Bakım Soğuk havalarda cilt bariyerini güçlendiren basit öneriler

Soğuk havalarda cilt bariyerini güçlendiren basit öneriler

Paylaş
Soğuk havalarda cilt bariyerini güçlendiren basit öneriler

Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte cilt dış etkenlere karşı daha güçsüz hale gelir. Ciltte kuruluk, tahriş ve kaşıntı gibi istenmeyen sonuçlar ortaya çıkmaya başlar. Bu sebeple soğuk havalarda cilt bariyerini güçlendirmek ve cildn hasar görmesini engellemek gerekir. Soğuk havalarda cilt bariyerini güçlendiren basit önerileri uzman isim açıkladı.

Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte cilt nemini daha hızlı kaybediyor. Bu sebeple cilt dış etkenlere karşı daha güçsüz hale geliyor. Kış aylarında havaların soğuması ile ciltte bazı sorunlar oluşmaya başlayabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Ümit Bostancı, soğuk havalarda el, yüz, boyun, kulak gibi bölgeler iyi korunmalı ve özellikle sık sık nemlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kışın cilt daha çabuk nemini kaybettiği için cilde daha özenli davranmak gerekiyor. Çünkü cilt kuruluğu çeşitli cilt problemlerinin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

"Cildi yüzeyde saran yağ tabakası çevre ile insan derisi arasında koruyucu bir bariyer oluşturur. Bu koruyucu bariyerin çeşitli sebeplerle bozulması deriden su kaybını artırarak kuruluğa ve dolayısıyla kaşıntıya sebep olur. Soğuğa bağlı bazı deri hastalıkları da kış aylarında ortaya çıkar. Özellikle kuru cilde sahip kişiler sonbahar ve kış aylarında vücuda nemlendirici kremler uygulamalı ve deri yağ bariyerini güçlendirmelidir”

Kışın cilt kuruluğunu önlemek ve deride artan su kaybını engellemek için bol miktarda sıvı tüketmek gerekiyor.

Haberin Devamı

“Soğuk havalarda el, yüz, boyun, kulak gibi bölgeler iyi korunmalı ve özellikle sık sık nemlendirilmelidir. Çok sıcak ve soğuk suyla el ve yüz yıkamamalıdır. İdeal su sıcaklığı 35 derecedir. Çok sıcak suyla duş alınmamalı, banyoda çok yoğun lif ve kese uygulaması yapılmamalı ve banyo sonrası vücut nemlendirilmelidir. Özellikle karlı havalarda yansıyan güneş ultraviyole ışınları sebebiyle güneş yanığı riski arttığından mutlaka yüksek faktörlü güneş koruyucu kremler uygulanmalıdır. Deri yaşlanmasının önemli sebeplerinden olan sigara ve alkolden uzak durulmalıdır. Peeling, dermapen veya çeşitli lazer uygulamaları için güneşin az olduğu kış ayları tercih edilmelidir. Özellikle dudaklar soğuktan çok etkilenir ve aşırı kurumaya eğilimlidir. Dudaklar özellikle iyi nemlendirilmelidir. Banyoda klasik sabun veya duş jelleri yerine sabun içermeyen yıkama barları tercih edilebilir”