Bakım Pamuk gibi ellerin sırrı ortaya çıktı

Pamuk gibi ellerin sırrı ortaya çıktı

Paylaş
Pamuk gibi ellerin sırrı ortaya çıktı

Cildinizin bakımı ve sağlığı kadar ellerinizin bakımı da büyük önem taşıyor. Gün içerisinde birçok farklı yüzeyle temas eden ellerinizde kir ve mikroplar birikebiliyor. Elleriniz dış etkenlerden dolayı nemini çok daha kolay kaybedebiliyor. Bunun sonucunda da ellerinizde kırışıklıklar, kuruluk ve cansızlık gibi birçok sorun ortaya çıkıyor. Her gün yorulan elleriniz bu sebeple aynı yüzünüz gibi özel bir bakıma ihtiyaç duyuyor. Ellerinize bakım yapmak ve pamuk gibi ellere sahip olmak için pratik birkaç yöntem var. Yumuşacık ellere sahip olmak için uygulamanız gereken adımları Posta.com.tr okurları için derledik.

Posta.com.tr | Güzel, bakımlı ve kusursuz görünen eller her kadının hayâli... Günlük hayatın yoğunluğundan dolayı ellerinize bakım yapmaya fırsat bulamıyor olabilirsiniz. Ancak ellerinizin bakımını yapmadığınız her gün, ellerinizin hızlı yaşlanmasına, kurumasına ve kırışmasına sebep olursunuz.

Haberin Devamı

Elleriniz gün içinde farklı birçok yüzey ile temas eder. Ayrıca hava şartlarından ve dış etkenlerden çok fazla etkilenir. Özellikle kış mevsiminin gelmesiyle ve havaların soğumasıyla birlikte ellerinizde aşırı kuruluk olabilir. Bu durum da ellerinizde çatlaklar meydana gelir.

Nemsizlikten ve bakımsızlıktan dolayı elleriniz çok kötü görünebilir. Çok fazla vakit kaybetmeden hemen ellerinizin bakımı için harekete geçmelisiniz. Pamuk gibi yumuşak eller için adım adım bu yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Ellerinizin bakımına geçmeden önce gün içinde mikrop barındıran bir çok alanla temas eden ellerinizi güzelce temizleyin.

Ellerinizi kurutmayan nemlendirici ve arındırıcı özelliği olan bir el sabunuyla ellerinizi nazikçe ovarak yıkayın. Ellerinizi aşırı soğuk ya da aşırı sıcak su ile yıkamayın. Çünkü ellerinizin nem dengesinin bozulmasına yol açarsınız. Ellerinizi mutlaka ılık su kullanarak nazikçe temizletin.

Haberin Devamı

NOT: Ellerinizi kurutan sabunlardan uzak durun.

Ellerinizi temizledikten sonra yavaş yavaş bakım yapmaya başlayabilirsiniz. Ellerinizin bakımına tırnaklarınızı şekillendirerek başlayın.

Öncelikle tırnaklarınızı bir törpü yardımıyla dilediğiniz gibi şekillendirin. Tırnaklarınızı istediğiniz uzunlukta kullanabilirsiniz. Sizi rahatsız etmeyecek bir şekilde tırnaklarınızı şekillendirdikten sonra yavaş yavaş tırnak kütiküllerini gidermek için harekete geçin.

Tırnak çevresinde biriken kütiküller ellerinizin bakımsız görünmesine yol açar. Tırnaklarınızın ve ellerinizin güzelliği ortaya çıkarmak için tırnak kütiküllerini temizlemeyi ihmal etmemelisiniz. Tırnak etlerinizi temizlerken oldukça dikkatli olmanız önerilir. Kullandığınız aletler, güvenli manikür çalışmasının başarısında büyük rol oynar. Bu sebeple iyi ve kaliteli manikür aletleri kullanmaya özen gösterin.

Kütikül temizlemek için;

  • Tırnak etleriniz yumuşayana kadar ılık suyun içerisinde bekletin.
  • Tırnaklarınızın çevresindeki ölü hücreleri ahşap kütikül çubuklarıyla ile geriye doğru itin.
  • Kalan kütikülü veya şeytan tırnaklarını manikür makası veya pens kullanarak temizleyin.
  • Tırnak etlerinizi özenle temizledikten sonra ellerinizi tekrar yıkayın.

Sağlıklı ve bakımlı ellerin sırrı bolca nemlendirici kullanmaktan geçiyor. Cildiniz de elleriniz gibi gün içerisinde nemini kaybediyor.

Ellerin aşırı kuruması ve nemini kaybetmesi ellerin cansız, mat ve kırışık görünmesine yol açıyor. Kuru eller rahatsızlık hissi de veriyor. Ellerinizi gün içerisinde yıkadıktan sonra hemen nemlendirmeniz öneriliyor. Bunun için cildinize en uygun nemlendirici kremi seçmeniz gerekiyor. Ellerinize nemlendirici kremle masaj yaparak nemlendirdikten sonra sıra ellerinize güç kalkanı oluşturmaya geliyor.

Haberin Devamı

Ellerinizde güneş ışınlarından ciddi zarar görür. Elleriniz UV ışınlarına çok fazla maruz kaldığınız elleriniz üzerinde lekeler ve kırışıklık gibi birçok problem ortaya çıkıyor.

Ellerinizi güneş ışınlarından korumak için yüzünüze uyguladığınız güneş koruyucu kremi kullanabilirsiniz. Her gün dışarı çıkmadan önce ellerinize güneş koruyucu krem sürün. Bu işlemi sadece yaz aylarında değil kış aylarında da yapın. Bu basit işlemleri uygulamayı alışkanlık haline getirerek pamuk gibi ellere sahip olabilirsiniz.