Bakım Saçlara zarar veren günlük alışkanlıklar: Cansız ve mat görünmesine sebep oluyor

Saçlara zarar veren günlük alışkanlıklar: Cansız ve mat görünmesine sebep oluyor

Paylaş
Saçlara zarar veren günlük alışkanlıklar: Cansız ve mat görünmesine sebep oluyor

Saçlar yapısı gereği çok kırılgan ve hassas olur. Saçlarınıza yaptırdığınız işlemler, dış etkenler ya da yanlış bakım uygulamaları saçlarınızın cansız ve mat görünmesine yol açar. Farkında olmadan herkesin yaptığı bazı alışkanlıklar saça ciddi zararlar verebilir. Bu sebeple saçlarınıza iyi bakmanın bir yolunu bulmanız gerekir. Peki, saça zarar veren alışkanlıklar nelerdir?

Saçlara zarar verene her şeyi engellemek mümkün olmaz. Ancak saçlarınıza zarar vereye şeyleri azaltmak sizin elinizde. Saçlarınızın kırılmasını, dökülmesini, cansız ve mat görünmesini istemiyorsanız bu alışkanlıklardan kesinlikle uzak durmanız gerekir.

Haberin Devamı

1-SAÇI ISLAKKEN TARAMAK

Banyodan çıktıktan sonra saçlarınızı ıslak haldeyken hemen tarıyorsanız saçınıza büyük bir zarar veriyorsunuz demektir.

Saçlarınızı taramadan önce mutlaka bir süre fazla suyun akmasını bekleyin. Saçlarınızı daha rahat ve hasarsız tarayabilmeniz için saç açıcı ürünlerden kullanın. Saçları ıslakken taramak saçların kırılmasına ve koparak dökülmesine sebep olabilir. Bu sebeple saçlarınızın nemini aldıktan sonra geniş dişli bir fırça yardımıyla saçlarınızı taramalısınız.

2-HER GÜN SAÇ YIKAMAK

Saçlarınızın temiz olması için her gün yıkama gibi bir alışkanlığınız varsa bunu hemen bırakın. Her gün saçlarınızı yıkadığınızda saç derinizin kurumasına ve pul pul dökülmesine yol açabilirsiniz.

Haberin Devamı

Saçın doğal yağ dengesi her gün yıkadığınızda bozulur ve geriye sağlıksız saçlar kalır. Bu yüzden yapılacak en iyi şeylerden biri saç derinize ve saçlarınıza bir kaç gün mola vermek olabilir. Saçlarınızı haftada 2-3 kez yıkamanız saç temizliğiniz için yeterli olabilir.

3-SAÇLARI SIKI TOPLAMAK

Saçınızı devamlı olarak toplamanız sürekli olarak aynı noktalara baskı yapmanıza sebep olur. Bu da o bölgedeki saçınızın zamanla zayıflamasına neden olur ve saçınızın sağlıklı bir şekilde uzamasını engeller.

Saçlarınızı sürekli topluyorsanız saç derinizin hava almasını engellersiniz. Zamanla da saçlarınız dökülür ve kırılır. Bu sebeple saçlarınızı çok sık toplamayı bırakmanız gerekir. Saçlarınızı serbest bırakarak sağlığını korumaya yardımcı olabilirsiniz.

4-SAÇLARA AŞIRI ISI UYGULAMAK

Saçlarınızı şekillendirmeyi çok seviyor olabilirsiniz. Ancak saçlarınızı ısı kullanarak şekillendirdiğiniz her an saçlarınızın yıpranmasına sebep olursunuz. Isı kullanarak şekil verilen saçlar zamanla cansız ve mat bir görünümde olur.

Ayrıca bu ısılar çok fazla saç tellerine zarar verdiği için saçlarınız zamanla koparak dökülebilir. Bu sebeple saçlarınızı şekillendirmeye ara vermeniz gerekir. Saçlarınızı doğal haline bıraktığınızda daha sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz.