe seçeneğidir." diyen Plastik Cerrahi Uzm. Dr. Mete, "Gebelik veya kilo verme sonrası deri gevşekliği ve sarkması, kas gevşekliği sadece göbek deliğinin altını etkilemiş ise mini karın işlemi düşünülmelidir. Bu işlem tam karın germe işlemine göre daha az bir bölgeyi kapsar." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Göbek deliği çevresinde iz oluşmuyor

Uzm. Dr. Mete, "Mini karın germenin tam karın germeye göre en belirgin farkı daha az kesi gerektirmesi. Yaklaşık 15-20 cm’lik bir kesiyle işlem gerçekleştiriliyor. Daha az miktarda doku ve yağ atılırken, işlem sonrası sadece alt karın bölgesinde  değişiklik olup üst karın bölgesini etkilemiyor. Ayrıca alt karın germe işlemi sonrası göbek deliği pozisyonu ve şekli değişmiyor. Göbek deliği çevresinde kesi olmaması sebebiyle bu bölgede iz de oluşmuyor." şeklinde konuştu.

 

KİMLER İÇİN UYGUN?

"Mini karın germe işlemini tavsiye ettiğimiz durumları 3 ana başlıkta sıralayabiliriz" diyen Uzm. Dr. Mete, mini karın germe ameliyatının kimlere yapılabildiğini şu şekilde sıraladı; 

  • Üst karnı düz gelip alt karın bölgesinde şişkin karın görüntüsü olanlar,
  • Zayıf olan ancak pubis bölgesinin üzerinde fazla deri ve yağlanması olanlar
  • Alt karın kaslarının önünde yağ ve deri birikimi olanlar."

İYİLEŞME SÜRESİ DAHA KISA

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Sarper Mete "Mini karın germe işlemi tam karın germeye göre daha kısa iz bırakır ve iyileşme dönemi oldukça kısadır.  Az invazif sayılan bir estetik cerrahi girişimdir ve göbek deliğini aşağı çekerek, o bölgede daha estetik bir görüntü sağlar. Ameliyat sonrası bir gece hastane yatışı yeterlidir. Aynı gün hasta yürüyebilir. İlk 3 gün ağrı olasılığı olsa da hasta yaklaşık 10 gün sonra iş hayatına dönebilir." dedi.

Haberin Devamı