Bakım Mustafa Sandal'ın karın kasları tartışma yarattı! Erkeklerde yeni trend: Baklava estetiği

Mustafa Sandal'ın karın kasları tartışma yarattı! Erkeklerde yeni trend: Baklava estetiği

Paylaş
Mustafa Sandal'ın karın kasları tartışma yarattı! Erkeklerde yeni trend: Baklava estetiği

Son günlerde Şarkıcı Mustafa Sandal'ın plajda çekilen görüntüleri tartışma yaratmıştı. Sandal'ın kaslarını estetik olduğu iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu iddia sonrasında da karın kası estetiği operasyonları akıllara geldi. Tatil sezonunun başlamasıyla birlikte hem kadınlar hem de erkekler plaj vücudu görünümüne sahip olmak istiyor. Egzersiz ve diyet ile bunu başaramayanlar estetik işlemleri tercih ediyor. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Eskalen, karın kası estetiği ile ilgili merak edilenleri Posta.com.tr okurları için paylaştı.

Aydan Durak/ Posta.com.tr| Mustafa Sandal'ın karın kasları geçtiğimiz günlerde magazin gündemine bomba gibi düşmüştü.  Bu görüntüler sonrasında estetik karın kasları tartışması başladı.  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Eskalen, karın kası estetiği ile ilgili merak edilenleri açıkladı.

Haberin Devamı

Plaj vücudunun genellikle yağ oranı düşük, kas hatları keskin bir biçimde belirgin olan bir görünümü temsil ettiğini söyleyen Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Eskalen, karın kası estetiğinin son yıllarda çok popüler hale geldiğini dile getirdi.

Karın kası estetiği liposuction (yağ emilimi) ameliyatının ileri teknik ve bu tekniğe uygun özel cihazların kullanımı ile gerçekleştirilir. Liposuction ile cilt ve kasların arasında kalan yağ dokusuna aynı heykel sanatı icra eder gibi gölgeler ve çıkıntı bölgeler oluşturularak alttaki kas anatomisinin cilt üzerine yansıması sağlanır. Çoğunlukla ultrasonik liposuction gibi enerji bazlı cihazlardan faydalanılarak sonucun daha keskin ve güzel olması sağlanır.


KARIN KASI ESTETİĞİ HER VÜCUDA UYGUN DEĞİL

Karın kası estetiğinin her vücuda uygun olmadığını açıklayan Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Eskalen, "Bu operasyon için ideal hasta grubu fit görünüme yakın ancak kas hatlarında belirginliğe sahip olmayan kişilerdir" dedi.

Ne yazık ki her kişi bu operasyon için uygun değildir. Bu işlemin bir kilo verme operasyonundan ziyade bir vücut şekillendirme operasyonu olduğunun bilinmesi gerekir. Bu operasyon için ideal hasta grubu fit görünüme yakın ancak kas hatlarında belirginliğe sahip olmayan kişilerdir. Yağ oranı yüksek kişilere uygulanıldığında doğallıktan ve estetikten uzak bir görünüme (ninja kaplumbağa görüntüsüne) neden olabilir.

OPERASYON SONRASINA DİKKAT

Karın kası estetiği yaptırmayı düşünenler genelde bu işlemin kalıcı olup olmadığını da çok merak ediyor. Op. Dr. Alper Eskalen, karın kası estetiği sonrası liposuction yapılan bölgelerdeki yağ hücreleri emildiği için bölgesel olarak sonucun kalıcı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Karın kası estetiği sonrası liposuction yapılan bölgelerdeki yağ hücreleri emildiği için bölgesel olarak sonuç kalıcıdır, ancak operasyonu geçiren hastaların hayatlarını spor ve diyetle destekleyerek devam ettirmesi sonucun kalıcılığını asıl sağlayan etkendir. Diyete dikkat edilmediğinde, vücudumuz alınan kalorileri bir şekilde yağa çevirerek depolayacaktır. Operasyon öncesi karın bölgesinde yağlanma olan bir kişide liposuction yapılan bölgelerdeki yağ hücreleri azaldığı için, liposuction yapılmayan bölgelerde operasyon öncesine göre daha fazla yağ birikmesine sebep olur. Bu nedenle diyet oldukça önemlidir.Sporla birlikte kasların belirginliğini arttıracak egzersizlerin hayata adapte edilmesi ise liposuction yapılan bölgelerde hem doğal görünümü destekleyecek hem de hastaya fitlik sağlayacaktır. Eğer kişi ‘ameliyat oldum, istediğim kadar yemek yiyebilirim!’ gibi bir düşünceye sahipse, vücudu ne yazık ki çok süre geçmeden ona yanıldığını kanıtlayacaktır.


EN BÜYÜK YANLIŞLARDAN BİRİ: KARIN BÖLGESİNE ODAKLANMAK

Karın estetiğinde yapılan yanlışlardan bir diğeri ise sadece karın bölgesine odaklanmak olduğunu ifade eden Op. Dr. Alper Eskalen, Oysaki bu estetikte, tüm vücuda komple bir estetik ünite olarak bakmak gerekmektedir. Karnı baklava şeklinde olup göğüs, bel, sırt ve kol bölgesinde yağlanma sebebiyle hatların belli olmadığı bir görünüm ne yazık ki operasyon yapıldığını belli eder. Bu nedenle bu estetik uygulanacaksa sadece karın bölgesine gerekli olan tüm bölgelere uygulanmalıdır. Yine gerekli olan bölgelerde kas belirginliği arttırmak amacıyla diğer bölgelerden alınan yağlar enjekte edilebilir. Hastanın fiziksel özellikleri iyi değerlendirilir ve güzel bir planlama ile gerçekleştirilirse operasyon geçirildiğini profesyonel gözler dışında kimse anlamaz." dedi.

İYİLEŞME SÜRECİ 1 YILI BULUYOR

Karın kası estetiği sonrasında iyileşme sürecinin zaman aldığını söyleyen Op. Dr. Alper Eskalen, tam sonucu görebilmek için en az 1 sene beklemek gerektiğini söylüyor.

Karın kası estetiği sonrası iyileşme süreci sonuca etki olarak en az operasyon kadar önemlidir. Genellikle hastanede 1 ya da 2 gece yatış olur , 1 ay civarında kullanılacak operasyona özel korse giyilir. Erken dönemde operasyona bağlı ödemler oluşur , bu ödemler operasyondan sonraki ilk birkaç ay içinde kaybolur, cilt adaptasyonunun sağlanıp nihai sonuca ulaşıldığını söylemek için en az 1 sene beklemek gerekir. Operasyondan birkaç gün sonra başlanan drenaj masajları iyileşmeyi ve cilt adaptasyonunu hızlandırır. Korse kullanımında veya drenaj masajı yapılmasında eksikler varsa bu durum kesinlikle uzun dönem sonuca yansır

Karın kası estetiğinin giderek arttığını belirten Op. Dr. Alper Eskalen, "Güzel sonuca ulaşmada operasyona uygun hasta seçimi ve hekim-hasta uyumu her estetik işlemde olduğu gibi bu işlemde de oldukça önemlidir." dedi.

Haberin Devamı