Bakım Salisilik asidin doğal kaynağı! Yaşlanmayı geciktiriyor, sivilceyi durduruyor

Salisilik asidin doğal kaynağı! Yaşlanmayı geciktiriyor, sivilceyi durduruyor

Paylaş
Salisilik asidin doğal kaynağı! Yaşlanmayı geciktiriyor, sivilceyi durduruyor

Cildinizdeki sivilceler ve kırışıklık izleri için doğal bir çözüm arıyorsanız, söğüt kabuğu özü, doğanın cilt bakımınız için sunduğu birçok hediyeden biridir. Ak söğütün (Salix alba) özü cilt bakımınız için vazgeçilmez olabilir. Bu çok yönlü bileşenin tüm faydalarını ve kusursuz bir cilt elde etmenize nasıl yardımcı olabileceğini posta.com.tr okurları için derledik.

Cilt bakımı söz konusu olduğunda beyaz söğüt en popüler seçim olmasına rağmen, siyah veya mor söğüt gibi diğer çeşitler de söğüt kabuğu özü hazırlamak için kullanılır. Olgun söğüt ağacının kabuğu genellikle ilkbaharda hasat edilir ve kesilir. şeritler halinde. Kabuğun iç kısmı daha sonra çeşitli tıbbi ve kozmetik özelliklere sahip sulu özü elde etmek için işlenir.

Haberin Devamı

Söğüt kabuğu özü, antibakteriyel, iltihap önleyici ve antioksidan özelliklerini sağlayan cilt dostu birkaç bileşenle doludur.

  • Salisin

Salisin, adını söğüt ağacının bilimsel adı olan Salix'ten alır. Birçok faydası olan bir cilt bakım bileşeni olan salisilik asidin doğal kaynağıdır. Salisin, şiddetli akne koşullarında tahrişi ve iltihabı azaltır. Bu doğal eksfoliyan sadece cildinizi gençleştirmekle kalmaz, aynı zamanda yaşlanma belirtileriyle savaşmaya da yardımcı olur .

  •  Tanenler

Tanenler cildinizi sıkılaştıran ve cilt gözeneklerinizin boyutunu küçültmeye yardımcı olan büzücü maddelerdir . Ayrıca cildinizdeki siyah nokta ve beyaz noktaları azaltan aşırı yağ üretimini de kontrol eder . Ayrıca aşırı ter salgısını kontrol etmeye yardımcı olurlar.

Haberin Devamı
  • Polifenoller

Bu fitokimyasallar (bitkilerden elde edilen), ciltte bulunan serbest radikalleri temizleyen ve cilt kanserine yol açabilecek DNA hasarını önleyen güçlü antioksidanlardır. Polifenoller ayrıca mikropları öldürür ve iltihapla savaşır, böylece birçok cilt rahatsızlığını hafifletmeye yardımcı olur.

  •  Flavonoidler

Bunlar, söğüt kabuğu özünde bulunan özel bir polifenol grubudur. Flavonoidler, cildinizi güneşin UV ışınlarına uzun süre maruz kalmanın neden olduğu fotohasarlardan korur. UV ışınları ciltteki oksidatif stresi artırarak kırışıklıklar ve hiperpigmentasyon gibi erken yaşlanma belirtilerine neden olur

 

Biliyor musunuz? Söğüt kabuğu özü, analjezik veya ağrı giderici özellikleri nedeniyle 'doğanın aspirini' olarak da bilinir. Avrupa ve Asya'nın eski uygarlıklarında soğuk algınlığı, ateş, kanama gibi durumları tedavi etmek için bir ilaç olarak kullanılmıştır. 

 

SÖĞÜT KABUĞU ÖZÜNÜN CİLT BAKIMINDA FAYDALARI

  • Söğüt kabuğu özü, ölü deri hücrelerini ve fazla yağı cilt yüzeyinden uzaklaştıran nazik bir eksfoliyandır. Aynı zamanda hücre döngüsünü, yani yeni cilt hücrelerinin üretimini teşvik eder. Bu, cildinizin yüzeyini pürüzsüzleştirir ve size eşit tonlu bir cilt verir.
  • Bu öz ayrıca cildinizi sıkılaştırmaya, cilt gözeneklerini küçültmeye ve çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olan bir toner görevi görür. Bu cildinizin genç ve sıkı görünmesini sağlar.
  • Söğüt kabuğu özü ayrıca cildinizi nemlendirir ve bariyer işlevini geliştirir, böylece cildinizi dış ortamdan korur.
  • Bu özdeki güçlü antioksidanlar, cildinize zarar veren serbest radikallerle savaşır. Böylece cildinizi dejeneratif koşullardan korur.
  • Bu antibakteriyel ve antienflamatuar öz, tıkanmış gözeneklerinizi temizler ve kırmızı ve kaşıntılı akne alevlenmelerini azaltır. Ayrıca egzama , sedef hastalığı ve rozasea gibi diğer cilt rahatsızlıklarının tedavisine de yardımcı olur .

SÖĞÜT KABUĞU ÖZÜ NASIL KULLANILIR?

Ak Söğüt kabuğu özünü tıpkı salisilik asit serumu kullandığınız gibi doğrudan cildinizde kullanabilirsiniz. Salisilik asit, cildinizin lipid açısından zengin dış katmanlarına nüfuz edebilen ve üstün bir peeling deneyimi sağlayan, yağda çözünen bir BHA'dır.

Söğüt özü içeren kozmetik ürünler

Antibakteriyel ve antienflamatuvar özelliklerinden dolayı bu ekstrakt aynı zamanda yüz yıkama, yüz paketleri, nemlendiriciler, tonerler gibi birçok cilt bakım ürününde bileşen olarak kullanılır.

Haberin Devamı

 Piyasadaki çoğu cilt bakım ürünü, formülasyonlarında yüzde 2.5 ila 5 söğüt kabuğu özü konsantrasyonu kullanır. Salisilik asit, bu bitki özünde bulunan salisin ve diğer salisilatlardan da işlenebilir.

Kısa sürede yıkanacak bir yüz yıkama veya yüz paketinde maksimum %2 salisilik asit kullanılabilir, en yaygın olarak yüzde 1,5 kullanılır. Nemlendirici veya serum gibi kalıcı ürünler için ise genellikle %1 salisilik asit kullanılır.

Söğüt Kabuğu Ekstresini Kimler Kullanmalı?

Söğüt kabuğu özü, birçok cilt bakımı faydası ile birlikte gelir ve çoğu insan tarafından etkili bir şekilde kullanılabilir. Aşağıdakilere sahipseniz bu bileşenin kullanımından yararlanabilirsiniz:

  • Hassas cilt
  • Yağlı veya karma cilt
  • Akne
  • Erken yaşlanma belirtileri
  • Egzama, sedef hastalığı, rozasea gibi cilt rahatsızlıkları.

UYARI: Salisilatlara alerjiniz varsa bu bileşenle herhangi bir formülasyon kullanmamalısınız . Ayrıca aspirine aşırı duyarlılığı olduğu bilinen kişiler de bu özü kullanmaktan kaçınmalıdır