Bakım Saça zarar veren şeyler nelerdir? Saça zarar veren kötü alışkanlıklar

Saça zarar veren şeyler nelerdir? Saça zarar veren kötü alışkanlıklar

Paylaş
Saça zarar veren şeyler nelerdir? Saça zarar veren kötü alışkanlıklar

Saçlarınıza gereken özeni göstermediğinizde cansız, mat ve sağlıksız görünür. Saçlarınıza gereken bakımı uygulamadığınızda saçlarınızda zamanla kırılmalar ve dökülmeler meydana gelir. Saçlarınıza bakım yapmanız rağmen saç sorunlarıyla karşılaşıyorsanız alışkanlıklarınızı tekrar gözden geçirmeniz gerekir. Saç dökülmesine ve kırılmasına sebep olan bazı zararlı alışkanlıklar saçın canlılığını yitirmesine de sebep oluyor. Sağlıksız saçlarınızın sebebi tamamen günlük alışkanlıklarınızdan kaynaklı olabilir.

Düzensiz ve yetersiz beslenme, aşırı kimyasal işlemlere maruz kalma, mevsim değişikliği, yanlış bakım uygulamaları gibi bir çok etken saç sağlığını olumsuz yönde etkiler.

Haberin Devamı

Saçları zayıflatır ve zamanla kökten dökülmelere sebep olur. Özellikle saçlara gereken özeni göstermemek ve bakım yapmamak cansız, mat ve kuru saçlara sebep olur. Bakım yapmanıza rağmen saçlarınızın hala zayıf ve güçsüz olduğunu düşünüyorsanız bazı alışkanlıkları bırakmanız gerekir. Saç köklerini zayıflatan ve zarar veren alışkanlıkları Posta.com.tr okurları için derledik.

Sağlıksız saçların temel sebeplerinden biri yetersiz beslenmekten kaynaklı oluyor. Besin ve vitamin eksikliği vücuda giren demirin azalması saç köklerinin zayıflamasına ve zamanla dökülmesine sebep oluyor.

Beslenme listenizi meyve, sebze ve protein içeren gıdalarla zenginleştirmeniz gerekiyor. Böylece saçlara gerekli olan vitamini sağlayabilir ve saç köklerinin güçlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Saç dökülmesine sebep olan ve saçları güçsüzleştiren bir diğer etken de aşırı tuz tüketimi Fazla tuz tüketmek saç kalitesini düşürür. Saçların zayıf ve kırılgan olmalarına sebep olur. Pazı, tere, ıspanak ve lahana gibi yeşil sebzeler saç foliküllerini destekleyen keratine yardımcı olur.

NEMSİZ KALAN SAÇLAR ZAMANLA DÖKÜLÜYOR

Saçlarınızı şekillendirmeyi ya da duş sonrasında ısı ile kurutmayı seviyorsanız saç köklerinin ve saç tellerinin aşırı kurumasına sebep olursunuz. Saçlar kuruduğunda doğal nemini kaybeder. Nemsiz kalan saçlar cansızlaşır. Mat ve sağlıksız görünür. Sürekli yüksek ısıda saç kurutmak ve saçları şekillendirmek saçların hacmini kaybetmesine ve zayıflamasına yol açar. Saçlar incelir ve kopar. Aynı cildiniz gibi saçlarınız için de nem çok önemlidir.

Havadaki nem oranının azalması bile saç sağlığını doğrudan etkiler. Saç derisinin kurumasına ve kepeklenmesine yol açar. Özellikle soğuk havalarda saç diplerinde kaşıntı, tahriş ve kızarıklık gibi sorunlar ortaya çıkar. Dış etkenlerden ve mevsim değişimlerinden etkilenen saçlarınızı nem dengesini koruyacak koruyabilirsiniz.

Bu sebeple saçlarınızı mutlaka her banyoda saç kremi ile nemlendirmeli, saç serumları kullanmalı ve haftada 1 kez yoğun nem içeren maskelerden faydalanmalısınız. Ayrıca günde 2 litre su içerek de saçlarınızın doğal nem dengesini koruyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Saçlarınızı çok fazla kirli bırakan biriyseniz de saç sağlığınızı olumsuz yönde etkilersiniz. Düzenli olarak saç temizliği yapılmadığında saç köklerinde yağlar birikir ve saç kökleri nefes alamaz. Saçlardaki kirlilik saçların doğal yapısını bozar. Saç kalitesini düşürür. Kepek sorununu artırır. Zamanla saçların dökülmesine sebep olur. Bu sebeple saçlarınızı 2 günde 1 mutlaka temizlemeniz gerekir. Saçlarınız için tuzsuz doğal şampuanları kullanabilir ve saç kalitenizi koruyabilirsiniz.

Ayrıca saçlarınızı yıkarken kullandığınız suyun ısısı da saç sağlığını doğrudan etkiliyor. Aşırı sıcak ya da soğuk su ile yıkanan saçlar zarar görüyor. Aşırı sıcak su ile saçları yıkamak saç üstünde bulunan asit ve koruyucu lipit tabakayı eritiyor. Bu sebeple saçlarınızı yıkarken ılık su kullanmanız gerektiği öneriliyor.