Bakım Seyrek saç problemiyle başa çıkma yolları

Seyrek saç problemiyle başa çıkma yolları

Paylaş
Seyrek saç problemiyle başa çıkma yolları

Saç dökülmesinin ardından yaşanan seyrek saç problemi, birçok kişinin yaşadığı can sıkıcı bir sorundur. Saçı seyrelmeye başlayan kişi, her sabah aynaya baktığında saçlarındaki açıklıkları görür. Güne mutsuz başlanmasına sebep olan bu sorun belirli bir süre sonra hayatın her saatine yayılarak kişinin psikolojisini olumsuz etkileyemeye başlar.

30’lu yaşlarına gelmiş bir insanda ortalama saç miktarı özel cihazlar ölçülmektedir ve cm² başına düşen saç miktarı 200-300 arasındadır. Seyrek saç problemi yaşayan kişilerde bu sayı, çıplak gözle sayılabilecek kadar aşağılara düşebilmektedir.

Haberin Devamı

Seyrek saç problemi aslında kişiyi yavaş yavaş kemiren basit görünmesine rağmen sinsi bir sorundur.

Seyrek Saçın Olumsuz Etkileri

  • Seyrek saç kişinin sağlıklı ve zinde görüntüsünün önüne geçmektedir.
  • Seyrelmiş saçlar kişinin daha yaşlı görünmesine sebep olmaktadır.
  • Saçların seyrek olması özgürce şekillendirme yapılabilmesini engeller.
  • Kişinin her geçen gün dökülen saçları mutsuzluk sebebi olabilir.
  • Estetik görüntüyü engelleyen seyrek saç, kişinin özel hayatını da olumsuz yönde etkiler.

Seyrek Saç Probleminin Nedenleri Nelerdir?

Neden sizin saçlarınız da diğerleri gibi gür ve sağlıklı durmuyor? Bu sorunun iki cevabı olabilir. Ya genetik yapınız gereği saç telleriniz ince, saç kökleriniz seyrektir ya da bir başka sebeple yaşadığınız saç dökülmesi saçlarınızı seyrekleştiriyordur.

Seyrek saç problemi ortaya çıkış şekillerine göre 2’ye ayrılır.

  1. Genetik sebebiyle doğuştan seyrek saçlar
  2. Saç dökülmesi sorunun nedeniyle seyrekleşen saçlar

Seyrek saç problemi kalıcı ya da geçici olabilir. Saç seyrekliği çeşitli saç sıklaştırma yöntemleri sayesinde ortadan azaltılabilmektedir.

  •  Genetik Sebebiyle Doğuştan Seyrek Saçlar

Ailesel yatkınlık sebebiyle doğuştan itibaren saç yapısı seyrek olabilmektedir.

Haberin Devamı

Genetik sebeplerle seyrek olan saçları tedavisi çok daha uzun ve sabır isteyen bir süreçtir. Saç sıklaştırma yöntemlerinin başarılı olup olmayacağı yapılacak saç muayenesinden sonra ortaya çıkar. Düzenli kullanılan saç köklerini güçlendirici uygulamalar, saçların daha sık ve iyi görünmesine yardımcı olabilir. Doğuştan seyrek saç problemine sahip kişilerin saç sıklaştırma yöntemleri için erken dönemde doktora başvurması gerekmektedir.

Genetik kaynaklı ve doğuştan seyrek saç sorununun avantajlı yönü, sonradan olan seyrelmelerin aksine ilerleme ihtimalinin çok az ve yavaş olmasıdır.

Doğuştan seyrek saçlı kişi, yeni saç dökülmesi sorunu yaşamıyorsa, saçları yaşlılık sürecine kadar aynı şekilde kalır daha da seyrekleşmez. 

  • Saç Dökülmesi Sorunun Nedeniyle Seyrekleşen Saçlar

Saç dökülmesi sorunu zamanla saçların seyrelmesine ve dökülmesine sebep olur. Önce seyrelen saçlar daha sonrasında zaman içerisinde iyice açılarak kelleşir.

Saçların seyrelmesinin sebebi kalıcı veya geçici olabilir. Saç dökülmesi sebeplerini bilmeniz seyrelmenin sebebini anlamanıza yardımı olacaktır.  Saç dökülmesi sorunu ortadan kalkmadığı sürece seyrelme devam eder.

Kalıcı bir saç dökülmesi çeşidine sahipseniz, seyrek saç sorununuz üstesinden gelmek için gündelik çözümler yerine daha kalıcı bir çözüme ihtiyacınız olacaktır. Günümüzde kalıcı saç dökülmesi sorunu için en uygun çözüm saç ekimidir.

Haberin Devamı

Seyrek Saçlara Saç Ekimi Yapılabilir Mi?

Maalesef bu sorunun buradan verilebilecek net bir yanıtı yoktur. Saç ekimi teorik olarak donör bölgede saçı olan herkese yapılabilir ancak burada önemli olan beklentileri karşılayıp karşılamayacağıdır. Bazı saç ekimi yöntemleri seyrek saç problemi için çözüm olabilir.

Saç seyrelmesi kafanın tüm bölgelerinden eşit miktarda yaşanıyorsa ve donör bölge de saç yoğunluğu az ise seyrek saçlara yapılan saç ekimi çok başarılı sonuçlar vermeyebilir. Buna karar verecek olan kişi doktorunuzdur.

Sonuç olarak; seyrek saç problemi yaşıyorsanız, saç ekimi yaptırıp yaptıramayacağınız öğrenmek için bir saç ekim doktorunda muayene olmanız gerekmektedir.