Bakım Sivilceleri kökünden kurutuyor!

Sivilceleri kökünden kurutuyor!

Paylaş
Sivilceleri kökünden kurutuyor!

Sivilceler genellikle ergenlik çağında artış gösterir. Ancak ilerleyen yaşlarda da sivilce sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Genetik faktörler, düzensiz beslenme, yanlış bakım uygulamaları ya da gözeneklerin tıkanması sonucu oluşan sivilceler en yayın cilt problemlerinin başında geliyor. Sivilce sorunu ile genellikle yağlı cilt tipine sahip olanlar daha sık karşılaşıyor. Aynaya her baktığınızda canınızı sıkan ve cildinizin pürüzsüz görünümünü bozan sivilceleri doğal yöntemler sayesinde kurutabilir, yeniden çıkmalarını engelleyebilirsiniz. Sivilceler için en doğal çözüm önerilerini Posta.com.tr okurları için derledik.

Posta.com.tr| Sivilceler ciltteki yağ bezelerinin iltihaplanmasıyla ortaya çıkar. Ergenlik döneminde gençlerin çoğunda sivilce sorunu ortaya çıkar. Ancak yağlı cilt tipine sahip olan insanlar 30'lu yaşlarında bile akne ve sivilce sorunuyla karşı karşıya kalabilir.

Haberin Devamı

Sivilceler genellikle yüzde ortaya çıkar. Ancak sırt bölgesinde ve göğüs bölgesinde de sivilce sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Sivilceler tek bir çeşit değildir. Her insanda ve cilt tipine göre sivilceler farklı şekillerde görülebilir. Sivilcelerin iltihaplı olanları ve olmayanları bulunur.

Ciltteki sivilceler iltihaplı kırmızı kabarcıklar, sarı kabuklu yaralar, derin kistik oluşumlar, beyaz inci tanesi görünümlü kistler ve siyah noktalar şeklinde görülürler.

Her yaşta başa bela olan sivilceler için çeşitli tedavi yöntemleri de bulunur. Kremler, losyonlar antibiyotik haplar ya da A vitamini içerek ilaçlar sivilce tedavisinde çok sık kullanılır. Sivilce tedavileri genellikle 6 ay boyunca sürer.

Haberin Devamı

Sivilceleri tetikleyen ve artıran birçok faktör vardır

  • Yağlı cilt tipi.
  • Hormonal faktörler.
  • Kullanılan bazı ilaçlar.
  • Cilde uygun olmayan kozmetik ürünleri.
  • Stres.
  • Aşırı yağlı ve şekerli besinler.
  • Dengesiz beslenme.
  • Düzensiz uyku.
  • Su içmemek .

Sivilcelerin oluşmasını engellemek için cildinize iyi bakmanız gerekir. Sivilceli ciltler için en önemli şey temizliktir. Sivilceli ciltlerde gözenekler çok çabuk tıkanır. Gözeneklerde biriken kir, yağ ve makyaj kalıntıları sivilcelere sebep olur. Bu sebeple eğer sivilceli bir cildiniz varsa sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez cilt temizliği yapmanız önerilir.

Cildin yağ oranını dengeleyen jeller ve tonikler ile cilt yüzeyinizi tamamen arındırabilirsiniz. Sivilceli cildi olanlar genellikle cildini yağlandırdığını düşüncesiyle nemlendirici kullanmak istemez. Ancak bu doğru bilenen yanlışlardan biridir.

Çünkü sivilceli ciltleri nemlendirmediğinizde cilt daha fazla yağ üretmeye başlar. Bu sebeple de sivilcelerde ciddi artış gözlemlenir. Halbuki sivilceli ciltlerin de nemlenmeye ihtiyacı vardır. Ciltte yağ dengesini sağlayan nemlendiriciler kullanılabilir.

Sivilceli ciltler için genellikle su bazlı denilen nemlendiricilerin kullanılması tercih edilir. Sivilceli ciltlerin mutlaka güneş ışınlarından da korunması gerekir. Çünkü sivilceli ciltler UV ışınlarına maruz kaldığında ciltte lekeler görülebilir. Sivilceli ciltleri her mevsim güneş koruyu kremlerle güneşten korumanız gerekir.

Sivilceli ciltler için günlük cilt bakım sıralaması;

Haberin Devamı
  • Cildinizi temizleyin.
  • Tonikle gözeneklerinizi arındırın.
  • Su bazlı nemlendirici uygulayın.
  • Her mevsim güneş koruyucu krem sürün.
  • Haftada 1-2 kez kil maskesi ile cildinizin yağ üretimini dengeleyin.

Sivilceli ciltler için sivilceleri kurutan ve yeniden oluşmasını engelleyen birçok doğal yöntem de bulunuyor.

Sivilceleriniz için doğal bir çözüm önerisi arıyorsanız limon suyu kullanabilirsiniz. Limon suyu asidik özelliği ile sivilceleri kurutur. Ciltteki iltihabı ve gözenekleri temizler. Cildi tamamen mikroplardan arındırır. Ancak hassas bir cildiniz varsa limon suyu kullanmanız önerilmez. Temizlediğiniz cildinizin üzerine pamuk yardımıyla limon suyunu tonik olarak uygulayabilirsiniz.

Limon suyu dışında en çok tercih edilen doğal yöntemlerden biri de yeşil çay. Yeşil çay antioksidan özelliği sayesinde cilde çok faydalıdır. Her gün 1 fincan yeşil çay içerek cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz. Yeşil çayı cildinize tonik olarak uygulayarak sivilcelerden kurtulabilirsiniz. Demlenmiş yeşil çayı soğutun ve bir pamuk yardımıyla cildinizi bu çayla temizleyin. Her gün cildinize tonik olarak uygulayın. Düzenli kullandığınızda sivilcelerin azaldığını göreceksiniz.

Sivilceli ciltler için mucizevi özellik taşıyan bir diğer ürün de elma sirkesi. Elma sirkesi iltihap giderici özelliği sayesinde cilt yüzeyindeki sivilceleri kurutur. Sivilceler sonrası oluşan lekeleri de giderir. Elma sirkesi ile sivilcelerden sonsuza kadar kurtulabilmenin mümkün. Elma sirkesi ciltteki fazla yağı alır ve derinlemesine temizlik sağlar. Bir pamuk üzerine birkaç damla elma sirkesi dökün ve cildinizi bu pamukla güzelce temizleyin. Eğer hassas bir cildiniz varsa elma sirkesini su ile seyrelterek cildinize uygulayın.

Haberin Devamı